Prima pagină » National » Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE: „Lovitura de stat din Republica Moldova s-a dovedit un balon de săpun”
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE:

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE: „Lovitura de stat din Republica Moldova s-a dovedit un balon de săpun”

17 feb. 2023, 19:00,
BZI.ro, în National

Sorin Roșca Stănescu a discutat la BZI LIVE despre situația de peste Prut, și anume, anunțul președintelui Maia Sandu care susține că există un plan concret, cu diversioniști camuflați în civil, care să acționeze violent, cu luare de ostaci, pentru răsturnarea puterii de la Chișinău. Aceasta ar confirma astfel declarațiile făcute de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit cărora, nişte documente interceptate de Kiev, arată că Vladimir Putin vrea să distrugă Republica Moldova.

Între timp, Guvernul de la Chișinău condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia în urma unei ședințe cu șefa statului, premierul demisionar susținând că Executivul pe care l-a condus a avut susținere externă, însă nu și internă.

Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE

Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu a discutat la BZI LIVE despre anunțul președintelui Republicii Moldova, Maia Sadu, care spune că Rusia vrea să forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Declarațiile liderului din Republica Moldova vin după ce în urmă cu câteva zile, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la Bruxelles despre faptul că serviciile de spionaj de la Kiev au interceptat documente rusești care indicau că Vladimir Putin vrea să destabilizeze guvernul de la Chișinău.

Amintim că în acest context, Maia Sandu a cerut vigilență maximă și adoptarea, în parlamentul de la Chișinău, a unor proiecte de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate al țării vecine să poată combate mai eficient riscurile.

„Lovitura de stat s-a dovedit un balon de săpun. Deci nu s-a produs nici o lovitură de stat, Maia Sandu a reuşit să pună un nou premier… Premierul a trecut prin Parlament, manifestaţiile împotriva lui au fost de o minimă intensitate, deci Republica Moldova nu traversează nici un fel de criză.

Dar în schimb, Maia Sandu a agitat în mod foarte serios această idee că există o tentativă a Federaţiei Ruse de a da o lovitură de stat în Republica Moldova. Sigur că ipoteza este tentantă, este uşor de înghiţit, pentru că o lovitură de stat este mai ieftină decât o agresiune şi evident, este cât se poate de limpede că Moscova ar dori ca la Chişinău să existe un guvern şi o conducere prietenoasă faţă de Moscova, şi nu o conducere care să o vireze către Uniunea Europeană, eventual către NATO.

Deci ipoteza este plauzibilă, numai că probele lipsesc. Singurele probe pe care a încercat să le prezinte Maia Sandu sunt probe care provin de la Serviciul Secret din Ucraina. Ori Serviciul Secret din Ucraina au interesul să creeze o stare permanentă de pericol şi e un interes legitim, şi îi înţeleg perfect, să creeze sentimentul că totul este luat cu asalt, astfel încât UE şi NATO să se angajeze cât mai adânc, cât mai profund în acest conflict, de partea Ucrainei.

Iar Republica Moldova, prin Maia Sandu are acelaşi interes, măcar de a se aşeza în proximitatea ajutoarelor care sosesc, inclusiv ajutoare militare în toată această regiune.

Dar s-a dovedit până la urmă că Mircea Geoană, al doilea responsabil NATO, a avut dreptate când a spus, înainte de alegeri, înainte de prezumtiva lovitura de stat că nu există indici cât de cât rezonabili cum că s-ar pune la cale aşa ceva”, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Comentarii
  • Sandu de ce a pus botul la Zelenschi, Ea inca nu intelege cine sunt ucrainienii si individul Zelenschi? Acest individ va pierde tot si va ajunge unde ii este locul cu iarba de tras pe nas si poate si cu toti banii trasi pe urma razboiului,

  • Mă , voi mai puneti botu’ la ce,,mananca” securistu’ asta??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *