Prima pagină » International » Kievul cere, Washingtonul și Londra execută „de urgenţă”. Care sunt cele mai noi cerințe militare ale lui Zelenski
Kievul cere, Washingtonul și Londra execută „de urgenţă”. Care sunt cele mai noi cerințe militare ale lui Zelenski

Kievul cere, Washingtonul și Londra execută „de urgenţă”. Care sunt cele mai noi cerințe militare ale lui Zelenski

12 sept. 2024, 12:00, 4 ,
Simona Ciobanu în International

Miniștrii de externe ai Statelor Unite și Marii Britanii au promis miercuri, 11 septembrie, în timpul unei vizite la Kiev, să răspundă rapid celor mai noi cerințe militare ale lui Zelenski, care cere sprijin pentru a lovi mai în adâncime teritoriul rusesc cu rachete occidentale, informează AFP.

Vizita secretarului de stat american, Antony Blinken, și a omologului său britanic, David Lammy, survine într-un moment crucial pentru Ucraina, care se confruntă cu dificultăți pe frontul de est, în ciuda ofensivei surpriză lansate în august în regiunea Kursk, de la granița cu Rusia.

Cele mai noi cerințe militare ale lui Zelenski

Pentru a contracara avansul forțelor ruse, Kievul cere insistent să fie autorizat să lovească ținte mai îndepărtate din Rusia folosind rachete furnizate de Occident. În același timp, Moscova este acuzată că primește rachete balistice din Iran.

„Lucrăm cu urgență pentru a ne asigura că Ucraina are tot ce îi trebuie pentru a se apăra”, a declarat Antony Blinken într-o conferință de presă susținută la Kiev. El a menționat că președintele american Joe Biden și prim-ministrul britanic Keir Starmer vor discuta vineri pe această temă.

Blinken a subliniat că Occidentul se adaptează constant la nevoile de pe câmpul de luptă și a asigurat că sprijinul pentru Ucraina va continua pe măsură ce situația evoluează.

„Nu ne vom clătina și unitatea noastră va rămâne fermă”, a adăugat acesta, subliniind angajamentul pentru victoria Ucrainei.

Noul ministru de externe ucrainean, Andrii Sybiha, prezent la conferință, a cerut ridicarea tuturor restricțiilor legate de utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor militare din Rusia.

Anterior în aceeași zi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat că victoria Ucrainei în acest război depinde esențial de sprijinul oferit de Statele Unite.

Apeluri către NATO

Ucraina a cerut de asemenea țărilor vecine membre NATO să intervină împotriva rachetelor și dronelor rusești care vizează regiunile sale vestice.

„Rușii lovesc tot mai frecvent instalații din apropierea graniței cu NATO”, a declarat Sybiha, solicitând un răspuns ferm și coordonat. El a sugerat că doborârea acestor proiectile ar fi un gest „just și demn”.

Antony Blinken a anunțat un nou ajutor financiar de 717 milioane de dolari pentru Ucraina, destinat sectorului energetic, aprovizionării cu apă și eforturilor de deminare. În plus, David Lammy a promis că Regatul Unit va trimite sute de rachete antiaeriene, zeci de mii de obuze și vehicule blindate până la sfârșitul anului. Guvernul britanic s-a angajat să ofere un ajutor economic de 600 de miliarde de lire sterline (710 milioane de euro).

În aceeași zi, Ucraina a primit și vestea că Fondul Monetar Internațional va debloca o nouă tranșă de 1,1 miliarde de dolari în sprijinul său.

Până acum, țările occidentale, inclusiv Statele Unite, au ezitat să permită Ucrainei să lanseze atacuri pe teritoriul rus, temându-se de o escaladare a conflictului. Pentagonul a afirmat că autorizarea unor astfel de lovituri nu ar fi „decisivă” pentru cursul războiului. Cu toate acestea, președintele Biden a declarat că administrația sa analizează această posibilitate, iar Blinken nu a exclus complet o astfel de opțiune.

Pe de altă parte, Kremlinul a avertizat că Rusia va răspunde „adecvat” dacă Ucraina va primi undă verde pentru utilizarea acestor arme împotriva sa.

Comentarii
  • ultimele cerinte „este” ca romanashii sa moara pentru e-vreii de la kiev

  • servitori lui satan ca vor vietile
    ⠀⣿⠀⠀⢰⣇⠀⠀⣸⡆⠀⠀⢸⡇⠀⠀⢰⣇⠀⠀⣸⡆⠀⠀⣿⠀
    ⠸⠿⠂⠀⠸⠿⠀⠀⠿⠟⠀⠀⠻⠟⠀⠀⠻⠿⠀⠀⠿⠇⠀⠐⠿⠇
    ⣰⣶⡄⠀⣴⣶⡄⠀⣶⣦⠀⢀⣴⣦⡀⠀⣴⣶⠀⢠⣶⣦⠀⢠⣶⣆
    ⢿⣿⣧⠀⣿⣿⡇⠀⣿⣿⣆⢸⣿⣿⡇⣰⣿⣿⠀⢸⣿⣿⠀⣼⣿⡿
    ⠸⣿⣿⡀⠸⣿⣿⣄⠘⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠃⣠⣿⣿⠇⢀⣿⣿⠇
    ⠀⢻⣿⣷⡀⠙⣿⣿⣦⣄⠉⢻⣿⣿⡟⠉⣠⣴⣿⣿⠋⢀⣾⣿⡟⠀
    ⠀⠀⠻⣿⣿⣦⡈⠙⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠋⢁⣴⣿⣿⠟⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠈⠻⣿⣿⣶⣤⣈⠉⢹⣿⣿⡏⠉⣁⣤⣶⣿⣿⠟⠁⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠙⠻⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠟⠋⠁⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⢹⣿⣿⡏⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣀⣀⣀⣀⣸⣿⣿⣇⣀⣀⣀⣀⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⣴⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣦⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠇⠀⠀⠀

  • romanii in transee: „cel putin nu vorbim rusa! Accckk….!!!”

  • astia din bucale i-au dat deja lui jewlensky toata rromania 🤣👋👋👋👋👋👋👋👋

    pa-pa rrooomaniaaaa!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *