Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Iosefina Pascal, despre scandalul Blue Air: „Sunt multe afaceri făcute cu statul de patronul companiei aeriene” – VIDEO
Jurnalistul Iosefina Pascal, despre scandalul Blue Air: „Sunt multe afaceri făcute cu statul de patronul companiei aeriene” - VIDEO

Jurnalistul Iosefina Pascal, despre scandalul Blue Air: „Sunt multe afaceri făcute cu statul de patronul companiei aeriene” – VIDEO

08 sept. 2022, 16:43,
BZI.ro, în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat joi, 8 septembrie 2022, despre scandalul în care a fost implicată compania aeriana Blue Air. De asemenea, invitata a menționat că această firmă de transport are foarte multe afaceri ilegale cu statul român.

„Tot ce se discută este situaţia nefericită în care se afla românii. Nu se discută despre problema de fond a ceea ce înseamnă transport aerian în România. Modul în care sistematic cei cu pile au dus în cap Tarom. Blue Air este deţinută de un român, a primit sume de la Guvern în calitate de operator privat de transport aerian”, a transmis Iosefina Pascal, la BZI LIVE.

Jurnalistul Iosefina Pascal, reacție la scandalul Blue Air

Invitatul săptămânal al ediției BZI LIVE s-a arătat revoltată de situația românilor care au rămas blocați pe aeroporturile din străinătate, iar Guvernul Ciucă nu a făcut nimic pentru a-i ajuta. De asemenea, Iosefina Pascal a menționat că Tarom a fost sufocată și dusă în prag de faliment, tocmai pentru a sprijini alte companii private.

„Eu susţin antreprenorii români, dar în calitate de fost client al companiei mi-am dat seama că disprețul văzut astăzi era o chestiune comună în modul de operare al acestei companii. Este o companie low-cost, dar serviciile sunt mizere. Banii băgaţi în Blue Air trebuiau investiţi în Tarom. Nu au personal. Din păcate, aeronavele se împuţinează, necesită reperaţii urgenţe. Infrastructura este critică în România, la fel ca transportul feroviar și lipsa autostrăzilor. Uşor, uşor se doreşte promovarea altor companii low-cost, cum ar fi Wizz Air. Că o fi din cauză că e deţinută de unguri sau nu, cine ştie. Este un jaf din banii noştri, care a ajuns la ordinea zilei pentru problemele Blue Air. Le-au blocat conturile, le-au deblocat. Ce-a făcut statul român?

Ministerul de Externe le-a dat un numărul de telefon şi să fie luaţi de Tarom. Compania de stat este suprasolicitată şi nu mai face faţă. Acum vii şi pui presiune pe compania de stat pe care tu ai dus-o în faliment pentru a rezolva problemele de o companie privată românească, mi se pare penibil. În afară era procuratura la ei acasă. Nu se poate să laşi oamenii ăia acolo. Îţi onorezi cursele programate şi apoi sistezi activitatea. Dar nu poţi lăsa oamenii în străinătate. Este o situaţie îngrozitoare. Clienţii trebuiau onoraţi şi apoi făceau ce greva voiau ei. Nu poţi să laşi oamenii de izbelişte. Autorităţile nu au făcut nimic!”, a explicat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Problema afacerilor murdare din spatele Blue Air este una mare”

Iosefina Pascal condamnă afacerile făcute de patronul Blue Air și distrugerea Tarom de către statul român. În aceeași ordine de idei, jurnalistul susține că toate companiile de stat vor fi privatizate cât de curând.

„Problema afacerilor murdare din spatele Blue Air este una mare. Este un abuz acum, o privare de libertate. Omul este sechestrat în străinătate. Vine Aurescu şi le dă telefon şi o apă. Nu mă interesează. Românii mai sunt şi în tranzit. Traficul aerian este îngreunat de mult din cauza lipsei de angajaţi din cauza obligativităţii vaccinării. Mulţi şi-au dat demisia. Trebuia deschis dosar penal în rem. Este o miză foarte mare această companie, la fel cum e distrugerea Tarom. Vom avea toate companiile de stat privatizate”, a mai spus jurnalistul.

Astfel, Iosefina Pascal afirmă că scandalul Blue Air trebuia rezolvat de stat prin măsuri concrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *