Prima pagină » International » Kamala Harris a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi oficial desemnată candidat pentru Casa Albă
Kamala Harris a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi oficial desemnată candidat pentru Casa Albă

Kamala Harris a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi oficial desemnată candidat pentru Casa Albă

02 aug. 2024, 22:00,
B, , h, , în International

Kamala Harris a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi oficial desemnată candidat al Partidului Democrat din SUA la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, relatează presa internațională.

Anunțul a fost făcut, vineri, de Comitetul Național Democrat. Harris fost votată online timp de cinci zile.

Vicepreședintele SUA a fost singurul competitor

Vicepreședintele SUA a fost singurul competitor, după ce 4.000 de delegați au semnat petiții de susținere a candidaturii sale.

Nominalizarea oficială la Convenția Democrată din 19 august, de la Chicago, rămâne acum o formalitate.

„Sunt onorată să fiu potențialul candidat democrat la funcția de președinte al Statelor Unite”, a declarat Kamala Harris.

Campania lui Harris a strâns 310 milioane de dolari în iulie

Campania prezidențială a vicepreședintelui SUA a atras în luna iulie suma de 310 milioane de dolari, considerată „uluitoare” de presa internațională.

Este mai mult decât dublul celor 137 de milioane de dolari strânși luna trecută de campania candidatului republican Donald Trump.

Publicația Politico a relatat, vineri, că un total de 377 de milioane de dolari a fost atras de campania lui Harris și a altor comitete afiliate.

Această sumă este cu 50 de milioane de dolari mai mare decât fondurile totale de campanie ale lui Trump, estimate la 327 de milioane de dolari.

De la intrarea sa în cursă, ca urmare a retragerii lui Joe Biden, Harris i-a impulsionat pe democrații din întreaga țară.

Sondaj: Harris s-ar afla în fața lui Trump în două state-cheie

Un sondaj Associated Press arată că opt din zece democrați afirmă că ar fi mulțumiți – de la „într-o anumită măsură” până la „foarte mulțumiți” – dacă vicepreședintele american devine oficial candidatul democrat la președinție.

Un alt sondaj, efectuat de grupul conservator Competitiveness Coalition, arată că Harris îl devansează pe Trump în statele-cheie Pennsylvania și Wisconsin cu 48% la 45%, respectiv cu 48% la 46%.

Cei doi adversari sunt la egalitate, 45% la 45%, într-un alt stat-cheie, Michigan.
Vicepreședintele SUA va merge săptămâna viitoare, pe parcursul a cinci zile, în Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Carolina de Nord, Georgia, Arizona și Nevada.

Se așteaptă ca Harris să își anunțe vicepreședintele-candidat până marți, dintr-o listă de prezumptivi aspiranți pe care se află guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, guvernatorul din Pennsylvania, Josh Shapiro, guvernatorul din Illinois, J.B. Pritzker, guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, senatorul din Arizona, Mark Kelly și secretarul pentru Transporturi, Pete Buttigieg.

Presa de peste Ocean l-a indicat deja pe Josh Shapiro ca favorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *