Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE analizează ascensiunea Chinei și cum ar trebui sa se poziționeze România pe acest plan
Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei

Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE analizează ascensiunea Chinei și cum ar trebui sa se poziționeze România pe acest plan

28 nov. 2022, 18:29,
în Actualitate

În noua ediție „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, jurnalistul H.D. Hartmann a discutat din nou despre cele mai tari și fierbinți subiecte ale momentului. Luni, 28 noiembrie, cunoscutul analist politic a dezbătut relația din ce în ce mai strânsă dintre Federația Rusă – China, „exodul” creierelor către marele stat chinez, investiții spectaculoase în infrastructura energetică realizate de China, respectiv o cale ferată de 55 km dedicată special pentru comerțul direct cu Rusia.

Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei”

În cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 28 noiembrie, jurnalistul H.D. Hartmann a vorbit despre investițiile spectaculoase ale Chinei, dar și despre protestele din cauza răspândirii virusului Covid-19.

„Acolo sunt două lucruri care, de fapt, reprezintă un lucru diferit în China care este exploatat mârlăneşte de propaganda orientală. România a pierdut din cauza lui Pavel Popescu, de la PNL, care a fost aruncat în politică de aceşti numiţi politici, şi asta a venit cu misiunea de a distruge relaţiile economice dintre China şi România. Eu ţin minte că acest Pavel a apărut pe acest vârf chinez, care spune că cele patru institute Confucius, care chipurile ar spiona în România… Distrugerea intereselor economice ale României reprezintă un act de trădare naţională!

PSD are o problemă când preia minciunile propagandei occidentale fără a avea dovezi. Iar, nu cunosc ca domnul Pavel şi doamna Vicol să aibă cumva acces la date privind serviciile de securitate chineză din lume. Metoda americană, care a făcut la fel, această mânie cu China este ordonată de SUA. Şi acum apar ăştia de dau legi, care distrug proiectele economice ale Chinei. Ce interes a avut să distrugă relaţiile dintre România şi China?

Noul secol asiatic va îngenunchea vechiul secol american.

Manifestaţiile şi tulburările de China sunt date de un singur aspect, în China este o politică a Covidului 0, adică închizi oraşul când ai un caz de infectare. Aşa cum şi în America au politică de a injecta cu vaccin şi nou-născuţii. Aşa cum tot felul de medici nemedici şi tot felul de analfabeţi cu vaccinul în gură, aşa cum în România a fost o politică de redresare a omului împotriva celor nevaccinaţi. Cum eu nu sunt medic şi nu am dreptul să mă bag în politica internaţională, în China, când s-a decis ceva, se aplică. Bineînţeles că are măsuri aplicate cu o duritate extremă ce au condus la aceste nemulţumiri sociale. Ei au la conducere Partidul Comunist. Ai noştri sunt democraţi, dar când au tăiat drepturile omului, tot democraţi erau. Ei nu au specimene de acest fel, ei au Partidul Comunist Chinez. Aşa cum şi noi am urlat împotriva lui Ceauşescu.

Propaganda neorasistă a Occidentului consideră că Partidul Comunist este rău. Asta e. Dar Partidul Chinez Comunist au dus o ţară pe locul doi în lume. Democraţia europeană nu ne-a adus pe locul 1, dar PCC a ajuns pe locul doi. Acolo e mai multă democraţie. Aici CNA-ul urlă când îl critici pe Iohannis şi regimul lor. Acolo milioane de oameni ţipă împotriva lui Xi Jinping şi armata nu iese să îi împuşte.

Eu nu îmi permit să judec ce e în China, dar îmi permit să judec propaganda neomarxistă împotriva Chinei”, a declarat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Ce spionează China în România?”

Jurnalistul H.D. Hartmann susține că prin modelul său economic, China a ajuns pe locul doi în lume. De asemenea, acesta este de părere că realitatea este mult mai puternică decât propaganda, iar oamenii ar trebui să caute mai mult aceste realități pentru a nu mai crede „minciunile altora”.

„De ce a apărut Covidul pe piaţă ? Deci problema fundamentală, este da, o tensiune socială.. dar la ei nu e democraţie. La ei e Partidul Comunist. Şi bineînţeles că chinezul împotriva Partidului Comunist va urla. În China este un contract social între Partidul Comunist şi chinez. În România, acest contract social a eşuat. Că Iohannis în loc să meargă în Dacie, merge în Mercedes. Noi avem minister de lins clanţe.

Şi sunt convins că aceste mișcări sociale se vor agrava. Având nefericirea de a nu avea indivizi ca Victor Ciorbea şi Popescu, acolo schimbările de decizii la nivel naţional sunt foarte greu de luat. Pentru China, nu înseamnă nimic că au ieşit un milion la proteste, când ei sunt miliarde…

Se neagă nazismul din Ucraina, şi nu ai nici o treabă. Eu refuz să cred propaganda cucoanelor ăstora. Eu cred ceea ce spune astăzi China. Da, are o problemă majoră. Dar nu este o problemă critică.

Restul, propagandă… noi aveam Rusia acum 7 luni închisă, căzută… Murea Chanel, murea Rusia că nu mai are Chanel.. la acel nivel de propagandă, nu aveam să cred niciodată ca institutele Confucius spionează. Ce să spioneze? La noi trenurile nu merg. Ce spionează China în România? Sub regimul vostru, trenurile merg cu mai puţină viteză şi au mai multe întârzieri decât sub regimul lui Ceauşescu? Ce poate să spioneze China în România? Băi, analfabeţi pro-americani ce sunteţi…

În capitalismul european al României, dacă s-ar întoarce acei 4 milioane plecaţi, am avea şomaj de mai bine de 60%. Ce să vrea China din România?

De ce să cred propaganda mincinoasă că Putin are 7 cancere, şi să nu cred ce spune China, care îşi recunoaşte problemele şi spune că nu are soluţii şi nu mai vor încă o pandemie Covid? Iată diferenţele de propagandă şi realitățile! China este a doua superputere a lumii, iar noi, suntem codaşii codaşilor. Asta este realitatea.

China, prin modelul sau economic a ajuns pe locul doi în lume. Nu mai credeţi minciunile altora! Uitaţi-vă la realităţi! Iar realitatea bate propaganda!”, a conchis H.D. Hartmann.

Jurnalistul H.D. Hartmann a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE cele mai de actualitate subiecte din politică națională și internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *