Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, despre Legea Suveranităţii: „Vrem ca pământul nostru să fie al nostru” – FOTO, VIDEO EXCLUSIV

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, despre Legea Suveranităţii: „Vrem ca pământul nostru să fie al nostru” – FOTO, VIDEO EXCLUSIV

18 apr. 2022, 14:39,
în Actualitate

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Cotidianul BZI, cu ajutorul Studioului mobil al BZI LIVE. Sorin Roșca Stănescu despre Legea Suveranităţii susține că doar cu ajutorul acesteia România își poate apăra avuția națională.

Acesta a mai menționat menţionat ca statul român a înţeles greşit o serie de chestiuni în ceea ce priveşte aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

Ce spune Sorin Roşca Stănescu despre Legea Suveranităţii

Cunoscutul jurnalist a menţionat că a elaborat un proiect de lege care a fost semnat de zeci de mii de cetăţeni, însă parlamentarii din România nu o doresc. Legea Suveranităţii face referire la interzicerea abuzurilor medicale, interzicerea exportului de lemn brut timp de 100 de ani şi repatrierea rezervei de aur.

Astfel, Sorin Roşca Stănescu afirmă că pământul, râurile, lacurile, pădurile şi alte bunuri fundamentale ale României trebuie să rămână ale ţării. De asemenea, ce a fost vândut trebuie redobândit şi astfel regândita ideea de globalizare şi conservare a atributelor de stat naţionale pentru a co-exista.

Vă aducem aminte că 60 la sută din apa potabilă a Europei este deținută de statul român.

„Am identificat una dintre cauzele acestei pierderi aproape ireparabile de energii în absenţa suveranităţii. Ne-am pierdut suveranitate. Nu mă refer la aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, ci la modul în care am înţeles că aderând la cele două a trebuit să renunţăm la atribute ale suveranităţii naţionale. Am elaborat la mijlocul anului trecut, un proiect de lege. Legea Suveranităţii a fost semnat de zeci de mii de cetăţeni. A fost preluat că iniţiativa legislativă de mai mulţi deputaţi şi senatori. Parlamentarii se vor grăbi să o schilodească. Vrem ca pădurile noastre să fie ale noastre, să fie salvate. Vrem ca pământul nostru să fie al nostru. Şi dacă a fost înstrăinat, să fie răscumpărat de către stat şi păstrat ca avuţie naţională. Bogăţiile solului, subsolului, platformei continentale a Mării Negre să fie valorificate în interesul cetăţenilor.

Râurile şi lacurile să fie ale nostre. Avem cel mai bogat bazin hidrografic din Europa şi nu ştim să îl valorificăm. Globalizarea este necesară, nu vom putea trăi fără ea, dar în interiorul acestei globalizări ar trebui să poată coexista state care să îşi conserve atributele de stat naţionale. Nu trebuie să vină în contradicţie ideea de stat naţiune cu ideea de globalizare. Multe ţări ne demonstrează că pot fi state naţionale şi să se înşurubeze în ideea de globalizare. Am simţit nevoia unei legi a suveranităţii pentru a obţine astfel de garanţii în viitor. Drepturi fundamentale, bunuri fundamentale ale poporului român nu vor fi încălcate şi înstrăinate”, a transmis jurnalistul Sorin Roşca Stănescu în exclusivitate pentru BZI.

Reamintim faptul că Marcel Ciolacu nu doreşte ca această lege să treacă. În momentul de faţă nu este concret de ce preşedintele Partidului Social Democrat nu vrea să protejeze arborii din România

În fond este cu atât mai şocant cu cât legea nu are caracter politic, ea aparținând românilor care au semnat petiția națională. Astfel, Sorin Roșca Stănescu despre Legea Suveranității susține că este fundamental să fie adoptată în Parlamentul României.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024