Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE despre atentatul de la Moscova, în care a căzut victimă fiica lui Aleksandr Dughin
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE despre atentatul de la Moscova, în care a căzut victimă fiica lui Aleksandr Dughin

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE despre atentatul de la Moscova, în care a căzut victimă fiica lui Aleksandr Dughin

22 aug. 2022, 16:52, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, a discutat în cadrul unei ediţii dialog BZI LIVE despre atentatul de la Moscova. Fiind unul din marii formatori de opinie din România, scriitor, realizator al unor ample anchete și investigații media, a scos în evidență lucrurile ce par ascunse în spatele acestei mutări ce a avut loc zilele trecute, și anume, accidentul în care a căzut victimă fiica lui Aleksandr Dughin, omul despre care se spune că este ideologul președintelui rus Vladimir Putin.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE din 22 august, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu, despre atentatul de la Moscova. Subiectul care a pus pe jar presa de sâmbătă seara, 20 august, atunci când mașina în care se afla Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a explodat în mers.

„Sunt foarte mulţi morţi suspecţi, în Federația Rusă de la declanşarea acestui război încoace. Au murit generali din KGB, din armată, oameni din Guvern, reprezentaţi de frunte ai societăţii energetice, ziarişti.. dar iată că pentru prima dată are loc un atentat asupra familiei unui politolog, filosof. Deci e ceva foarte grav ce s-a întâmplat. El a scăpat ca prin minune, dar a murit fiica sa. Tragedia este colosală şi desigur că ne punem problema despre cine este în spatele acestui atentat.

Acest om trece în întreaga lume ca un apropiat al preşedintelui Federaţiei Ruse şi cel puţin aparent, nu oamenii lui Putin ar fi cei care ar fi pus la cale acest atentat criminal. Totuşi, dacă ne uităm puţin înapoi în istorie şi vedem ce consideraţii a afacut acest ideolog, în legătură cu Ucraina şi războiul din Ucraina, deşi el este pedepsit de Occident, el s-a exprimat foarte clar că tot ceea ce se întâmpla în Ucraina este o mare nedreptate.

El are o influenţă foarte mare şi în zona politică, economică, dar şi în zona bisericii ruse. Şi în ciuda aparenţelor, este posibil ca atentatul să vină din partea lui Putin. Dar nu este nimic sigur.

Ceea ce s-a întâmplat este unic în istoria recentă. Până acum, victimele din istorie nu au fost scriitori, sociologi… ci oameni aflaţi în tranşee.

Nu putem merge pe nici o pistă deocamdată pentru că nu avem suficiente indicii şi nici nu cred că vom avea. Drama în sine este o bornă care îndepărtează şi mai mult şansele unei înţelegeri diplomatice şi politice.

La Moscova tot timpul sunt atentate. Sunt permanent eliminaţi opozanţi ai lui Vladimir Putin. Este pentru prima dată când avem un atentat atipic”, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Sorin Roșca Stănescu: „Europa a fost transformată în muzeu”

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a fost întrebat de altfel și despre opinia sa asupra situației în care se află Europa acum, în mod special despre criza politică sau economică care o pare că e deja la ușă.

„Europa nu este în război şi nici nu se consideră a fi un conglomerat de state care merge în război. Și aici o includ şi pe Marea Britanie, chiar dacă nu mai face parte din bloc. Tot timpul se schimbă Guverne, deci în permanenţă există frământări politice, crize politice care conduc la schimbări de guverne, dar astfel se petrec lucrurile în democrație. Deci din acest punct de vedere, Europa nu traversează o situaţie specială. O situaţie specială se datorează crizei energetice, crizei alimentelor, crizei economice, crizei sanitare, pandemice, legate de stabilitatea financiară a statelor europene. Asta este o problemă care va genera mai multe frământări decât am avut până acum.

Europa a fost transformată în muzeu şi a stagnat din punct de vedere economic, spre deosebire de alte state. Iar acum, Europa stă prea mult la cârma statelor Unite ale Americii”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

Întrebat și despre cum crede dumnealui că se va sfârși războiul din Ucraina, Sorin Roșca Stănescu a precizat:

„În momentul în care Biden se va aşeza la masa negocierilor.Dar SUA fac acest război prin procură, SUA nu sunt încă convinse dacă este bine să pună punct ori să conducă acest război de uzură până când Federaţia Rusă va fi sleită. Până când nu vor fi semnate nişte contracte, nu vom ști nimic cert.

Vom afla din timp, în functie de această iniţiativă din partea americană de a se aşeza la masa tratativelor cu Putin”, a conchis jurnalistul.

Precizăm că fiind prezent în cea mai nouă ediție e BZI LIVE, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a dezbătut mai multe subiecte controversate alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu.

Comentarii
  • Cazul asasinării jurnalistei Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideolog al Kremlinului, a fost soluţionat, a anunţat luni Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), conform căruia asasinatul a fost executat de o femeie, membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună şi a reuşit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia, relatează Reuters şi CNN, citând agenţiile de presă ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *