Prima pagină » International » Jurnalista Karima Brown a murit din cauza COVID-19

Jurnalista Karima Brown a murit din cauza COVID-19

04 mart. 2021, 14:42,
în International

Jurnalista Karima Brown a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Aceasta s-a făcut remarcată prin activismul politic dus în ultimii ani.  Jurnalista sud-africana este o adevărată personalitate în mass-media din țara sa.

Aceasta a decedat joi, în urma complicațiilor apărute în urma infecției cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată de către angajatorul ei eNCA.

Jurnalista Karima Brown a murit

Karima Brown, realizator TV și comentator politic important din Africa de Sud, era spitalizată de câteva săptămâni după ce a suferit mai multe complicații generate de COVID-19.

Emisiunea realizată de aceasa se numea „The Fix”. Jurnalista mai deținea poziția de Chief Content Officer la Independent Media și publica editoriale politice extrem de urmărite.

Anunțul morții sale a acaparat buletinele de știri și rețelele de socializare, după ce cu doar câteva zile în urmă zeci de oameni, inclusiv fostul politician Thuli Madonsela, îi urau o recuperare rapidă.

Printre primii care și-au exprimat condoleanțele către familie au fost liderii politici.

Ce spune familia jurnalistei

Familia acesteia a transmis presei o declarație publică, joi dimineața:

„A fost o prietenă, un mentor, o mamă, o colegă, o fiică și o persoană dragă, iubită de nenumărați oameni de-a lungul unei vieți trăite pe deplin și cu un angajament profund față de cele mai prețuite valori și principii ale sale.”

Karima Brown va fi îngropată în conformitate cu tradițiile islamice. „Un număr mic de persoane invitate vor participa la înmormântare și vor fi respectate toate reglementările COVID-19.”

Jurnalista Iuliana Robu a murit la începutul acestui an

La începutul acestui an, lumea presei din România a fost zguduită de vestea că celebra jurnalistă Iuliana Robu a murit. În aceeaşi zi şi jurnalistul Victor Ţăruş, realizator emisiunii ”Pescar hoinar”, s-a stins din viaţă.

„Sunt fericită că am fost mamă, fiică, soră, soție și prietenă. Vă mulțumesc că ați fost familia mea. Vă iubesc!” Cu demnitatea și discreția pe care i le știu toți cei care o cunosc, Iuliana a plecat dintre noi. Cei care vor să o conducă pe ultimul drum o pot face marți, 12 ianuarie, la ora 12, la Cimitirul Bellu. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească!”, a fost mesajul familiei sale la acea vreme.

Jurnalista sud-africană Karima Brown a murit din cauza unor complicații provocate de noul coronavirus.

Dumnezeu să le ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *