Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noului ministru al Agriculturii. Petre Daea depune jurământul – LIVE VIDEO

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noului ministru al Agriculturii. Petre Daea depune jurământul – LIVE VIDEO

08 iul. 2022, 09:42,
BZI.ro, în Actualitate

Vineri, 8 iulie 2022, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Astfel, în jurul orei 13.00, Petre Daea va depune jurământul de învestitură.

Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni.

Petre Daea depunde jurământul, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

Administraţia Prezidenţială a transmis un mesaj de interes public vineri, 8 iulie 2022. După ce astăzi a semnat decretul de numire, Petre Daea va depune jurământul de învestitură în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 8 iulie 2022, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 13:00, la Palatul Cotroceni”, se arată în mesajul transmis vineri de Administraţia Prezidenţială.

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Vă aducem aminte că miercuri, 6 iulie 2022, Marcel Ciolacu a anunţat în mod oficial că Partidul Social Democrat îl propune pentru portofoliul Ministerului Agriculturii pe Petre Daea. Social democratul a menţionat ca Daea este un om cu experienţă, un patriot, şi o persoană foarte iubita de toate persoanele care activează în agricultură.

„Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Mă bucur că toţi colegii – a fost că pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la premier, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Petre Daea a primit votul în unanimitate, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional.

Important de precizat este ca ppostul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia, fiind acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii în perioada ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Primele declarații ale lui Petre Daea, după ce a fost numit ministru al Agriculturii

Ieri, 7 iulie 2022, după ce a fost validat ca ministru al Agriculturii, Petre Daea a avut o primă ieşire unde a transmis ce va face în momentul în care va primi undă verde de la preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, oficialul a discutat despre problema actuală a României, şi anume secetă.

„În prima oră a activității mele mă voi ocupa de acest lucru. Pentru că în 2017 știți foarte bine că după depunerea jurământului la orele 11 noaptea eu erma la pompa Cama din Giurgiu. Așa voi face și imediat după ce voi depune jurământul: o să mă duc în șantierul muncii al obiectivelor de investiții atât de necesare pentru țară. Tot ceea ce înseamnă sistemele de irigații”, a spus Petre Daea.

Astfel, odată ce Petre Daea depune jurământul de învestitură se va putea ocupa de problemele existente în momentul de față în domeniul agricol din România.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *