Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE, despre sondajele reale din România: „PSD nu mai are unde să crească, PNL mai poate scădea, iar AUR este singurul partid care are potenţial de creştere”
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE, despre sondajele reale din România:

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE, despre sondajele reale din România: „PSD nu mai are unde să crească, PNL mai poate scădea, iar AUR este singurul partid care are potenţial de creştere”

22 aug. 2022, 17:27, 2 ,
în Actualitate

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, a discutat în cadrul unei ediţii dialog BZI LIVE despre starea adevărată în care se află partidele politice din România.

Unul dintre marii formatori de opinie din țară, a reiterat faptul că fiecare partid își urmărește interesele proprii.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE din 22 august, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu, despre sondajele de opinie reale din România, despre starea în care se află de fapt partidele românești.

„Dincolo de rivalităţile electorale care sunt destul de fireşti, există în mod cert diferenţe de abordare foarte bine delimitate între PNL şi PSD. Aici se confruntă cele două blocuri politice, dar şi bazine electorale. PSD doar mimează că face o politică de ordin social, în timp ce PNL s-a ataşat valorilor multinaţionalelor. PNL nu mai reprezintă interesele naţionale ale României şi nici nu mai este un partid liberal, pentru că nu mai luptă pentru libertăţile omului. Se străduieşte să umple acest gol însă partidul AUR. USR s-a dus și el la vale.

Bătălia principală se dă între PSD şi PNL. Bineînţeles că acum intră în coliziune, dacă vor să fie la guvernare. Cele două partide se confruntă. Plăcile tectonice din coaliţie se ciocnesc. Nu are cum să nu auzim zilnic efectele acestei coliziuni”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Jurnalistul a ținut totuși să facă și o caracterizare a partidelor aflate în acest moment la putere, reușind să scoată în evidență chintensența fiecăruia.

„Într-o manieră spectaculoasă, dar destul de cinică, PSD face un fel de lambada. În fiecare zi auzim voci din PSD care solicită măsuri sociale, dar făcute cu jumătate de gură. Este de înţeles acest lucru, dar până la un punct. Într-un fel, România trece printr-o situaţie politică grea, dar pe de altă parte, PSD este ancorat şi în caşcavalul puterii şi nu doreşte să se deconecteze de la reţelele financiare care îi asigura interesul. Însă jocul ăsta ambiguu nu se poate lungi prea mult.

Singurul partid într-o ascensiune reală este AUR şi ameninţă poziţia PNL-ului. AUR, partid naţionalist, suveranist, cu un naţionalism sănătos, are rezerve să crească din tot ceea ce pierde PNL-ul şi PSD-ul. PSD-ul este stagnant. PSD nu mai are resurse de creştere pentru că această lambada nu mai poate dura prea mult. Iar PNL nu se mai poate susţine din punct de vedere al electoratului.

Vom vedea ce se va întâmpla la anul, când va avea loc acea rotativă, dacă va mai avea loc. Poate vom asista la o cădere a PSD-ului, şi s-ar putea ca PNL să crească formulând critici la adresa PSD.

Cu toate acestea, PSD-ul stă mai bine. are câţiva miniştri care sunt apreciaţi de populaţie, care sunt credibili, în timp ce PNL nu are aşa ceva. Deși, PSD-ul are şi el câteva pietre de moară, ataşate de gâtul unor lideri.

USR este în picaj şi este normal să fie aşa, pentru că populaţia s-a lămurit că neomarxismul nu duce la o viaţă mai bună. S-a văzut că sunt corupți când au pus mâna pe minsterul Sănătăţii, în două rânduri. Îi aşteaptă dosare penale pe liderii de la USR. Iar domnul Drulă este înfuriat, pentru că toate aranjamentele sale pentru aceşti bani din UE, aranjamente făcute cu 2 bănci mari şi cu OMS-ul în calitate de consultanţi, se duc de râpă. Iar dacă aceste aranjamente se duc de râpă, se duc şi contractele care trebuiau să meargă spre firmele de casă ale USR-istilor”, spune Sorin Roșca Stănescu.

Sorin Roșca Stănescu: „Statul subteran şi face datoria începând de ieri”

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a ținut totuși să ne lămurească că noul PSD nu există și că de fapt, interesele primează, ba chiar și interesele statului subteran.

„Nu există noul PSD, ci doar acelaşi PSD care în reajma alegerilor strânge oile şi le reorganizează. Precum domnul Teodorovici. PSD va avea cel mai bun scor, fără discuţii, însă nu cred că va avea cel mai bun scor pentru a conduce România. Nu au decât un candidat posibil, decât cel hotărât de Washington, adică Mircea Geoană.

Statul subteran a învățat foarte bine o lecţie elementară. Atât cât nu deranjează Washingtonul şi alte două state, statul subteran poate să îşi facă de cap. Atâta timp cât nu deranjează, poate să îşi facă toate jocurile. Statul subteran şi face datoria începând de ieri, adică îşi face treaba foarte bine şi îşi urmăreşte interesele cu perseverenţă.

Oamenii de la vârful SRI precum şi rezerviştii, sunt în vârful tortului românesc. Se înfruptă, sunt bine înşurubaţi în finanţe, economie, comerţ. Şi-au dat deoparte concurenţii. Statul subteran este mai puternic acum decât oricând.

Domnul Pahonțu este ce era Florian Coldea acum câțiva ani. Eminenţa cenuşie a statului subteran”, a conchis Sorin Roșca Stănescu.

Precizăm că fiind prezent în cea mai nouă ediție e BZI LIVE, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a dezbătut mai multe subiecte controversate alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *