Prima pagină » Local » Klaus Iohannis a numit nouă magistrați la Iași! Șase judecători și trei procurori vor activa în instituțiile de profil din județ
Klaus Iohannis a numit nouă magistrați la Iași! Șase judecători și trei procurori vor activa în instituțiile de profil din județ

Klaus Iohannis a numit nouă magistrați la Iași! Șase judecători și trei procurori vor activa în instituțiile de profil din județ

04 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Președintele României, Klaus Iohannis, a numit nouă magistrați noi la Iași. Astfel, șase judecători și trei procurori vor activa de acum înainte în instituțiile de profil din județ. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a semnat zilele trecute decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de Tribunal la Judecătoria Iaşi a Alinei Felicia Savu, motivul fiind pensionarea acesteia

Președintele României, Klaus Iohannis, a numit nouă magistrați noi la Iași. Așadar, șase judecători și trei procurori vor activa de acum înainte în instituțiile de profil din județ.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 3 mai 2022, decretele de numire în funcție a judecătorilor și a procurorilor stagiari care au promovat examenul de capacitate în perioada noiembrie 2021 – aprilie 2022. În funcția de judecător au fost numite 110 persoane, dintre care șase vor activa la Judecătoria Iași, respectiv Costică Ciocan, Andra-Corina Șfabu, Patriciea Gherman, Ana Vatavu, Silvana-Roxana Kordos și Mirela Partenie”, au precizat ieri reprezentanții Președinției României.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o situație similară.

Klaus Iohannis a numit nouă magistrați la Iași: printre ei, trei procurori!

Reprezentanții Președinției României au adăugat că Președintele Klaus Iohannis a numit și trei procurori care vor activa la Iași.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de numire în funcție a 86 de procurori, dintre care trei vor activa în instituțiile din județul Iași. Astfel, cei care vor activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni sunt Gheorghe Teodor Bălan și Mihai Alexandru Dascălu, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași va activa Oana Dana Mandache”, au adăugat reprezentanții Președinției României.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o situație similară.

Un procuror ieșean a ieșit la pensie

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a semnat zilele trecute decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de Tribunal la Judecătoria Iaşi a Alinei Felicia Savu, motivul fiind pensionarea acesteia. Amintim că, recent, Președintele României a semnat decretele de eliberare din funcția de procuror a lui Iulian Ispir. Astfel, unul dintre cei mai buni anchetatori din Iași a cerut să iasă la pensie. Fostul șef al procurorilor ieșeni, Iulian Ispir, a solicitat recent acest lucru la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Și soția acestuia, Daniela Ispir, a formulat o cerere similară.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Iulian Ispir, procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a decis tot în unanimitate înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Daniela Ispir, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi”, au afirmat atunci reprezentanții CSM.

Pe de altă parte, în prezent, Klaus Iohannis a numit nouă magistrați noi la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *