Prima pagină » International » Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision! Câți bani a câștigat formația din Ucraina și ce face cu ei

Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision! Câți bani a câștigat formația din Ucraina și ce face cu ei

31 mai 2022, 22:45,
BZI.ro, în International

Formația din Ucraina, care a câștigat marele premiu Eurovision 2022, a câștigat o sumă impresionantă de bani și a dezvăluit ce anume va face cu ei. Vânzarea trofeului Eurovision a avut loc pe Facebook.

Trupa Kalush Orchestra, care a câștigat competiția Eurovision 2022, a decis să vândă trofelul și chiar a obținut o sumă uriașă pe microfonul cu cristale, în urma unei licitații. Vânzarea trofului Eurovision a avut loc pe Facebook.

Câți bani a câștigat Kalush Orchestra pe trofelul Eurovision

Kalush Orchestra câștiga în data de 15 mai 2022 trofeul de la Eurovision. Formația din Ucraina a ales să vândă trofeul pentru a strânge banii necesari pentru a dota armata ucraineană aflată în război cu Rusia.

Vânzarea trofeului a avut loc pe Facebook și a coincis cu apariția trupei la un concert caritabil la Poarta Brandenburg din Berlin. În schimbul microfonului s-a obținut suma de 900.000 de dolari, bani ce vor finanța achiziția a trei drone PD-2, pe care să le doneze armatei ucrainene.

„Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”, a transmis Kalush Orchestra pe contul de Facebook.

Cine este Kalush Orchestra, care a câștigat Eurovision

Oleh Psiuk, unul dintre membrii formației Kalush Orchestra, a declarat în cadrul concertului din Germania că este recunoscător tuturor celor care au donat pentru cauza Ucrainei.

Formaţia de folk-rap Kalush Orchestra a tresăltat de fericire şi a fluturat steagul Ucrainei pe scenă la anunţarea calificării în finala competiţiei şu ulterior la victoria din finală. Ucrainenii au interpretat piesa „Stefania” în etapa semifinalei.

„Vă mulţumim că susţineţi Ucraina!”, au fost cuvintele solistului trupei, Oleh Psiuk, după încheierea momentului muzical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *