Prima pagină » National » Klaus Iohannis a semnat decretul. Preşedintele României a decorat unul dintre cei mai curajoşi romani

Klaus Iohannis a semnat decretul. Preşedintele României a decorat unul dintre cei mai curajoşi romani

30 sept. 2020, 12:29,
în National

Decizie foarte importantă luată de şeful statului român. Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a unuia dintre cei mai curajoşi oameni din România.

Decizie extrem de importanta luată de către preşedintele Klaus Iohannis chiar acum. Şeful statului a semnat decretul de care toată România va fi foarte mândră. A decorat unul dintre cei mai curajoşi romani.

Klaus Iohannis a semnat decretul

Şeful statului a luat o decizie importantă la Palatul Cotroceni. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri, 29 septembrie a.c., decretul de decorare a domnului Rusu Bogdan, comandant de navă.

Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul şi curajul manifestate în cadrul operaţiunii solitare de salvare a patru marinari aflaţi pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, precum şi pentru înaltă să ţinuta morală, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului Rusu Bogdan, comandant de navă.

Şeful statului a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, comandantului Bogdan Rusu în semn de „apreciere pentru profesionalismul şi curajul manifestate în cadrul operaţiunii solitare de salvare a patru marinari aflaţi pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, precum şi pentru înaltă să ţinuta morală”.

Evenimentul a avut loc pe 13 septembrie, la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, pe coasta Statelor Unite ale Americii.

Pe 18 septembrie, directorului CERONAV, Ovidiu Cupsa, a declarat pentru Agerpres că Bogdan Rusu va fi propus pentru acordarea Premiului „Bravery at Şea”, conferit de Organizaţia Maritimă Internaţională, după ce a salvat vieţile celor patru navigatori.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea: Vârsta de pensionare, redusă cu 2 ani pentru locuitorii acestor zone

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este redusă cu doi ani vârsta de pensionare pentru locuitorii unor zone din România. Mai exact, este vorba despre persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanenta, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanenta, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Legea privind modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani beneficiază „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanenta din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic” din mai multe localităţi, pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *