Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Iosefina Pascal, la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE: „Ziua Națională îi găsește pe români, din păcate, anesteziați, triști și fără speranță…! Trăim vremuri foarte grele…!”
Jurnalistul Iosefina Pascal, la

Jurnalistul Iosefina Pascal, la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE: „Ziua Națională îi găsește pe români, din păcate, anesteziați, triști și fără speranță…! Trăim vremuri foarte grele…!”

01 dec. 2022, 16:26,
în Actualitate

În cadrul ediției speciale ”Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 1 Decembrie, jurnalistul Iosefina Pascal a discutat despre atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis din timpul paradei de Ziua Națională a României, dar și despre generalii decorați înainte de festivitate. Cu toate acestea, invitata emisiunii a descifrat și mesajul ascuns în spatele prezenței oficialilor la defilarea ce a avut sub Arcul de Triumf, cât și lipsa acestora. Totodată, s-a putut observa și schimbarea din atitudinea românului în ceea ce privește importanța acestei zile istorice.

„Azi a fost o confirmare doar a faptului că speranţa moare încet… Faţă de anii trecuţi, când mai exista o oarece speranţă, românii erau oarecum anesteziaţi. Dacă spui unui român azi ‘La mulți ani!’, se uită aşa… nu există un sentiment, e oarecum o anestezie, e trist şi nu e din cauza vremii.

Înainte oamenii mai purtau o ie, mai puneau un steag la maşină… acum nici măcar atât. Nici măcar celebrele poze de 1 decembrie”, a spus Iosefina Pascal la BZI LIVE.

Jurnalistul Iosefina Pascal în ”Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat în cadrul emisiunii ”Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, despre cum s-a transformat de-a lungul timpului celebrarea Zilei Naționale a României. Comentând pe baza imaginilor de la parada de 1 Decembrie, incisivul invitat a atras atenția asupra unor detalii care nu au fost vizibile la prima vedere.

„Azi a fost o confirmare doar a faptului că speranţa moare încet… Faţă de anii trecuţi, când mai exista o oarece speranţă, românii erau oarecum anesteziaţi. Dacă spui unui român azi ‘La mulți ani’, se uită aşa… nu există un sentiment, e oarecum o anestezie, e trist şi nu e din cauza vremii. E pur şi simplu aşa… Uite, înainte oamenii mai purtau o ie, mai puneau un steag la maşină… acum nici măcar atât. Nici măcar celebrele poze de 1 decembrie. Parcă trăiesc într-o distopie, parcă trăiesc într-o altă ţară şi sărbătoresc.

Totul a început, părerea mea, după prima sfidare a lui Iohannis, cea în care a anulat practic prezenţa publicului la parada militară. Îmi aduc aminte imaginea cu el, pupitrul de lemn, în fata Arcului de Triumf. A anulat, a furat Ziua Naţională de la români.

Anul trecut, a fost un număr considerabil de oameni la Bucureşti; acum, nu mai era nimeni. Cadrele date de televiziuni au fost strânse. Nu au putut defila nici cei cu motocicletele, avioanele au lipsit, adică, lăsând asta la o parte, am observat prezența foarte mică a jandarmeriei, a poliţiei… Toate păreau aşa meschin, pe fugă, penibil. Cel care a defilat destul de mult a fost Raed Arafat, cu autospecialele.

Mi s-a părut cel puţin bizară lipsa de respect a unor soldaţi NATO. Militarii români sunt obligaţi, este exclus să nu fie bărbieriţi, să tremure de frig.. Ăia din Spania parcă erau veniţi de la o petrecere, așa bizari, habar nu aveau de cutumă. În grupul de luptă NATO erau femei, bărbaţi, adică la grămadă. Erau francezi, polonezi, portughezi, un contingent… E pentru prima dată când apar ca un grup mixt al NATO, au trecut practic de două ori pe sub Arcul de Triumf. Dacă e să o luăm numeric, erau peste 5000. Mi s-a părut că ăla a fost punctul culminant.

Păi SRI avea coloane mari, a fost aşa… nişte dube Volkwagen, de nu te urcai în ele nici dacă era de prim-ajutor. Nu știu dacă au vrut doar să arate că suntem nişte amărăşteni, a fost ceva dezonorant.

A durat 57 de minute, cu tot cu aşteptatul lui Iohannis, că a întârziat. Păi nu se poate aşa ceva, 50 de minute, şi la ora 11?!”, a spus jurnalistul.

Iosefina Pascal: „Dom’le, a reprezentat românii 10 ani de zile”

Totodată, invitata ediției ”Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 1 decembrie, a condamnat decizia de a nu fi trimis invitații foștilor șefi de stat și de partid la ceremonia, respectiv recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Apoi, oamenii prezenţi… mi-a stat ceasu-n loc când am auzit că Simion e la Alba Iulia, şi m-am gândit că poate asta a decis el. Chestii de PR…Mulți au apelat la tactici din astea. Dar aflu de la TV ca nu a fost invitat Simion, nici Băsescu, nici Constantinescu la paradă sau la recepţie. Băi, cutuma e că trebuie să îi inviţi pe toţi reprezentanţii de partid.

Dom’le, Băsescu a reprezentat românii 10 ani de zile! Eu nu îl suport pe Băsescu, dar a reuşit să se impună în acest conflict cu maghiarii, pe când Iohannis, nu. Toţi conducătorii ăştia reprezintă o pagină a istoriei României, reprezintă cetăţenii României.

Iohannis decorează pe ăştia care îi servesc interesele. Dacă e să dăm crezare la ce spune Șoșoacă sau alţiI, că Simion e susţinut de generali SIE, e interesant că Iohannis nu a mai decorat nici unul din SIE. Şi de vreme ce nu l-a invitat pe Simion la recepţie, poate are legătură cu treaba asta… Mă gândesc.

Oricum interesant că SIE nu a fost present nici măcar la paradă. Helvig nu a fost…

Iohannis e cu generalii, asta e concluzia. Şi ce vreau să mai remarc la paradă, e că Iohannis avealângă el pe Paul Stănescu, un infractor, Ciolacu, un incompetent, Gorghiu, Iulia Scântei, nu înţeleg ce caută ea acolo. Grindeanu, Bode, Tîlvar.. tremurau ăia de frig. La mii și mii de euro pe lună, îşi puneau glugă în cap şi tremurau. Nu ţi-e ruşine, de faţă cu militarii ăia? Tremurau şi se grăbeau să plece. Iohannis cu pălărie de zeci de mii de euro pe cap…

Generalii, doar 2 cetăţeni în vârstă. Acum nu ştiu dacă nu i-a invitat Iohannis sau nu au vrut ei să participe”, a conchis incisivul jurnalist

Jurnalistul Iosefina Pascal a abordat și controversat subiect al Ardealului în ”Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *