Kanamicina pentru ulcior la ochi este considerat astăzi un remediu eficient pentru a scăpa de disconfort. Medicamentul este caracterizată printr-un spectru larg de activitate antimicrobiană. Acesta este activ împotriva majorității bacteriilor gram-negative. Remediul acționează și împotriva bacteriilor rezistente la peniciline si alte antibiotice.
Remediul nu este absorbit în sânge când este instilat în conjunctivală. Remediul pătrunde în umiditatea camerei anterioare a ochiului, a corpului vitros și a țesutului corneei. Un nivel maxim de kanamicina este observat deja la 30 de minute după administrare, apoi concentrația scade, în principal datorită spălării ochiului cu lichid lacrimal, rămânând la nivel terapeutic pe o perioadă de până la 6 ore. Kanamicina este indicată pentru tratamentul infecțiilor cauzate microbi. Medicamentul este prescris pentru conjunctivită acută și cronică, ulcer corneean, keratităirită acută și cronică, blefarită acută și cronică, dacriocistită și alte boli oculare infecțioase și inflamatorii, precum și pentru prevenirea și tratamentul complicațiilor purulente după operațiile oculare.
Kanamicina pentru ulcior la ochi. Cum trebuie administrat remediul
Picăturile pentru ochi se administrează în sacul conjunctival inferior al ochiului afectat de 3-4 ori pe zi, câte 1-2 picături. Durata tratamentului depinde de tipul și severitatea bolii și este determinată de medic.
Înainte de utilizarea medicamentului îndepărtați capacul de protecție din tubul picurător, tăiați membrana gâtului corpului cu foarfece fără a deteriora partea filetată. Întoarceți corpul tubului picurător cu gâtul medicamentului în jos și apăsați ușor corpul tubului picurător folosind-ul ca pe o pipetă. După utilizarea rețetei recomandate sau dozei indicate în instrucțiunile de utilizare a medicamentului, întoarceți corpul tubului picurător cu partea filetată în sus și înșurubați capacul de protecție.
Studiile clinice moderne disponibile poate fi folosite pentru a determina frecvența efectelor nedorite. Unele persoane folosind acest remediu pentru a calma zbaterea ochiuluipot observa o sensibilitate locală, vedere încețoșată, iritație oculară, senzație de arsură, mâncărime la nivelul ochilor, roșeață a conjunctivei și chiar umflare.
Printre reacțiile adverse se numără și senzațiile de arsură, furnicături, mâncărimi ale pielii și dermatită. În cazuri rare, sunt posibile reacțiile alergice. În caz de iritare, sensibilitate sau suprainfecție, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă și trebuie instituit un tratament adecvat.
Ce persoane nu trebuie să administreze medicamentul
Persoanele care suferă de hipersensibilitate la gentamicina sau la oricare dintre componentele medicamentului, alte aminoglicozide nu trebuie să folosească remediul. Există dovezi că gentamicina poate provoca blocaj neuromuscular și, prin urmare, este contraindicată în miastenia gravis și asociată.
Medicamentul este contraindicat în perforarea membranei timpanice, cu afectarea severă a funcției renale, cu boli ale auditivului. De asemenea, persoanele care suferă de probleme ale sistemului nervos, aparat vestibular, în timpul sarcinii și alăptării trebuie să înceteze alăptarea pe durata tratamentului sau să trateze disconfortul cu alte remedii.
Este bine să știi că medicamentul kanamicina pentru ulcior la ochi când se aplică local, se absoarbe într-o cantitate mică. Hemodializa și dializa peritoneală vor ajuta la curățarea medicamentului din sânge. Administrarea remediului intravenoasă a fost utilizat pentru blocarea neuromusculară cauzată de gentamicină. Evitați utilizarea prelungită a remediului care poate duce la sensibilizarea pielii și apariția microorganismelor rezistente. Se recomandă ca pacientul să fie mai prudent atunci când i se prescrie medicamentul simultan cu aminoglicozide sistemice. În cazul tratamentului prelungit, funcția rinichilor și a auzului trebuie monitorizate. Picăturile pentru ochi nu trebuie utilizate de către pacienții care poartă lentile de contact.