Prima pagină » International » Kim Kardashian şi Sylvester Stallone sfidează legea. Se numără printre vedetele ce nu ţin cont de restricțiile de apă impuse din cauza secetei
Kim Kardashian şi Sylvester Stallone sfidează legea. Se numără printre vedetele ce nu ţin cont de restricțiile de apă impuse din cauza secetei

Kim Kardashian şi Sylvester Stallone sfidează legea. Se numără printre vedetele ce nu ţin cont de restricțiile de apă impuse din cauza secetei

23 aug. 2022, 14:39,
în International

Kim Kardashian şi Sylvester Stallone se numără printre celebrităţile care au primit avertismente pentru că nu au respectat restricţiile de apă impuse din cauza secetei persistente din California. Aceste restricţii au intrat în vigoare în mai multe zone din sudul Californiei, în special în cartierele bogate Calabasas şi Hidden Hills.

În ciuda acestor restricţii, peste 2.000 de locuitori din aceste două zone, cunoscute pentru peluzele verzi luxuriante şi piscinele uriaşe, continuă să depăşească cu mult limita autorizată.

Kim Kardashian şi Sylvester Stallone sfidează legea

Kim Kardashian şi Sylvester Stallone se numără printre vedetele care nu ţin cont de restricţiile impuse de autorităţi pentru a combate efectele secetei. Conform surselor media americane, Kim şi sora ei Kourtney, ambele vedete de televiziune, au primit de mai multe ori avertismente în luna iunie, de vreme ce o casă din Hidden Hills şi un teren adiacent deţinut de un trust asociat vedetei Kim Kardashian şi-au depăşit alocarea de apă cu aproape 880.000 de litri, în timp ce o casă deţinută de Kourtney Kardashian în Calabasas a depăşit cu aproape 380.000 de litri.

Totodată, reşedinţa din Hidden Hills a actorului Sylvester Stallone şi-a depăşit cota pentru luna iunie cu 870.000 de litri, adică cu aproximativ 533% mai mult decât limita maximă. Cei care încalcă legea sunt iniţial amendaţi cu sute de dolari, însă proprietarilor recalcitranţi şi recidivişti, adesea bogaţi, li se pot reduce drastic consumul de apă.

Până în acest moment, responsabilii de la Las Virgenes Municipal Water District, care acoperă Calabasas şi Hidden Hills, au instalat circa 20 de dispozitive de restricţionare a debitului de apă.

Fiind contactat de AFP, un reprezentant al surorilor Kardashian nu a răspuns până în acest moment pentru a comenta situația. De altfel, avocatul lui Stallone a declarat ziarului că articolul său riscă să „ofere o falsă imagine asupra situaţiei”, de pe proprietatea cu aproximativ 500 de copaci maturi.

Conform declarației avocatului, familia Stallone a instalat „preventiv” un sistem de irigare prin picurare şi a lăsat unele peluze să se usuce.

Pentru a combate efectele secetei, din ce în ce mai mulţi locuitori din sudul Californiei îşi înlocuiesc peluzele, mari consumatoare de apă, cu plante indigene, mai rezistente.

De asemenea, fiind obişnuit de peste două decenii cu secetă devastatoare, agravată de schimbările climatice, statul California a anunţat o nouă strategie pentru colectarea, tratarea şi desalinizarea unei cantităţi mult mai mari de apă.

Purtătorul de cuvânt al Las Virgenes Municipal Water District, Mike McNutt, a declarat că el speră ca celebrităţile să dea un exemplu de respectare a legii.

Totodată, amintim că în ultimii ani, California şi alte regiuni din vestul Statelor Unite au fost devastate de incendii rapide şi importante sub efectul încălzirii globale, dar și al secetei.

Aproximativ 45% din teritoriul UE se află în condiții de „avertizare”

Într-un context asemănător, precizăm că noile date ale Observatorului European al Secetei (EDO) arată că aproximativ 45% din teritoriul blocului comunitar se află în condiții de „avertizare”, pe două dintre cele trei categorii de secetă. Totodată, 15% din teritoriu a trecut în cea mai severă stare de „alertă”, ceea ce înseamnă că plantele și culturile sunt grav afectate.

Cifrele arată puține îmbunătățiri față de perioada precedentă de 10 zile, în care 46% din terenuri se aflau la nivelul de „avertizare”, cu solul uscat, și 13% în teritoriul de „alertă”.

Previziunile de vreme uscată pentru multe țări în lunile august și septembrie „adaugă îngrijorare la situația deja foarte critică și, dacă se confirmă, vor exacerba gravitatea secetei și impactul asupra agriculturii, energiei și aprovizionării cu apă”, a avertizat Observatorului European al Secetei în iulie.

Reiterăm faptul că Kim Kardashian şi Sylvester Stallone se numără printre vedtele care nu ţin cont de restricțiile de apă impuse din cauza secetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *