Prima pagină » Titlurile zilei » Kiki, grădinița groazei din Iași, a fost închisă după depistarea mai multor cazuri de tuberculoză! Părinții stau cu sufletul la gură în așteptarea rezultatelor medicale ale copiilor: „Ancheta s-a extins și la alți contacți, copii și angajați” – FOTO, UPDATE

Kiki, grădinița groazei din Iași, a fost închisă după depistarea mai multor cazuri de tuberculoză! Părinții stau cu sufletul la gură în așteptarea rezultatelor medicale ale copiilor: „Ancheta s-a extins și la alți contacți, copii și angajați” – FOTO, UPDATE

22 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

Activitatea Centrului Educațional Kiki, din comuna ieșeană Rediu, unde mai mulți copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză, a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată de către Florin Bocai, directorul centrului, după apariția mai multor articole în presă.

UPDATE: Conducerea Centrului Educațional Kiki a ascuns timp de mai multe luni faptul că o angajată era bolnavă de tuberculoză, astfel că a pus în pericol viețile copiilor care învățau aici.

Conform legislației, conducerea instituției de învățământ ar putea fi acuzată de zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că au tăinuit situația de la grădinița privată. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze și să desfășoare o anchetă serioasă în acest caz deoarece sănătatea a zeci de copii a fost pusă în pericol.

Centrul Educațional Kiki din Iași, unde mai mulți copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză, a fost închis

Florin Bocai, directorul Centrului Educațional Kiki, a decis să suspende activitatea în clădirea unde mai mulți copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză. Amintim faptul că s-a instalat o stare de alertă în cadrul grădiniței după ce o educatoare a fost depistată cu boală activă și a transmis-o mai departe copiilor cu vârste de până la maxim 3 ani. Șapte micuți au fost depistați cu hiperergie tuberculinică, iar unul dintre aceștia a avut tuberculoză a ganglionilor limfatici.

„Sunt două clădiri diferite la distanță de aproximativ 100 de metri, care sunt firme diferite. În una din clădiri este grădiniță, iar în cealaltă este centru educațional. Ancheta se desfășoară la centrul educațional. Diferența dintre cele două stă în acreditări. Grădinița este în subordinea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, iar centrul educațional este un fel de creșă. Unii părinți sunt îngrijorați și nu au mai adus copiii, iar în data de 20 iunie 2024 am luat decizia de a suspenda activitatea și mă gândesc foarte serios să nu începem activitatea până când nu am dovada că toți copiii au fost testați”, declară Florin Bocai, directorul Centrului Educațional Kiki.

Florin Bocai, directorul Centrului Educațional Kiki, avocat, administratorul firmei de transport Intertranscom SRL (cu sediul în Iași) și vicepreședintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), spune că nu ar trebui să fie suspendată activitatea mai mult de două săptămâni.

„O mare nemulțumire a părinților a fost că unii copii au venit netestați, dar eu nu pot obliga pe nimeni să facă asta. Am făcut o ședință cu părinții alături de doamna doctor care conduce ancheta și am încercat să îi informăm că cel mai bine este să fie testat fiecare copil. Eu nu pot condiționa părinții să facă asta. Am decis suspendarea pentru a condiționa părinții să își testeze copiii. Nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni suspendarea”, adaugă Florin Bocai, directorul Centrului Educațional Kiki.

Activitatea va fi suspendată atât la centrul educațional, cât și la grădiniță

În curtea sediului Centrului Educațional Kiki se află și Grădinița Kiki, la o distanță de aproximativ 100 de metri. Deși ancheta se desfășoară doar în cadrul centrului, părinții care au copiii înscriși la grădiniță au decis să îi testeze pe cei mici.

„N-a mai ieșit nimeni pozitiv. Deci avem doar două cazuri la grupa noastră din cei testați. Mai sunt vreo șase care încă nu s-au testat și la un copil încă nu a venit rezultatul. Din câte am auzit azi (n.r. – 21 iunie), la testare au ajuns și părinți cu copii din altă clădire de la Kiki. În urma apariției articolelor din presă, lumea s-a mobilizat pentru testare”, spune mama unui copil.

Vineri, 21 iunie 2024, unii părinți au fost anunțați de către conducerea centrului că va fi suspendată activitatea atât în cadrul centrului, cât și a grădiniței. Mesajul de pe un grup intern este atașat mai jos.

„Având în vedere situația creată de articolele de presă defăimătoare și presiunea uriașă la care suntem supuși, vă anunțăm ca, la acest moment, suspendăm activitatea, atât a Centrului cât și a Grădiniței. Vom efectua dezinfecția tuturor clădirilor și a spatiilor, și vom aștepta să vedem evoluția anchetei epidemiologice. Întrucât firma de dezinfecție vine astăzi (n.r. – 21 iunie), suntem nevoiți să anulăm întâlnirile programate. În ceea ce privește situația, vă vom informa și ține la curent, raportat la etapele ce se preconizează a se derula. În prezent sunt confirmate doar 2 cazuri, un adult și un copil, ambele în clădirea Kiki1, fără a se putea stabili cine a fost sursa inițială. Din acest motiv, ancheta s-a extins și la alți contacți, copii și angajați și așteptăm rezultatele, instrucțiuni suplimentare. Din păcate, nu putem la acest moment preconiza evoluția anchetei, astfel încât nu putem furniza un termen clar data la care vom redeschide porțile grădiniței. Mulțumim pentru înțelegere. Este o situație cu care nu ne-am mai confruntat, cauzată de o boală contagioasă, și nu dorim să expunem pe nimeni la risc”, este mesajul trimis de către Florin Bocai părinților.

Suma pe care o achită un părinte pe lună la Grădinița Kiki este de 2.300 de lei, iar plata pentru luna iunie a fost deja făcută.

„Doar unii părinți au fost anunțați. Noi, restul, nu am fost încă anunțați de închiderea centrului pe perioada nedeterminată, deși taxa pe iunie e plătită deja”, spune un părinte.

Comentarii
  • 🥰 Nota +10 pentru presă ! GRĂDINIȚA TBC A FOST ÎNCHISĂ !

    Dacă nu apărea la ziar această mizerie tuberculoasă de la „grădi”…acum era fucking epidemie de TBC in Iași, exact ca pe vremea lu’ Caragea Vodă !

    Rușine pentru educatoarea tebecistă care a impânzit această boală contagioasă printre îngerașii de acolo. Rușine directorului care a minimalizat acest fapt penal pe considerente că …”pt o răceală bei un ceai și asta e” !

    Vrem demisia și medicului responsabil de sănătatea micuților îngerași!

    Nota +10 pentru presă!

    P.S: băi, nu mai dați bani aiurea la biserică, banii voștrii dați la biserică ajung pe/ în lenjeria preotesei/ amantelor care se ” infruptă” din cutia milei.🤭

    Donați presei o parte din impozit…EI( cei din presă) chiar merită fiecare bănuț.

    Putem trăi fără teatru local, fără filarmonică locală,chiar și fără biserica parohială, dar nu putem trăi fără presa locală… că ne mânâncă de vii ăștia care conduc grădinița TBC sau medicii care au terminat facultatea X și Zero (la UMF Iași toate examenele sunt grilă, gen x și 0 zero)…amin !

  • Faptul că această grădiniță funcționează atâta cât de corupt este primarul localității. Clădirile sunt construite ilegal, complet improvizate din țevi subdimensionate. Am făcut expertiza tehnică acum câțiva ani că sa intre in legalitate cu șandramaua și am dat multe măsuri de intervenție/consolidare pe care nu le-au implementat niciodată. Proprietarul a zis că primarul e prieten cu el și că recepția se va face fara consolidările impuse. Așa s-a întâmplat, nu a participat nimeni la recepție, au scos edificarea in doua zile, aveau nevoie că sa obțină autorizația de funcționare în regim de urgență. Mă mir că până acum nu a picat șandramaua pe copii. Nu îl interesează deloc calitatea, numai banii/profitul contează.

  • Afara-i vopsit gardul 🙂

  • Vina aparține 100% părinților ieșeni !
    Da, ați auzit foarte bine: părinții sunt adevărații VINOVAȚI !
    De ce? Simplu, atunci când dai mâncare fast food, internet 5G pe telefon, e normal ca organismul copiilor să fie slăbit. Virusul TBC poate fi luat și din afara gradiniței !
    Din cauza mâncării cu E-uri toxice și a radiațiilor 5G, copilașii voștri sunt niște „adevărați” pufuleți ! Hai sictir

  • Bai asta care-l imiti pe plm: iar nu ti-ai luat pastilele si te crezi papagal.

  • Florin Bocai!!!! Teparul
    De la Intertrans, firma de transport care s-a transformat in Cezar trans…. Crede ca daca nevasta-sa e mare judecator sau ce pisda mamei ei o fi…tot o boarfa murdara de “frișcă” in coltul gurii….apropos, te mai linge Dudu, Ducu, cum pola mea îl alintati voi, in rect?

  • 🌈 Miha Ella

    Oi, e doar din cauza copiilor. Ei cand merg la toaleta nu se spala bine pe mâini dupa ce se ca**că…rezultatul?! TBC !
    TBC-ul se transmite de copil la copil.
    Nu angajații de la
    sunt de vină sau părinții ( cum mai spun unii) ci doar copiii. Ei trebuie invățați să se spele bine pe màini nu doar așa de complezență. Ok?

    Spălați-vă bine pe mâini, chiar și de 4 ori pe oră și nu o să vă imbolnăviți niciodată de TBC,Hepatită,etc

  • Milton Kneyes

    Mihaela saraca este imbecila. Cretino, TBC se face de la o bacterie. Boala se transmite prin saliva provenita de la tuse, stranut etc. Ce treaba are spalatul pe maini? Poate sa spele un TBC-ist pe maini pana i se ia pielea daca dupa asta stranuta pe alti oameni. Multi sunteti analfabeti de va curge din gura. Ti-e si groaza sa mai duci copchii la scoala/gradinita/cresa pt. ca apar niste parinti idioti ca Mihaela sau ca patronul care zic despre TBC ca se ia daca nu se spala copiii pe maini. Din asta asta exista focare de pneumonie, rujeola, TBC etc. Ca este cate un analfabet cu 3 clase care „vaccinul are 5G in el, TBC se ia ca nu te speli pe maini, la o pneumonie bei ceai si-ti trece” si iti ajunge copchilul prin spital cu sechele si sensibilitati dupa. Ar trebui probabil create zone prin orase unde daca esti analfabet si nu ai un anumit nivel de cultura si intelectual sa nu poti intra. Sa stai acolo cu restul marlanilor sa colcaiti a prostie si a boli.

  • @Mihaela spaima inteligentei

    Mihaela saraca este imbecila. Cretino, TBC se face de la o bacterie. Boala se transmite prin saliva provenita de la tuse, stranut etc. Ce treaba are spalatul pe maini? Poate sa spele un TBC-ist pe maini pana i se ia pielea daca dupa asta stranuta pe alti oameni. Multi sunteti analfabeti de va curge din gura. Ti-e si groaza sa mai duci copchii la scoala/gradinita/cresa pt. ca apar niste parinti idioti ca Mihaela sau ca patronul care zic despre TBC ca se ia daca nu se spala copiii pe maini. Din asta asta exista focare de pneumonie, rujeola, TBC etc. Ca este cate un analfabet cu 3 clase care „vaccinul are 5G in el, TBC se ia ca nu te speli pe maini, la o pneumonie bei ceai si-ti trece” si iti ajunge copchilul prin spital cu sechele si sensibilitati dupa. Ar trebui probabil create zone prin orase unde daca esti analfabet si nu ai un anumit nivel de cultura si intelectual sa nu poti intra. Sa stai acolo cu restul marlanilor sa colcaiti a prostie si a boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *