Prima pagină » Local » Kinetoterapeutul Alexandru Lefter, despre exercițiile fizice: „În Danemarca, oamenii vin ca la frizer!“

Kinetoterapeutul Alexandru Lefter, despre exercițiile fizice: „În Danemarca, oamenii vin ca la frizer!“

02 feb. 2022, 08:35,
Iustina Groza în Local

Alexandru Lefter, specialist kinetoterapeut ieșean, vorbește despre recuperarea post COVID-19 cu ajutorul kinetoterapiei și menționează că în alte țări oamenii apelează la kinetoterapeut mult mai des decât se întâmplă în România.

Acesta transmite câteva avertismente privind afecțiunile profesionale și incidentele musculare din sezonul rece, susținând că frecvența ridicată a afecțiunilor musculare și ortopedice din sezonul rece este cauzată de modul în care sistemul muscular uman se adaptează temperaturilor din mediul său exterior.

adult intins pe o masa de masaj efectuand miscari fizice cu ajutorul unui kinetoterapeut

Kinetoterapia este un element ce ar putea accelera procesul de recuperare medicală post COVID-19

Kinetoterapeutul Alexandru Lefter: „Mișcarea în aer liber ar putea accelera recuperarea medicală post COVID-19”

Specialistul în kinetoterapie care activează de peste 10 ani în orașul Iași, Alexandru Lefter, a declarat, pentru reporterii Bună Ziua Iași, în legătură cu recuperarea post COVID-19 a pacienților, că este foarte important stilul de viață al fiecărei persoane dinainte de a se infecta cu virusul SARS-CoV-2.

„Mișcarea în aer liber este un element ce ar putea accelera procesul de recuperare medicală post COVID-19, în sensul că persoanele mai active fizic reușesc să treacă într-o perioadă mai scurtă de timp peste problemele de sănătate provocate de către acest virus“, a declarat Alexandru Lefter.

O foarte mare influență în ce privește parcursul bolii, dar și efectele ulterioare, pe termen mediu sau lung, o are și încărcătura virală a fiecărui organism în parte. Cu cât încărcătura virală a unui organism este mai mare, cu atât gradul de gravitate al bolii poate fi resimțit la un nivel mai ridicat.

Mai mult decât atât, conform celor declarate de către Alexandru Lefter, românii iau în considerare varianta de a se trata cu ajutorul unui kinetoterapeut atunci când ajung într-un stadiu avansat de degradare fizică.

persoana care aluneca pe zapada, pe trecerea de pietoni

Cei interesați să prevină incidentele medicale neprevăzute sunt avertizați asupra unui cod vestimentar corespunzător adaptat termic în sezonul rece

,,Oamenii din Danemarca merg la kinetoterapeut așa cum merg la frizer”, a precizat specialistul.

Inclusiv în sezonul rece, tipul de activitate fizică în aer liber are nevoie de o adaptare corespunzătoare la posibilitățile de mișcare ale fiecărui organism uman în aparte, mai ales în cazurile de recuperare post COVID-19.

Care sunt riscurile musculare în sezonul rece

Specialistul în kinetoterapie Alexandru Lefter a adăugat că frecvența ridicată a afecțiunilor musculare și ortopedice din sezonul rece este cauzată de modul în care sistemul muscular uman se adaptează temperaturilor din mediul său exterior.

Kinetoterapeutul face o analogie între mușchi și plastilină și susține că reacția la diferențele de temperatură este aceeași în ambele cazuri, adică într-un cadru termic cald, mușchii se relaxează și se detensionează, pe când în mediul rece aceștia se încordează semnificativ. Atunci când apar întinderi neprevăzute cum sunt cele întâlnite în situațiile de cădere sau alunecare, mușchii riscă să suporte entorse sau fracturi, odată cu oasele.

Cei interesați să prevină astfel de incidente medicale sunt avertizați asupra unui cod vestimentar care să fie corespunzător adaptat termic temperaturilor cu care se confruntă în sezonul rece. Astfel, corpul poate fi menținut destul de cald încât flexibilitatea mușchilor să poată suporta posturile variate sau posturile accidentale/ neprevăzute.

grup de persoane care lucreaza individual la computer intr-o incapere-birou

Afecțiunile profesionale cu care se confruntă cel mai adesea specialiștii din domeniul kinetoterapiei se axează în principal pe cele provocate de lipsa educației posturale

Cum scăpăm de afecțiunile profesionale și ce este educația posturală

În ceea ce privește afecțiunile profesionale cu care se confruntă cel mai adesea specialiștii din domeniul kinetoterapiei, acestea se axează în principal pe cele provocate de educația posturală sau de lipsa educației posturale. De aici derivă o serie de dureri și neplăceri care ajung să perturbe sau chiar să oprească activitățile profesionale, iar persoanele în cauză sunt nevoite să apeleze la specialiști din domeniul medical.

specialist adult si copil efectuand execitii fizice intr-o sala de sport

Copiii și elevii sunt o importantă categorie de risc din cauza timpului îndelungat petrecut pe scaun în fața computerului sau a calculatorului

De asemenea, copiii și elevii sunt o importantă categorie de risc în sectorul repercusiunilor timpului îndelungat petrecut pe scaun în fața computerului sau a calculatorului. Mai cu seamă, intervalele de timp care ajung la 8 ore într-o zi sunt considerate a fi intervale de lucru intens, iar condițiile de desfășuare a activităților prestate au nevoie de adaptări la reacțiile organismului uman.

Scaunul pe care ne petrecem majoritatea timpului din decursul unei zile este un element care necesită o atenție deosebită. Caracteristicile ergonomice ale unui astfel de obiect de mobilier ne poate preveni considerabil din problemele de sănătate. Atât părinții copiilor, cât și angajatorii sunt avertizați asupra faptului că investițiile financiare consistente în achiziționarea unor scaune corect adaptate ergonomic pot avea efecte foarte mulțumitoare pe termen lung, atât din punct de vedere medical, cât și în eficacitatea profesională cotidiană a personalului angajat din companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`