Prima pagină » Local » Klaus Iohannis a scos la pensie un procuror din Iași!

Klaus Iohannis a scos la pensie un procuror din Iași!

16 mart. 2022, 06:30,
Violina GORCINSCHI în Local

Klaus Iohannis a scos la pensie un procuror din Iași. Președintele României a decretat marți, 15 martie 2022, eliberarea din funcție la cerere a magistratului Genoveva Alexandru, care a activat până acum la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Aceasta va ieși la pensie de pe data de 16 martie 2022, după 25 de ani de carieră.

Klaus Iohannis a scos la pensie un procuror din Iași. Președintele României a decretat marți, 15 martie 2022, ieșirea din sistem a mai multor magistrați, printre care se numără și unul din Iași, respectiv procurorul Genoveva Alexandru. Aceasta a depus recent o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a fi eliberată din funcție și pentru a obține statutul de pensionar, după 25 de ani de activitate în domeniul Justiției. Amintim că pensiile de serviciu pentru magistrați și alte categorii de funcții publice nu vor fi eliminate.

 Sediul Consiliului Superior al Magistraturii din Romania

CSM decide dacă magistrații îndeplinesc condițiile pentru pensionare

Pe site-ul oficial al Președintelui României a fost publicat pe 15 martie 2022 anunțulprivind eliberarea din funcția de procuror a Genovevei Alexandru, care a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Acesteia i-a fost aprobată cererea de pensionare prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii de pe data de 8 martie 2022, îndeplinind condițiile pentru obiectul solicitat.

„Judecătorii şi procurorii cu o vechime de cel puţin 25 de ani în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80 la sută din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării”, stipulează Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor.

După admiterea cererii, propunerea pentru eliberare din funcție a fost înaintată Președintelui României, căruia îi revine atribuția de a semna decretul respectiv. Așadar, de pe data de 16 martie 2022, Genoveva Alexandru se va pensiona. Categoriile de persoane care beneficiază de așa-numitele pensii “speciale” în acest moment sunt, printre altele, magistraţii, poliţiştii, diplomaţii, parlamentarii, personalul aeronautic.

Mainile unei femei care numarabancnote

Pensiile de serviciu sunt menținute pentru magistrati

Unul dintre cei mai productive procurori ieșeni iese la pensie

Un barbat in catuse, condus de un agent de Politie

Cazul „Motorina”, din 200,9 a reprezentat o provocare pentru procurorii ieșeni

De-a lungul timpului, procurorului Genoveva Alexandru i-au fost recunoscut meritele privind productivitatea sa. Potrivit mass-media, procurorul ieșean s-a ocupat de cunsocutul dosar „Motorina”, în cadrul căruia 29 de persoane au fost suspectate că au sustras motorină. Procurorul de caz a fost chiar Genoveva Alexandru. Anchetatorii au susținut atunci că un fost angajat a fost prins în flagrant transportând 700 de litri de combustibil. Dosarul a avut o perioadă lungă în care nu a putut fi soluționat.

Recent, unul dintre cei mai buni anchetatori din Iași, Iulian Ispir, a cerut să iasă din magistratură. Astfel, unul dintre cei mai buni anchetatori din Iași a cerut să iasă la pensie. Fostul șeful al procurorilor ieșeni, Iulian Ispir, a solicitat recent acest lucru la Consiliul Superior al Magistraturii. Și soția acestuia, Daniela Ispir, a formulat o cerere similară.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt caz implicând furtul de combustibil. Chiar în prima lună a anului au fost depuse zeci de cereri de pensionare, iar acestea continuă. Klaus Iohannis a scos la pensie un procuror din Iași, după ce a avut o carieră îndelungată, ajungând să activeze la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.

 Ciocanelul folosit de judecatori si o persoana in roba pe fundal, tinand cateva foi in maini

Genoveva Alexandru a fost la un moment dat unul dintre procurorii ieseni care au soluționat cele mai multe dosare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`