Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Iosefina Pascal, pentru emisiunea BZI LIVE: „Doamna Kovesi a venit în pelerinaj… în România! Cert este că a transmis mesaje dure, mai ales la adresa președintelui Iohannis…”
Jurnalistul Iosefina Pascal, pentru emisiunea BZI LIVE:

Jurnalistul Iosefina Pascal, pentru emisiunea BZI LIVE: „Doamna Kovesi a venit în pelerinaj… în România! Cert este că a transmis mesaje dure, mai ales la adresa președintelui Iohannis…”

20 oct. 2022, 16:18,
în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a vorbit la BZI LIVE despre vizita doamnei Laura Codruța Kovesi în România. Invitata ediției din 20 octombrie, a scos în evidență agenda procurorului-șef de la Parchetul European, implicit subpunctele ascunse.

„Care e rolul lui Kovesi aici? În afară de călău judiciar, cred că va face drum liber pentru un alt candidat”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal la BZI LIVE, despre pelerinajul lui Kovesi în România

În cadrul ediției BZI LIVE din 20 octombrie, Iosefina Pascal a vorbit despre vizita procurorului șef al Parchetului European în România. Jurnalistul spune astfel că această ocazie rară are multe dedesubturi, multe interese ascunse, că se întâmplă lucruri bine ticluite și programate departe de ochiul privitorului.

„În primul rând a fost la domnul Câciu, ministrul de finanţe. Acesta s-a comportat umil, ‘contaţi pe noi’, foarte frumos. Dar de ce ne-ar da el nouă informaţii? Când vine şefa, se rezolvă toate lucrurile şi au acces la informaţii oamenii ei, dar când e vorba de cetăţenii români, nu se poate.

Kovesi s-a mai dus la Parchetul General. La Scutea, care are dosarul cu doamna Kovesi. Din nou interesant, pentru că ceea ce spunea el sună al naibii de mult cu ceea ce făcea ea când avea frâiele acestei justiţii.

Doamna Kovesi în rochie roşie, despre care presa a comentat mult…d ar interesant este locul în care se afla, și anume, era lângă ministrul Economiei, Florin Spătaru. Acolo a fost întrebată printre altele, de achiziţia de BMW-uri de către Poliţia Română. Culmea, licitaţia aceasta fiind angrenată de pe vremea lui Vela. Kovesi a spus că nu poate să confirme sau să infirme dacă se va ocupa de această anchetă. A spus doar că ea anchetează tot ce are legătură cu fraudarea fondurilor europene. Schimdt e prietenul lui Iohannis. Omul şi-a făcut treaba şi a plecat. Iar acesta este primul semnal pe care i-l dă lui Iohannis şi ce se poate întâmpla cu apropiaţii lui.

Ea lucrează cu DNA-ul şi cu oamenii ei. Ea dă ordine acolo, de vreme ce Parchetul European e superior acestuia. Spătaru a fost omul Damen (Damen Shipyards Group) la Galaţi, are ca prioritate tot ce înseamnă achiziţii pe armament şi înarmare. Ministrul Economiei se ocupă de asta, dar interesant este că înainte de vizită lui Rutte s-au parafat nişte achiziţii, licitaţii…

Doamna Kovesi îl poate întreba de sănătate pe Arafat pentru că, treaba asta cu navele de la Damen, nu sunt plătite ca să intrăm în Schengen, ci ca să îşi cumpere el postul și susţinerea olandezilor la NATO. Ceea ce e un eşec, pentru că nu va fi la NATO.

Doamna Kovesi nu e răzbunătoare. Pe tema vaccinurilor, vor pica ceva capete de pe la noi. Doamna Ursula s-ar putea să fie şantajată pe acest dosar, pentru a nu mai candida din nou. Aşa că cel mai bine, Ursula se va duce la pensie, nu se va duce ea la puşcărie. Vor cădea capete grele pe aceste achzitii cu BMW-urile şi navele lui Arafat”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Nimic nu e întâmplător în debarcarea lui Kovesi în România”

Incisivul jurnalist a scos în evidență lucrurile importante din această vizită a doamnei Kovesi: planul pe care aceasta l-ar avea pentru președintele Iohannis, și mai apoi, pregătirea terenului pentru un nou candidat la prezidențiale.

„La Parchetul General s-a dus să îi arate pisica lui Gabriela Scutea, l-a ameninţat pe Iohannis… Care e rolul lui Kovesi aici? În afară de călău judiciar, cred că va face drum liber pentru un alt candidat. Care va fi naţionalist, sau poate să fie orice fel de candidat de la USR.

Mie nu mi se pare SF, dar se pare că AUR are în sondaje undeva aproape de 30%. Vedem ce s-a întâmplat pe 2 octombrie dar şi acum, că ăştia mici cu AUR o să se adune vreodată. Sunt orgolii multe, securişti prin toate partidulețele.

Dar, să nu uităm că acest partid a trecut prin mai multe transformări. Clotilde Armand, preşedinte al USR. E înconjurată de gunoaie şi şobolani şi stă călare pe situaţie. Dacă vine ea, e clar că mulţi din USR nu o s-o agreeze pe doamnă, că e mai familistă ea, religioasă. Eu cred că în anumite laboratoare se poate încerca o rebrand-uire a USR, ducând-ul spre ceva gen Meloni, Macron… Adică, să nu uităm că Macron conduce grupul europarlamentarilor din care fac parte şi USR-istii. Adică în România sunt nişte interese geopolitice serioase.

Adică, concret, cu ce am fost ajutaţi până acum? Că tot ce am primit, nimic nu a fost gratis. Am plătit pentru tot.

Kovesi a fost premiată de multe ori de Ambasada Franceză pentru numeroase servicii aduse patriei. Patria Franței.

AUR-ul nu va putea intra singur la guvernare, dar va avea nevoie de un partid balama cum a avut PSD-ul în 2012. E posibil ca USR-ul să facă alianţa cu AUR-ul. Poate va fi USR ul, poate nu… şi va apărea alt partid până atunci. Prea a fost lansat pe piaţă Andrei Marga, că apare peste tot. E posibil să se coacă şi un partid în care să se adune intelectualii care sunt prea culţi pentru Șoșoacă şi Simion. Orice e posibil. Dar e posibil şi o alianţă între AUR şi USR.

Şi atunci, ăsta e rolul lui Kovesi. Ea este dirijată către zona conspiraționiștilor, adică o atacăm pe Ursula cu vaccinurile, şi atunci zona asta e mare. Atacă pe zona de corupţie de la noi, BMW-urile de la miliţie. Şi asta a prins. Apoi pe Arafat, un personaj extrem de displăcut românilor.

Deci nimic nu e întâmplător în debarcarea lui Kovesi în România. Mai ales că a dat două interviuri, nu unul. Euro News e deţinut de consilierul lui Viktor Orban, deci de ruşi. Deci a vorbit odată pentru USR-iști şi odată pentru conservatori”, a conchis Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal este invitată săptămânal în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024