Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul-senior Sorin Roșca Stănescu, pentru BZI LIVE: „Desantul generalului cu patru stele Ciucă, la Bruxelles este misiune imposibilă…! Nu poate renegocia PNRR-ul… Nu-mi vine să cred…” – VIDEO
Jurnalistul-senior Sorin Roșca Stănescu, pentru BZI LIVE:

Jurnalistul-senior Sorin Roșca Stănescu, pentru BZI LIVE: „Desantul generalului cu patru stele Ciucă, la Bruxelles este misiune imposibilă…! Nu poate renegocia PNRR-ul… Nu-mi vine să cred…” – VIDEO

26 oct. 2022, 15:19,
în Actualitate

Astăzi, 26 octombrie 2022, jurnalistul senior Sorin Roşca Stănescu a discutat la BZI LIVE despre vizită oficială a premierului Nicolae Ionel Ciucă, la Bruxelles, Belgia.

Vă aducem aminte că prim-ministrul se va afla, miercuri şi joi, într-o vizită oficială la Bruxelles, unde va discuta atât cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, cu acest prilej vor fi semnate mai multe documente: Acordul bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH), Memorandumul de înţelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centrul Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN).

Ce spune jurnalistul Sorin Roşca Stănescu despre vizita lui Nicolae Ciucă la Bruxelles

Nașul presei din România a transmis în exclusivitate la BZI LIVE faptul că premierul Nicolae Ionel Ciucă nu poate schimba absolut nimic în ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Reziliență. Sorin Roşca Stănescu afirmă că ministrul interimar al Apărării nu poate comunica românilor nicio „minune” în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor actuale ale statului, doar printr-o simplă vizită.

De asemenea, SRS susţine că PNRR poate fi schimbat doar prin acordul dat şi de cele 27 de state care au semnat acest document.

„Desantul premierului Nicolae Ciucă la Bruxelles este o tentativă imposibilă. El încearcă să negocieze schimbarea documentului, PNRR, care a fost semnat de cele 27 de state europene. Nu-l poate schimba printr-o simplă discuţie cu comisarul european. Ca să schimbi orice din acest document trebuie să te duci la toate statele sau CE să facă această diligenţă şi să discute cu statele. Astăzi nu este posibil ca premierul să ne comunice o minune, că a rezolvat problema. Cea mai importantă provocare este acel procent aberant asumat de cei din fosta guvernare legat de procentul pensiilor din venitul naţional. Nu poate fi rezolvat prin această discuţie. Demersul pe care premierul îl face la NATO, acolo nu ne aşteptăm la mari rezultate. Se duce să marcheze că a devenit temporar ministru al Apărării. În sens negativ este posibil ca din nou să promitem alocarea unor sume de miliarde euro pentru echipamente vechi”, a transmis jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Nicolae Ciucă, vizită în Bruxelles după o ședință CSAT

De asemenea, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a precizat că Nicolae Ciucă s-a dus la Bruxelles după o ședință CSAT fulger.

„A avut loc o şedinţă CSAT fulger, unde s-au atacat mai multe teme importante. S-a terminat într-o oră. Ca o bătaie de joc. S-a citit şi s-a dat din cap. S-a discutat şi despre crearea unei forţe militară de elită în România. Atunci când în 90 s-a luat decizia de a ne adapta practicilor NATO, am redus forţele militare ale României de la 200.000 la 30.000. Obiectivul a fost transformarea armatei într-una mai mică şi mai modernă. Acum CSAT a decis crearea unei armate şi mai mici şi mai moderne. Nu mai înţeleg nimic”, a menționat jurnalistul SRS la BZI LIVE.

Astfel, având în vedere că premierul Nicolae Ciucă s-a dus în vizită la Bruxelles, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a avut o primă reacție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *