Prima pagină » Actualitate » Kelemen Hunor amenință că va părăsi coaliția PNL-PSD! Ce îl nemulţumeşte pe liderul UDMR
Kelemen Hunor amenință că va părăsi coaliția PNL-PSD! Ce îl nemulţumeşte pe liderul UDMR

Kelemen Hunor amenință că va părăsi coaliția PNL-PSD! Ce îl nemulţumeşte pe liderul UDMR

19 nov. 2021, 14:48,
în Actualitate

Kelemen Hunor a avut o reacție dură în timpul negocierilor din PNL și PSD şi a ameninţat că va părăsi coaliţia. Liderul UDMR este nemulţumit că în urma negocierilor ar putea pierde Ministerul Dezvoltării.

În aceste momente, cele trei partide negociază împărţirea ministerilor dar şi a agenţiilor guvernamentale iar luni sunt invitate la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor anunță că ar putea ieşi din coaliţia PNL-PSD, dacă UDMR nu îşi păstrează ministerele

Așadar, negocierile din aceste momente sunt cu adevărat tensionate mai ales din cauza faptului că liderul UDMR a anunţat că nu acceptă nicio concesie în negocieri. Kelemen Hunor este nemulţumit de faptul că ar putea pierde Ministerul Dezvoltării, minister controlat în acest moment de ministrul Cseke Attila cel care este şi interimar la Ministerul Sănătății.

Ministerul Dezvoltării gestionează banii pentru dezvoltarea teritoriului. Cele mai mari sume din bugetul Ministerului Dezvoltării sunt din programul Anghel Saligny, de 50 miliarde lei în următorii patru ani, prin care localitățile din toată țara pot derula proiecte de apă, canalizare, mică infrastructură și rețele de gaze.

Potrivit unor surse politice, deși există un consens neoficial asupra faptului că PNL va avea premierul, liberalii nu doresc să renunțe la unele ministere importante. PNL vrea cel puțin unul dintre ministerele „cu bani” – Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare.  Liberalii insistă și susțin că și UDMR trebuie să cedeze Dezvoltarea dacă ei sunt obligați să cedeze Transporturile. UDMR nu vrea să cedeze nimic în acest moment.

 

Nicolae Ciucă a vorbit despre negocierile cu UDMR și Kelemen Hunor

Recent, într-o scurtă declarație, premierul desemnat din partea PNL a vorbit despre negocierile care se află în acest moment într-un impas. Nicolae Ciucă și-a arătat cu fermitate susținerea variantei de alianțe politice în care să fie implicat și UDMR:

Am convenit pe capitolul social pe care l-am încheiat. Am convenit pe acordul politic, s-a încheiat. Avem în continuare de ajustat câteva elemente la capitolul justiţie şi am încheiat negocierile pe ministere. În această după amiază sau mâine vor relua negocierile. Fiecare minister este foarte important şi nu există niciun fel de discuţii că vreun partid să iasă din coaliţie. Sunt tehnici de negociere şi fiecare din partide îşi negociază obiectivele. Nu vrem să intrăm în coaliţia de guvernare fără PSD, UDMR sau minorităţi. Vom găsi soluţii şi vom debloca această situaţie. În acest moment, urmând ca în funcţie de deciziile care vor fi luate ne vom întoarce la masa negocierilor şi vom găsi soluţii. a vorbit Nicolae Ciucă.

Klaus Iohannis a convocat partidele la negocieri la Cotroceni

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare vor avea loc luni, 22 noiembrie 2021. Președintele României, Klaus Iohannis, a decis. În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *