Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Dragi români, este o mare vrăjeală cearta asta din coaliţie. Singurul lor interes este banul” – VIDEO
Jurnalistul Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Dragi români, este o mare vrăjeală cearta asta din coaliţie. Singurul lor interes este banul” - VIDEO

Jurnalistul Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Dragi români, este o mare vrăjeală cearta asta din coaliţie. Singurul lor interes este banul” – VIDEO

01 sept. 2022, 17:18,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi, 1 septembrie 2022, a fost programată o nouă ediţie BZI LIVE de mare interes pentru toţi românii. Astfel, jurnalistul Iosefina Pascal a discutat despre cearta din coaliţia de guvernare.

Cunoscută invitata a menţionat de asemenea că alegeri anticipate ar putea avea loc în anul 2023, atunci când Klaus Iohannis ar putea să renunţe la funcţia de preşedinte pentru a pleca la NATO.

Ce spune Iosefina Pascal despre ceartă din coaliţia de guvernare PNL-PSD

Vă aducem aminte că în ultima perioadă în coaliţia de guvernare PNL-PSD s-au iscat o serie de certuri. Ultimul scandal este cel în care ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut o serie de precizări fără a consulta PNL.

În acest context, incivisul jurnalist Iosefina Pascal afirma că aşa zisa ceartă este doar o manipulare şi o minciună, când singurul lor punct comun este banul.

„Alegeri anticipate vor fi la alegeri prezidenţiale în anul 2023, restul vor fi la termen. Dar când văd la televizor că se ceartă, mă bufnește râsul. Pentru mine e clar că nu există nicio ceartă mai ales că Virgil Popescu nu este dat jos din funcţie. Dl. Câciu trebuia remaniat, Rafila la fel. Nu se poate să ai spitalele în ultimul hal, să nu ai medicamente şi tu să dai milioane de euro pentru OMS. Nu există nicio ceartă între ei, există doar grupuri de interese care urmăresc câştigul propriu. Este o formă de şantaj. PSD controlează presa că are buget. Ei se ceartă de la principii, în cazul de faţă de la bani. Nu te joci cu bătrânii şi cu copiii. Sunteţi tâlhari şi vă bateţi joc de contribuabili, dar nu te legi de copii şi pensionari. Se doreşte împovărarea maselor cu datorii, penurie alimentară, lipsa de lichidităţi. Oamenii încă mai au proprietăţi şi le vor vinde, dar nu va mai fi cine să le cumpere, dar le va lua banca şi le va scoate la licitaţie. În Marea Britanie deja se întâmplă. O bancă deţine o mare parte din imobilele țării. Planul l-au spus pe faţă. Băncile de la noi nu sunt cu nimic diferite. Va fi dărâmat şi CEC-ul. Uşor uşor aici o să ajungă oamenii, pe drumuri. Nu o să deţii nimic, controlat de stat”, a transmis Iosefina Pascal, la BZI LIVE.

Ce părere are Iosefina Pascal despre codul poștal unic

În continuarea dialogului său, Iosefina Pascal a abordat subiectul codului poștal unic. Poșta Română a anunțat digitalizarea instituției, iar românii vor avea parte de o serie de modificări.

„La prima vedere e o găselniţă, dar în spatele anunţului se ascund lucruri grave. Primul comunicat a zis eliminarea codului poştal geografic. Acest cod poştal este un mod de delimintare din interiorul ţării. Cât despre codul poştal individual, vor să facă o aplicaţie prin care tu de la Poşta Română primeşti un cod. Prin intermediul lor te vor găsi unde vor să îţi livreze. Acum nu trebuie să mai suni pe curier, ci te monitorizează în timp real şi-ţi aduce coletul. Dar este o chestie opţională, voluntară. Dar au spus că vor să facă un ecosistem digital, unde vor fi folosite codurile poştale unice. Aşa a fost şi cu vaccinul, a zis că a fost opţional, iar mai apoi au zis foarte clar că eşti constrâns. Vor schimba formularele birocratice. După îţi vor cere să completezi codul poştal individual şi atunci nu vei putea primi nimic. Au făcut ghişee poştale digitale, dar se prăbuşeşte ghişeul poştal fizic. Oamenii lucrează în condiţii greu de imaginat. Digitalizarea nu va duce la tăierea numărului de angajaţi de la stat pentru că acum ai plimbători de laptopuri şi mouse-uri. Nu vrei să eficientizezi prin intermediul tehnologiei, ci doar să-l complici. Tot este pus în cârcă omului. Te duci la ANAF şi să întrebi cum să completezi un formular, îţi zice să-l completezi online. Dar de nu ştii? Să îţi plăteşti tot online, eu vreau când trebuie să plătesc ceva la stat vreau să am parte de un răspuns, de un om. Nu mă trimiţi să dau mail. La spitale la fel, când suni la centrale şi îţi răspund alea într-o greaţă. Omul ăla e pe banii noştri. E un cerc vicios. Trebuie rupt, să votaţi oameni şi să participaţi activ în politică, altfel se va deţine monopolul. Oamenii nu sunt motivaţi să schimbe ceva, ci doar de circ. Asta face audienţă”, a conchis invitata.

Astfel, cearta din coaliția de guvernare este doar o mascadară făcută de PNL și PSD, susține jurnalistul Iosefina Pascal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *