Prima pagină » Razboi în Ucraina » Jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată. Interogarea femeii a durat 14 ore

Jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată. Interogarea femeii a durat 14 ore

16 mart. 2022, 10:49,
în Razboi în Ucraina

Jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată, după un interogatoriu de nu mai puţin de 14 ore. Aceasta a fost arestată după ce a afişat un mesaj împotriva războiului din Ucraina, în timpul unei transmisiuni directe la o televiziune rusească.

Femeia a făcut primele declarații după reținere şi a menţionat că a fost interogată foarte multe ore, fără nici un sprijin legal și a stat două zile fără să doarmă.

Jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată. Femeia a afişat un mesaj anti-război

Reamintim faptul că Marina Ovsiannikova a fost reţinută pe data de 14 martie 2022, după ce a afişat un mesaj anti-război. Mai mult, presa din Ucraina transmite ca jurnalista a fost dată dispărută.

Femeia a fost interogată de autorităţile ruse, iar după ce a fost eliberată a făcut o mărturisire cutremurătoare.

„Interogatoriul a durat mai mult de 14 ore. (…) Nu mi s-a permis să iau legătura cu familia și prietenii, nu mi s-a oferit nicio asistență juridică”, a spus Marina Ovsiannikova.

Jurnalista le-a spus reporterilor că în viitorul apropiat va povesti cu lux de amănunte coșmarul prin care a trecut şi cât de grele şi obositoare au fost cele două zile.

„Sunt nişte zile foarte grele din viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm”, a mai spus jurnalista.

Jurnalistă, amendată cu 30.000 de ruble după gestul său

După gestul său, jurnalista Ovsiannikova a fost amendată cu suma de 30.000 de ruble. Imaginile au fost surprinse de telespectatori și au devenit rapid virale pe Twitter şi alte reţele de socializare.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menţionat că acţiunea de protest a femeii este caracterizată drept „huliganism”.

„Nu Războiului! Nu credeți propaganda, vă mint chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, este mesajul inscripţionat pe pancartă.

Mai mult decât atât, cu puţin timp înainte de a boicota jurnalul de ştiri al postului Canal 1, jurnalista Marina Ovsiannikova a înregistrat un mesaj video în care a condamnat vehement operaţiunea militară din Ucraina, care a început pe data de 24 februarie 2022.

„Ceea ce se întâmpla în Ucraina este o crimă. Iar Rusia e un stat agresor. Reponsabilitatea cade pe o singură persoană – Vladimir Puţin. Rusia trebuie să oprească acest război, pentru că cele două țări surori să se poate împăca. Tata e ucrainean, mama e rusoaică. Niciodată nu am fost dușmani. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervîi Canal, m-am ocupat de propagandă Kremlinului. Acum îmi este foarte greu și îmi e foarte rușine. Îmi e rușine că am permis „zombificarea” cetățenilor ruși”, spune jurnalista în mesajul video.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru jurnalista Marina Ovsiannikova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis un mesaj de mulţumire jurnalistei Marina Ovsiannikova care a boicotat o televiziune de ştiri.

„Sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul. Celor care luptă cu dezinformarea și spun adevărul, fapte reale, prietenilor și celor dragi. Şi personal îi sunt recunoscător femeii care a intrat în studioul Channel One cu o pancartă contra războiului. Le sunt recunoscător celor care nu se tem să protesteze. Atât timp cât ţara voastră nu s-a izolat complet de lume, transformându-se într-o foarte mare Coree de Nord, trebuie să luptaţi. Trebuie să nu vă pierdeţi această şansă”.

Conform Agenţiei de ştiri Nexta, jurnalista a fost amendată și imediat după a părăsit tribunalul.

„Aș dori să mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a spus Marina Ovsianicov după ce a fost eliberată din arest.

Având în vedere faptul că jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată după ce a avut un gest anti-război, cel mai probabil va avea o intervenție prin care va explica pas cu pas ceea ce s-a întâmplat după reținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *