Prima pagină » International » Kamala Harris are zece zile pentru a găsi propunerea pentru vicepreședinție
Kamala Harris are zece zile pentru a găsi propunerea pentru vicepreședinție

Kamala Harris are zece zile pentru a găsi propunerea pentru vicepreședinție

29 iul. 2024, 23:59,
BZI.ro, în International

Abia propulsată în cursa pentru Casa Albă, democrata Kamala Harris începe luni o săptămână crucială pentru a-și alege un partener de campanie care să îi susțină candidatura și care să-i devină vicepreședinte în cazul unui succes, potrivit AFP.

Vicepreședintele american, care l-a înlocuit în scurt timp pe Joe Biden în duelul său cu Donald Trump, urmează să anunțe în zilele următoare pe cine va alege pentru a o susține în campanie.

Acest candidat va forma ceea ce americanii numesc un „ticket” cu Kamala Harris pentru alegerile din 5 noiembrie și va deveni vicepreședinte dacă democrata va câștiga.

Selecție pe repede înainte

Pentru un candidat la Casa Albă, alegerea partenerului său de cursă este ocazia ideală de a-și lărgi electoratul, prin alegerea unui profil care să atragă dincolo de baza sa.

În principiu, acesta este un proces care durează mai multe luni: experiența, hobby-urile, conturile bancare și posibilele probleme sunt examinate atent.

Dar odată cu retragerea surprinzătoare a lui Joe Biden, această procedură a fost „condensată” în câteva săptămâni, notează Joel Goldstein, profesor la Universitatea Saint Louis.

Potrivit mai multor rapoarte media, Kamala Harris va anunța numele partenerului său până la 7 august, la mai puțin de 20 de zile de la lansarea campaniei sale.

Zvonurile sunt numeroase cu privire la candidatul pe care îl va alege Kamal

Zvonurile sunt numeroase cu privire la candidatul pe care îl va alege Kamala, dar observatorii politici par să fie de acord că va fi probabil un bărbat alb.
Dacă îi va convinge pe alegători, Kamala Harris va fi prima femeie de culoare care va deveni președinte al Statelor Unite.

„Una dintre caracteristicile selecției vicepreședinților este adesea căutarea unui fel de echilibru”, a explicat Joel Goldstein pentru AFP.

În prezent, cinci nume continuă să apară: patru guvernatori – Josh Shapiro (Pennsylvania), Roy Cooper (Carolina de Nord), Andy Beshear (Kentucky), Tim Walz (Minnesota) – și un fost astronaut devenit senator, Mark Kelly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *