Prima pagină » Actualitate » Kelemen Hunor, mesaj pentru USR la votul Guvernului în Parlament: „Ați avut guvernarea, aţi avut o coaliţie la care aţi renunţat” – VIDEO
Kelemen Hunor, mesaj pentru USR la votul Guvernului în Parlament: „Ați avut guvernarea, aţi avut o coaliţie la care aţi renunţat” - VIDEO

Kelemen Hunor, mesaj pentru USR la votul Guvernului în Parlament: „Ați avut guvernarea, aţi avut o coaliţie la care aţi renunţat” – VIDEO

20 oct. 2021, 11:16,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Liderul partidului Uniunea Democrată Maghiara din România, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj astăzi, 20 octombrie 2021, la votul de investire a Guvernului propus de Ciolos, chiar dacă ieri toţi miniştrii au primit aviz negativ.

Astfel, Kelemen Hunor le-a transmis useristilor faptul că au avut o coaliţie la care au renunţat, iar în momentul de faţă au rămas singuri. Mai mult decât atât, pentru a servi binele comun, „trebuie să laşi din orgolii”, spune Hunor.

„Acum un an nu am promis haos social. De câteva săptămâni, majoritatea clasei politice oferă cetății doar scandal, instabilitate. Vedem supărare, isterie și balet politic. Înainte de toate ar trebui să cerem scuze de la cetățeni. Degeaba suntem o mână de oameni care am încercat să ne ținem departe de scandal. Ar trebui să discutăm despre problemele cu care se confruntă România. Noi discutăm despre un guvern care nu are susținere parlamentară. Ați avut guvernarea, ați avut o Coaliție la care ați renunțat. Ați cam rămas singuri. Când nu poți convinge pe nimeni să te susțină, orice dezbatere despre program de guvernare e inutilă. Azi veți pica la acest test. În luptă politică trebuie să folosești măsura. Pentru a servi binele comun, trebuie să mai lași din orgolii. Sunteți așteptați la dialog pentru a găsi soluții, împreună, nu separat”, a transmis Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, la votul de investire a Guvernului Cioloș.

Alexandru Rafila anunță că PSD nu va vota Guvernul Cioloș

Astăzi, 20 octombrie 2021, la votul de învestire a Guvernului Cioloș, dr. Alexandru Rafila a transmis faptul că Partidul Social Democrat nu va vota un astfel de Cabinet. Decizia vine în contextul în care miniștrii au încercat decredibilizarea sistemului medical, iar încrederea românilor nu mai poate fi restabilită.

”A fost un discurs perfect, ideal, care ne duce într-o poziție în care să credem pentru un moment că sunt lucruri care s-ar putea întâmpla în România, dar nu putem să nu ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Cu siguranță cu toții ne dorim încheierea crizei sanitare, încheierea crizei politice. Haideți să vedem ce s-a întâmplat în acest an care a trecut. Criza de sănătate a afectat România cel mai mult dintre țările UE. Ministerul Sănătății a fost condus de USR. Pregătirile pentru valul 4 nu au fost realizate, pregătirile în spitale au fost minimale. Noi ne găsim în situația în care avem peste 18.000 de cazuri pe zi, peste 500 de morți și ieri nu am auzit de la doamna Mihăilă să-și asume responabilitatea.

Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat și la începutul crizei sanitare, încercarea lui Vlad Voiculescu de a decredibiliza. Mai mult, în 2016, când domnul Cioloș era prim-ministru și Vlad Voiculescu era ministrul Sănătății s-a încercat decredibilizarea sistemului medical. Mă gândesc că domnul Dacian Cioloș, care dorește să devină șeful unui Guvern de tranziție, a creat acest discurs pentru ca parlamentarii să renunțe la responsabilitatea politică, dar nu putem continua cu acești oameni, care au dovedit că nu știu să gestioneze această situație de criză. Cred că în această perioadă, dacă continuăm cu aceeași oameni vom supune poporul român unui experiment nefericit. Cu siguranță PSD va vota împotriva unui Guvern care să pună în pericol întreaga societate românească”, a transmis Alexandru Rafila astăzi, în Parlament.

Reamintim faptul că astăzi, 20 octombrie 2021, are loc votul de învestire a Guvernului Cioloș în Parlament. Ieri, miniștrii propuși au fost audiați, primind toți aviz nefavorabil din partea comisiilor de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *