Prima pagină » Sanatate » Medicamente » Kaletra, capsule – medicament antiviral care se administreaza impreuna cu alte medicamente antivirale pentru tratarea adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani
Kaletra, capsule - medicament antiviral care se administreaza impreuna cu alte medicamente antivirale pentru tratarea adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani

Kaletra, capsule – medicament antiviral care se administreaza impreuna cu alte medicamente antivirale pentru tratarea adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani

07 aug. 2014, 12:24,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:47786;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Kaletra, capsule
Kaletra este un medicament care contine doua substante active, lopinavir si ritonavir. Este disponibil sub forma de capsule portocalii (133,3 mg lopinavir si 33,3 mg ritonavir), solutie orala (80 mg lopinavir si 20 mg ritonavir per mililitru) si comprimate (galben-pal: 100 mg lopinavir si 25 mg ritonavir; galben: 200 mg lopinavir si 50 mg ritonavir).
Incearca produsul natural 
Purasana Sunatoare Bio 120 Cps 215 Mg Flacon 

Vezi si: Cavit 9 forte, tablete 

 
Pret: 74 Lei 
Biovita Sunatoare* Bio 120 Cps Supliment Alimentar Bazat Pe O Singura Planta. Flacon Cu 120 Capsule
Indicatii
Kaletra este un medicament antiviral. Se administreaza impreuna cu alte medicamente antivirale pentru tratarea adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani care sunt infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (hiv-1), un virus care provoaca sindromul imunodeficientei dobandite (sida).
Mod de administrare
Tratamentul cu Kaletra trebuie prescris de un medic cu experienta in tratarea infectiei cu hiv.

Vezi si: Ceolat, tablete masticabile
 

La adulti si adolescenti (cu varsta peste 12 ani), doza recomandata de Kaletra este de trei capsule sau doua comprimate 200/50 mg de doua ori pe zi. Aceasta doza este adecvata si pentru copii (cu varsta intre 2 si 12 ani) cu conditia sa cantareasca peste 40 kg si sa aiba o suprafata corporala (calculata pe baza inaltimii si greutatii copilului) de peste 1,4 m2. Doza pentru copiii mai mici depinde de suprafata corporala a copilului si de celelalte medicamente pe care le ia acesta.
Daca este nevoie, adultii (cu varsta peste 18 ani) care nu au fost tratati anterior (nu au primit anterior tratamente anti-HIV) pot lua doza completa de patru comprimate ca doza zilnica unica. Cu toate acestea, pe termen lung, este posibil ca aceasta doza zilnica unica sa nu fie la fel de eficace ca doua doze zilnice in mentinerea valorilor HIV scazute si poate creste riscul aparitiei diareii.
Solutia orala se administreaza pacientilor care nu pot lua comprimatele sau capsulele. Capsulele si solutia orala trebuie administrate impreuna cu alimente, iar comprimatele pot fi administrate cu sau fara alimente. Comprimatele de Kaletra trebuie inghitite intregi, fara sa fie mestecate, impartite sau sfaramate. Pentru informatii suplimentare, a se consulta prospectul.
Efecte secundare
Cele mai frecvente efecte secundare la adulti (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt concentratiile mari in sange de colesterol, trigliceride (un tip de grasime) si gama glutamiltransferaza (o enzima hepatica), precum si diareea. Efectele secundare sunt asemanatoare la copii. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Kaletra, a se consulta prospectul.
Kaletra nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la lopinavir, ritonavir sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Kaletra nu se administreaza pacientilor cu afectiuni hepatice severe, pacientilor care iau sunatoare (un preparat vegetal utilizat pentru tratarea depresiei) sau medicamente care sunt metabolizate in acelasi mod ca si Kaletra si care sunt daunatoare daca se gasesc in cantitati mari in sange. Pentru lista completa a acestor medicamente, a se consulta prospectul.
La fel ca in cazul tuturor medicamentelor anti-HIV, este posibil ca pacientii carora li se administreaza Kaletra sa sufere de lipodistrofie (modificari de distributie a tesutului adipos), osteonecroza (moartea tesutului osos) sau sindromul de reactivare imuna (simptome de infectie provocate de recuperarea sistemului imunitar). Pacientii cu afectiuni hepatice (inclusiv infectii de tipul hepatitei B sau C) pot prezenta un risc crescut de afectiuni hepatice cand li se administreaza Kaletra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`