Prima pagină » Economic Local » Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași: „Mulți copii merg cu genunchii îndoiți”

Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași: „Mulți copii merg cu genunchii îndoiți”

31 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre cursurile organizate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 13 ani, pasiunile sale, dar și antreprenoriat. Karina a practicat modellingul, a urmat cursurile de dansuri când era mică, iar în adolescență a jucat tenis, sport pe care îl mai practică și în prezent. Cum gestionează afacerea alături de colegii săi aflați din interviul cu Karina Luncașu, care poate fi urmărit AICI:

Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași, a practicat mai multe sporturi în copilărie. Unul dintre acestea este tenisul, care a ajutat-o să se dezvolte.

„În spatele blocului unde locuiesc, era un teren de tenis. Mama a zis să încerc să fac acest sport și am ajuns acolo dintr-o întâmplare. Făceam antrenamente în fiecare zi, atât de mult îmi plăcea. E frumos să ai o pasiune în care să investești, să nu crezi că ți-ai pierdut copilăria. Am creat o anumită postură, o rutină în viața mea. Cred că orice sport și orice activitate creează acest lucru, dacă se face constant”, spune Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași.

Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași: „Mulți copii merg cu genunchii îndoiți”

Tânăra se ocupă alături de colegii săi de copiii care vor să învețe să danseze.

„Am văzut că mulți copii merg cu genunchii îndoiți, nu-i îndoaie până la capăt. Asta e problemă. Cumva cred că acesta e primul lucru ce trebuie învățat. Dacă postura e greșită, mergi greșit din start, atunci pe tocuri va fi mai rău. Primul lucru ce trebuie învățat e să mergi corect. Noi facem exercițiul cu cărămizile, cum să mergi cu spatele drept, cu pieptul înainte, nu mai e regula aceasta cu cărțile pe cap. În cazul copiilor, totul trebuie să fie un joc pentru că altfel se plictisesc. Ora trece mai rapid și se bucură și ei mai mult”, mai spune Karina Luncașu.

Festivalul de dansuri tradiționale a avut loc la Iași.

Sute de interviuri, postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”

Gheorghiță Barău, specialist în fonduri europene, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre dezvoltarea comunităților cu ajutorul fondurilor europene, ce afaceri sunt sustenabile, dar și ce planuri trebuie să facă beneficiarii pentru a nu fi respinse de la finanțare. Gheorghiță Barău este reprezentant al GAL-ului Siret-Moldova și experiența din domeniul social, fiind asistent social la bază, l-a ajutat ca la rândul lui să susțină alte persoane care vor să se dezvolte. De asemenea, Liliana Revenco, antreprenoare din Iași, fondatorul centrului unic de welness „Magenta Streetway”, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre povestea din spatele businessului, ce tipuri de servicii preferă clienții, ce planuri are de dezvoltare a afacerii, dar și ce lecții a învățat ca antreprenoare. În cadrul centrului de welness oferă diverse terapii de detox, regenerare sau programe personalizate de echilibrare energetică, și nu numai. Astfel, pe lângă cel cu Karina Elisabeta Luncașu, fondator școala de dans Karelli, din Iași, alte sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii au fost postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *