Prima pagină » Actualitate » Justiția din România condusă de PSD-PNL! Liderul celui mai temut clan interlop din țară, cel al Caranilor, scos din pușcărie ca să își petreacă concediul în Grecia

Justiția din România condusă de PSD-PNL! Liderul celui mai temut clan interlop din țară, cel al Caranilor, scos din pușcărie ca să își petreacă concediul în Grecia

07 aug. 2024, 13:09,
în Actualitate

Liderul celui mai temut clan interlop din țară, cel al Caranilor, a fost eliberat din închisoare, iar motivul este unul halucinant. Emil Răducan și-a dorit să-și facă concediul în Grecia! Asta este justiția din România condusă de PSD-PNL.

Vă aducem aminte faptul că procurorii au destructurat clanul Caranilor printr-o acțiune în forță în urmă cu câteva luni. Sunt acuzații grave pentru liderii clanului din București printre care enumerăm omor, spălare de bani, trafic carne vie sau cămătărie.

Liderul celui mai temut clan interlop din țară, cel al Caranilor, scos din pușcărie ca să își petreacă concediul în Grecia

Dezicie stupefiantă luată de un judecător din București care a decis că liderul clanului Caranilor, cel mai temut clan interlop din țară merită un concediu. Emi Răducan a fost eliberat de judecători pentru că acesta dorește să-și petreacă concediul în Grecia.

Emil Răducan se confruntă cu acuzații de formare a unui grup infracțional organizat, complicitate la șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice, instigare la tentativă de omor calificat și instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice în cadrul acestui dosar. La finalul lunii iulie 2024, liderul interlop a solicitat Tribunalului București permisiunea de a călători în Grecia între 4 și 11 august 2024.

În justificarea cererii sale, Emil Răducan a explicat că dorește să sărbătorească două evenimente importante în familie: ziua sa de naștere, care este pe 7 august, și absolvirea studiilor universitare de către fiica sa la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București, conform libertatea.ro.

Având ultimul cuvânt, liderul clanului Caran a cerut judecătorului permisiunea de a călători cu copiii săi, menționând că deși ar fi putut să sărbătorească în România, el își dorește să marcheze realizările fiicei sale, care a depus mult efort în studiile sale, și succesul fiului său, elev în clasa a XI-a, care are rezultate excelente la școală. Emil Răducan a subliniat că vrea să aibă oportunitatea de a celebra aceste momente importante pentru copiii săi și a declarat că nu are intenția de a încălca legea, deoarece dosarul nu conține dovezi relevante, nici măcar înregistrări de convorbiri.

Judecătorul consideră că argumentul de eliberare este pertinent

Judecătorul de cameră preliminară a acceptat cererea de călătorie în Grecia, considerând că „motivele prezentate de inculpat – dorința de a petrece vacanța în familie – sunt justificative”. De asemenea, „documentele prezentate demonstrează că există o rezervare pentru perioada solicitată și că serviciile de transport au fost deja plătite”.

În motivarea deciziei Tribunalului București, judecătorul a adăugat că „aprobatul părăsirii țării nu va afecta desfășurarea procesului penal, având în vedere că nu sunt stabilite termene în cauza respectivă, iar scopul măsurii preventive a controlului judiciar continuă să fie îndeplinit”.

Clanul Caran este considerat una dintre cele mai periculoase organizații interlope din România, având activități în București și județul Ilfov. Conform procurorilor, membrii acestei grupări sunt implicați în diverse infracțiuni, inclusiv omor, vătămare corporală, loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, șantaj, camătă, înșelăciune, dare de mită, cumpărare de influență, furt calificat și spălare de bani.

Procurorii susțin că frații Răducan și-au propus să amplifice „renumele” grupării, extinzându-și influența pe întreg teritoriul țării și chiar în afaceri internaționale ilegale. Așadar, decizia judecătorului de a încuviința plecarea în concediu liderului celui mai temut clan interlop din România, cel al Caranilor, este încă o dovadă că țara merge foarte prost în Guvernarea PSD-PNL, guvernare care se ocupă și de justiție prin intermediul Ministerului Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024