Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE despre cum anul 2023 a demarat în „forță” cu intensificarea atacurilor din conflictul ucrainean – VIDEO
Jurnalistul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE despre cum anul 2023 a demarat în

Jurnalistul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE despre cum anul 2023 a demarat în „forță” cu intensificarea atacurilor din conflictul ucrainean – VIDEO

06 ian. 2023, 17:40,
în Actualitate

H.D. Hartmann a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre atacurile desfășurate de armata ucraineană la început de an. Totodată, se poate observa o concentrare a forțelor armate ruse asupra orașului Bahmut. Care este miza? De asemenea, jurnalistul a precizat și ce este cu acest anunț al patriarhului Kiril al Moscovei de încetare a focului pe perioada Crăciunului.

H.D. Hartmann la BZI LIVE

Jurnalistul H.D. Hartmann a explicat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE ce este cu această concentrare de forțe armate, de ambele tabere, atât ucrainene cât și ruse, asupra orașului Bahmut. Invitatul a explicat totodată și ce a fost cu anunțul făcut de Patriarhul Kiril al Moscovei, ce a făcut un apel de încetare a focului dintre Ucraina și Rusia, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, sărbătorit de creștinii ortodocși.

„Cine nu înţelege regulile războiului nu va înţelege nici regulile păcii. În acest moment există la Bahmut trupele regulare ruse, dar vârful de lance este grupul Wagner. La Bahmut ucrainenii au pus în fiecare casă, stradă, aproape 2 divizii. E o încercare disperată de a ţine oraşul. Cine are oraşul are accesul la două autostrăzi. Acolo este un nou Stalingrad, pentru ruşi şi ucraineni.

Din cifrele pe care le avem, sunt 500 de soldaţi omorâţi pe zi. De aceea Franţa şi SUA au anunţat că trimit celebrele tanchete, o copie a lui Jaguar. S-ar putea să fie mult mai eficiente acum pe spațiul acesta, unde nu este nici atâta căldură. Aceste transportatoare au rolul de cavalerii. Aceste două plutoane vor fi trimise direct pe Bahmut. Dar ele sunt extrem de vulnerabile, chiar şi o mitralieră le poate distruge. Sunt foarte uşor de aruncat în aer şi foarte uşor de dezechilibrat. Nu ştim încă eficienta lor, dar cert este că Franţa şi SUA au decis trimiterea lor tocmai pentru a întări linia defensivă de la Bahmut.

Situaţia de pe front este foarte gravă.

Lovitura de propagandă din Rusia. Ce face patriarhul Kiril? Având în vedere că ruşii au Crăciunul cu două săptămâni după noi, diseară este Ajunul şi mâine este prima zi de Crăciun. Dar noi am uitat să spunem un lucru: ucrainenii nu sunt ortodocşi. Ucrainenii sunt toţi, inclusiv maghiarii din Ucraina, sunt catolici sau de rit protestant. Ucrainenii au ţinut Crăciunul de rit catolic! Şi atunci ruşii au mai redus din lovituri.

Drama este alta. Vine domnul Kiril şi spune ‘dă-ne şi nouă 36 de ore, să nu se mai lupte, să se ducă soldatul la biserică…’. Chestia aia a fost o cursă, în care occidentalii cu ucrainenii au căzut în plasă. Nu ştiu cecenii ăia, se duc şi ei la Crăciun? Că ei sunt musulmani.

Toţi ăştia au sărit cu gura în sus, în special marele Zelenski, zeul noii Europe în care el vrea să intre distrugând toate minorităţile naţionale… Au zis ‘cum, ruşii, barbarii trebuie omorâţi!’. Dar Kiril s-a referit la ruşii din interiorul Rusiei”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Occidentalii au căzut în cursa întinsă de Kiril şi cu Putin”

Și aici intervine explicația întregului favor cerut de patriarhul Kiril președintelui Vladimir Putin. H.D. Hartmann spune că propaganda rusă a făcut în așa fel încât să demonstreze că ucrainenilor nu le pasă de tradiții, de sărbătorile religioase, că nu empatizează cu sărbătorile creștine ale altor popoare.

„Şi au căzut occidentalii cu toată deşteptăciunea lor în groapă, în cursa întinsă de Kiril şi cu Putin. De fapt ruşii au văzut că cea mai mare propagandă o faci de Crăciun. Dar de fapt ăştia au arătat că uite, nici de Crăciun nu se opresc ăştia din ucis ruşi.

Eu făceam cu totul invers, ziceam ‘da, nu mai trage un glonţ’. Uite că acum nu se mai zice linie de front, ci linie de contact… Păi pe linia ei de contact se va îmbăta vreun rus şi să tragă un glonte şi apoi să pot să zic că uite, le-am dat liber şi ei nu se țin de cuvânt… Dar nu. Au căzut în propagandă rusă.

Ce le mai trebuia ca dovadă? Uite, noi am propus încetarea războiului de Crăciun şi ei nu au vrut.

Acum, rusul le-a dat ruşilor lui de gândit la masa de Crăciun. Uite mă, dacă nu îi învingem, ăştia ne iau şi Crăciunul…

Deci asta este realitatea. Din punct de vedere propagandistic, în interior Putin a câştigat. Şi prin acest mesaj, Putin a spus că dacă nu câştigăm, uite ce ne aşteaptă. Barbarii din Europa o să ne distrugă ca civilizaţie”, a conchis H.D. Hartmann.

Comentarii
  • A pus punctul pe i.

  • wishful thinking

    Nici c-am văzut un gras mai prost ca ăsta, cu rusnacii lui, toți pârnăiașii wagner, trimiși la furat în Ucraina. Cum să fie rusnacii wagner musulmani, șaormarule? Ce plasă au luat occidentalii și ucrainenii, dacă toți au râs de ordinele date de Putler? Cum te suporți, măi, jumară!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`