Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul Ion Cristoiu la BZI LIVE: „Rusificarea, proces care nu a fost luat niciodată în serios de către Occident”
Jurnalistul Ion Cristoiu la BZI LIVE:

Jurnalistul Ion Cristoiu la BZI LIVE: „Rusificarea, proces care nu a fost luat niciodată în serios de către Occident”

07 feb. 2023, 21:51,
BZI.ro, în Actualitate

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în cadrul ediției BZI LIVE de marți, 7 februarie, despre ultimele detalii ale războiului din Ucraina, pornind de la interviul acordat de fostul premier israelian și dezvăluirile incendiare făcute de acesta.

Pornind de la ideea că atâtea ocazii de mediere a acestui conflict armat din Ucraina au eșuat, e evident că de la început s-a dorit continuitatea lui.

Jurnalistul Ion Cristoiu la BZI LIVE

Ion Cristoiu a spus pentru emisiunea BZI LIVE că fostul premier israelian Bennett are dreptate în declarațiile lui, într-o oarecare măsură, deoarece este destul de clar că Occidentul și-a dorit acest conflict ruso-ucrainean.

Ba mai mult, deși intenția a fost îngenuncherea rușilor, ei continuă să câștige teren în acest conflict, dovedind o determinare uluitoare.

„Nu trebuia să dea acest interviu, nu îmi dau seama ce a urmărit din punct de vedere politic.. acest război a fost dorit de Occident şi chiar dacă nu spunea Benett, datele spun că aşa a fost. Eu vă reamintesc că înainte de declanşarea invaziei, la Moscova a fost Scholz şi Macron. Este greu de imaginat că Putin a stat 6 ore de vorbă cu Macron. Să spunem că i-a dezvăluit neliniştile Rusiei, printre care neîndeplinirea acordului de la Minsk. Rusia avea garanţia de a nu fi încercuită, aici spaima ei de a fi încercuită… Datează de pe vremea lui Napoleon, această spaimă de a nu se ajunge la Moscova.

Aţi văzut pe cei doi lideri să se ducă apoi la Zelenski şi să îi spună? Faptul că nu s-a făcut nimic, printr-un calcul greşit, este dovada că acest război a fost dorit de către Occident şi s-a dorit Rusia îngenuncheată de acest conflict.

Prin nazism ruşii, nu numai Putin, nu înţeleg antisemitism, ci înţeleg antirusism. Hitler a invadat Rusia nu pentru a o cuceri economiceşte, ci pentru a distruge rasa slavă. Ei când vorbesc de nazism pe plan intern, ei spun că vor să îi distrugă pe ei, ca ruşi!

Dacă vă uitaţi, când americanii au făcut război şi pace, au făcut un dezastru! Nu înţeleg!

Încercarea de a judeca Rusia cu instrumentele occidentale… ei nu pot înţelege că ruşii sunt dominate de un orgoliu naţional imperial. Şi atunci, încercarea de a trata Rusia că pe Bulgaria sau România eşuează. Şi credeau că aplicarea de sancţiuni o să îi determine pe ruşi să îl dea jos pe Putin.
Domnule, în Rusia nu e capitalism! Nu e! În Stalingrad nu vei găsi suvenire. Nu sunt reclame! Cum să sufere moscovitul… o pătură mică care nu e burgheză, cumpără de la Paris. În rest, ruşii, dacă au ce mânca… ruşii care să se revolte, s-a dovedit fals!

Implicarea totală a Occidentului în acest război care îi face să nu poată da înapoi, fiind convinşi că în Rusia fie moare Putin de cancer..
Corupţia demascată chiar de Zelenski vizează încă odată armata. Este o chestiune criminală. Nu visează gospodinele sau învăţământul. Faptul că bani trimişi de la noi s-au risipit, explică eşecul armatei ucrainene. Însă eu nu cred că s-a dus şeful CIA, că se puteau da telefoane şi de la Biden necriptate. El s-a dus pentru informații privind probabil nu corupţia, ci pentru ca să poată vorbi între 4 ochi despre anumite dosare a anumitor demnitari consideraţi de americai ca jucând dublu. Şi urmarea a fost ciudată, că nicăieri în lume un întreg minister nu se urcă într-un elicopter. Şi s-a şi prăbuşit…

Această exasperare americană e pentru că şi-au dat seama că oricât ai pompa bani şi arme, ele se duc într-o gaură.

În momentul în care ai cucerit 20% dintr-un teritoriu, intri în ofensivă, ceea ce e mai greu decât a fi în defensivă.

Această încercare disperată a Occidentului de a întoarce cursul războiului… Ruşii, beţi morţi au ajuns la Berlin. Au această tactică specifică, înaintează un metru şi se consolidează. Ei lasă impresia că nu se împotmolesc niciodată. Ăsta e specificul lor şi e foarte important că au anexat un teritoriu rusofon, şi dacă contraofensiva ucraineană începe la primăvară, ea se va confrunta nu numai cu apărarea ci şi cu apariţia unei noi realităţi în acea zonă. Între timp ruşii îşi consolidează administraţia, teritoriul este rusificat şi specificul lor de-a lungul istoriei este rusificarea, nimeni nu a mai făcut aşa ceva!

Rusificarea, acest proces nu a fost luat niciodată în serios de către Occident. Este unic!”, a spus jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *