Prima pagină » Razboi în Ucraina » Kim Jong-un i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei

Kim Jong-un i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei

10 mai 2022, 13:46,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Kim Jong-un i-a trimis un mesaj lui Vladimir Putin. Preşedintele Coreei de Nord a dorit să-l felicite pe președintele Rusiei, cu ocazia Zilei Victorie sărbătorită pe 9 mai 2022 de Rusia.

Liderul nord-coreean a dorit să-şi exprime de asemenea „solidaritatea fermă” a țării sale cu Moscova, relatează agenția de presă nord-coreeană KCNA, transmite BBC.

Kim Jong-un i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin cu ocazia Zilei Victoriei

Kim Jong-un, preşedintele Coreea de Nord, i-a trimis o scrisoare ieri, 9 mai 2022, cu ocazia Zilei Victoriei, preşedintelui Vladimir Putin.

Liderul nord-coreean „a extins solidaritatea fermă față de cauză poporului rus pentru a eradica amenințarea politică și militară și șantajul din partea forțelor ostile”. De asemenea, liderul nord-coreean „și-a exprimat convingerea că relațiile strategice și tradiționale de prietenie dintre cele două țări se vor dezvolta în mod constant”.

Reamintim faptul că statul nord-coreean a subliniat recent legăturile sale strânse cu Rusia și a susținut public Moscova în legătură cu invazia acesteia în Ucraina.

În luna februarie, Coreea a pus conflictul din Ucraina pe seama „politicii hegemonice” a Statelor Unite ale Americii și a Occidentului.

Coreea de Nord, de partea Rusiei în războiul cu Ucraina

În data de 11 aprilie 2022, Coreea de Nord, prin ministrul Afacerilor Externe, a denunțat acțiunea de suspendare a Rusiei din cadrul Consiliului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni și a calificat acțiunea drept un „act nerezonabil”, coordonat de SUA și Occident pentru a-și menține hegemonia politică, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, demersul condus de America în scopul suspendării Rusiei din cadrul organismului ONU, din cauza multiplelor rapoarte cu privire la „încălcări și abuzuri grave și sistematice ale drepturilor omului” a întrunit 93 de voturi în favoarea sa, în timp ce 24 de țări au votat împotriva acțiunii, iar 58 de țări s-au abținut. Acest lucru a motivat Moscova să anunțe că părăsește organismul.

Totodată, Coreea de Nord a fost una dintre cele 24 de state care și-au exprimat votul împotriva excluderii Rusiei din cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului.

„Ceea ce urmărește America este să izoleze statele independente și forțele care le sfidează pe arena internațională, pentru a-și menține ordinea hegemonică ilegală și inumană”, a declarat ministrul, conform unui comunicat preluat de agenția de presă de stat KCNA și citată de Reuters.

Reamintim faptul că liderul Kim Jong Un a anunțat încă de la începutul invaziei militare din Ucraina că se pregătește să construiască o nouă bază de testare a rachetelor balistice intercontinentale. Potrivit informațiilor, președintele Coreei de Nord dorește să facă o bază ultramodernă, specială pentru testarea rachetelor nucleare, cu ideea de a aduce țara la rang de putere spațială. Kim Jong-un chiar a testat, recent, două rachete balistice – una pe 26 februarie, iar cea mai recentă a fost pe 4 martie. Pe de altă parte, SUA nu este de acord cu acest lucru și ar pregăti sancțiuni în acest sens, pentru ”a opri Coreea de Nord să aibă acces la produse şi tehnologii străine care să îi permită să-şi dezvolte programele de armament interzise”.

Având în vedere că ieri, 9 mai 2022, Rusia a sărbătorit Ziua Victoriei, Kim Jong-un i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *