Prima pagină » National » Kelemen Hunor spune că Iohannis se poate întoarce în fruntea PNL
Kelemen Hunor spune că Iohannis se poate întoarce în fruntea PNL

Kelemen Hunor spune că Iohannis se poate întoarce în fruntea PNL

24 sept. 2024, 23:00,
Redacția BZI în National

Candidatul UDMR pentru preşedinţia României, Kelemen Hunor, este de părere că preşedintele Klaus Iohannis se poate întoarce în fruntea PNL indiferent dacă Nicolae Ciucă va câştiga sau nu alegerile prezidenţiale.

„Când Marcel Ciolacu spune că va împărţi puterea şi repetă acest lucru de fiecare dată, pun şi eu o întrebare: cu cine va împărţi puterea, dacă câştigă, cu Nicu sau cu Iohannis? Nu cred că va împărţi puterea cu Lasconi sau cu Simion. Va numi un prim ministru nu de la PSD a zis, dintr-un alt partid”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la Antena 3.

Kelemen Hunor spune că Iohannis se poate întoarce în fruntea PNL

El nu a exclus posibilitatea ca Iohannis să revină în fruntea PNL, indiferent dacă Nicolae Ciucă devine sau nu preşedintele României.

„Probabil că da, este o variantă (ca Iohannis să redevină preşedintele PNL – n.r.) şi dacă câştigă Nicolae Ciucă prezidenţialele şi dacă pierde. De ce? Aveţi impresia că în aceşti ani care au trecut preşedintele Iohannis nu a avut niciun cuvânt de spus în deciziile politice de la PNL? Caută domnul preşedinte undeva un teren în politică şi acolo e terenul acum”, a declarat Kelemen.

El a spus că, prin ţară, nu a auzit pe niciun cetăţean fiind preocupat de viitorul politic al lui Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor: „Vreau să fiu purtătorul de mesaj al celor necăjiți”

Liderul UDMR a clarificat și de ce candidează la președinție, în contextul în care ponderea etnică a maghiarilor în România nu lasă multe șanse unei astfel de candidaturi.

„Fiindcă vreau să fiu purtătorul de mesaj al celor necăjiți și, bineînțeles, purtătorul de cuvânt al comunității mele. Dar, dincolo de aceste aspecte, vreau să arăt care sunt problemele reale ale României și să vin și cu soluții, în momentul în care intrăm în campania electorală. Fiindcă din eu îmi permit acest lucru: să vorbesc despre ceea ce cred eu că trebuie să vorbesc într-un an electoral”, a explicat el.

Liderul UDMR a mai spus că „prejudecățile oamenilor” reprezintă principalul său contracandidat.

„Aceste stereotipuri, ‘de ce candidează un maghiar dacă, oricum, n-are nicio șansă’. Dar, slavă Domnului, am multe mesaje și multă susținere și din partea românilor și acest lucru pe mine mă onorează”, a concluzionat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024