În aceste momente, executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuță a scăpat de mai multe acuzaţii. Aceasta era acuzată de faptul că a făcut un fals intelectual dar şi abuz în serviciu. Conform procesului prezent pe masa judecătorilor se pare că executorul judecătoresc ar fi executat mai multe bunuri la un preţ sub valoarea reală.
Vă aducem aminte faptul că executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuță a fost absolvita de toate acuzaţiile iar în 2016, judecătorii decideau să îi ridice toate interdicţiile pe care aceasta le avea şi anume controlul judiciar.
Executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă a scăpat definitiv de acuzații
Decizia de achitare a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au declarat-o nevinovată pe aceasta pentru mai multe fapte. Executorul fusese acuzată de faptul că a vândut, în contul unei datorii de 71.000 de lei la un preţ sub piaţă a mai multor imobile.
Procurorii susţineau că în spatele executorului se aflau mai mulţi şmecheri imobiliari care vânau proprietăţile scoase la vânzare prin intermediul Biroului Executorului Judecătoresc Asociaţi Mereuta Ioan şi Mereuta Lăcrămioara. Totuşi, acuzaţiile au fost demontate de către avocaţi iar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că acuzaţiile sunt nefondate. De altfel, acest gen de acuzaţii nasc controverse, având în vedere că toţi cei care ajung în faza de executare silită sunt nemulţumiţi de activitatea executorului judecătoresc. De cele mai multe ori, oamenii care îşi pierd casele din cauza datoriilor cred că împotriva lor s-au făcut abuzuri.
În trecut, executorul judecătoresc a fost chiar și reținută de procurorii ieșeni.
Ce spun magistrații care au decis să o achite definitiv pe executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă
Lăcrămioara Mereuţă fusese condamnată în primă instanță la 1 an de închisoare pentru fals intelectual şi la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Prin contopirea celor două pedepse s-a constatat o condamnare de 3 ani de zile cu suspendare.
Femeia a mai fost pusă de magistrații ieșeni la plata a 10.000 de euro cu titlu de daune morale dar și la plata a 7.000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Totuși, magistrații din București au desființat decizia colegilor de la Iași spunând că fapta nu există.