Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ken Kaneki. Protagonistul din seria anime Tokyo Ghoul

Ken Kaneki. Protagonistul din seria anime Tokyo Ghoul

21 feb. 2022, 15:16,
în Stiri si curiozitati

În cadrul seriei animate Tokyo Ghoul, Kaneki Ken este numele caracterului principal. Acesta pe parcursul acțiunii are parte de mai multe transformări.

Serialul animat Tokyo Ghoul a fost lansat în anul 2014 și povestea este bazată pe manga, operă japoneză, cu același nume. Acțiunea se desfășoară într-o lume similară cu cea reală, însă unde printre oameni trăiesc niște mâncători de oameni, la care ne vom referi în continuare sub numele de ghoul.

Universul prezentat este unul foarte inspirat căci aduce în vedere ideea de ciclu natural, la care oamenii din realitate au devenit vârful piramidei trofice. Acești mâncători de oameni sunt puși în ipostaza de a fi incapabili biologic de a mânca orice altceva în afară de carne de om.

ken kaneki dupa operatie

Dintr-o întâmplare în alta, Kaneki este împins de împrejurări să ia dezicii

Începutul poveștii. Conficte din primele episoade

Kaneki Ken este prezentat ca fiind în vârstă de 18 ani și student în primul său an de facultate, în cadrul unei prestigioase universități din Tokyo. Știrile despre oameni ce au fost mâncați de către ghouli erau în floare, iar oamenii erau sfătuiți să nu își petreacă timpul cu persoane necunoscute. Acești mâncători de oameni au un aspect identic cu cel al unei persoane de rând, similar cu canibalii.

Întâmplarea face ca protagonistul, Kaneki Ken, să aibă parte de un accident grav și în contextul de a îl salva, chirurgii decid că trebuie să primească un transplant de organe. Vindecarea este una rapidă, iar la scurt timp are voie să meargă acasă. Dar viața lui de student de primă clasă începe să se schimbe.

kaneki cu kagune

Tokyo Ghoul poate fi văzut ca o metaforă în sensul faptului că cel slab se supune celui mai puternic

Ulterior, cu greu acceptă că a devenit pe jumătate ghoul și în una din nopți, lovit de o foamete cruntă, aproape de o turbare incontrolabilă, a început să meargă pe străzi. Aude niște sunete și urmându-le ajunge într-un colț întunecat unde un ghoul mânca un om. Spre nenorocul situației, apare un al 3 lea ghoul ce îi anunță că hrănirea pe teritoriul altuia se plătește cu moartea.

Tokyo ghoul – O poveste apreciată de milioane de oameni

Manga acestui anime a înregistrat în 2013 peste 1,6 milioane de vânzări, fiind premiată în statele unite ca fiind una dintre cele mai bune nuvele grafice pentru tineri. Kaneki, precum alte personaje din cadrul altor serii anime, este supus unei maturizări forțate în care nu poate decât să accepte ce se întâmplă în jurul lui. Acest fapt se poate considera și ca o metaforă a lumii înconjurătoare, ce la ora actuală ar reda faptul că cel slab trebuie să se supună celui mai puternic.

kaneki la final de anime

Kaneki la finalul seriei de anime

Ken Kaneki. Dezvoltarea personalității

Seria anime a fost încadrată în categoria de fantezii întunecate, pe lângă situațiile în care Kaneki a trebuit să meargă înainte indiferent de voința sa, acesta a avut parte de o mulțime de momente de tortură, atât psihică, cât și fizică. Motiv pentru care a trebuit să își dezvolte o dorință de a supraviețui cât mai mare.

protagonistul tokyo ghoul după ce este torturat de jason

În cadrul seriei, Kaneki are parte de multe schimbări forțate

Conflictele în care Ken Kaneki este implicat sunt într-o continuă creștere, iar cum ne-am obișnuit ca în aceste serii animate să întâlnim doar caractere puternice și reprezentative, persoanele înțelepte vin în contrast cu cele deziluzionate. Întreaga poveste fiind disponibilă în mediul online pe Netflix sau alte platforme. Chiar dacă au trecut aproape 10 ani de la terminarea acestei opere, încă este ceva nou pentru multă lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *