Prima pagină » Actualitate » Jură credință Ținutului Secuiesc nu României! Maghiarul Tanczos Barna a stârnit mânia românilor: „Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!“ – FOTO

Jură credință Ținutului Secuiesc nu României! Maghiarul Tanczos Barna a stârnit mânia românilor: „Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!“ – FOTO

23 dec. 2020, 09:52,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Tanczos Barna, viitor ministru al Mediului în Guvernul Florin Cîţu, a transmis un mesaj provocator la depunerea jurământului în calitate de senator.

Tanczos Barna şi-a adus propria Biblie în limba maghiară, pe care a aşezat-o peste Constituţie şi peste Biblia care se afla deja pe pupitrul de la care se depunea jurământul.

Tanczos Barna: „Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!“

Ulterior, Tanczos Barna a lansat un mesaj provocator pe Facebook.

„În urmă cu câteva minute am depus jurământul de senator. Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!”, a scris Tanczos Barn ape pagina sa de Facebook.

Internauții nu l-au iertat pe senatorul UDMR și i-au transmis să-și dea demisia

„Rușine. Tu nu știi limba română și ești în senatul României. Jalnic“, „Pentru care țară, că n-am înțeles? Zic să îți începi mandatul cu o demisie, dacă ai onoare“ sau „Băiatule te joci cu focul“, au fost comentariile internauților la mesajul transmis de Tnczos Barna.

Discurs despre proiectul de lege care se referă la autonomia Ținutului Secuiesc

La sfârșitul lunii aprilie a acetui an, la dezbaterea proiectului de lege care se referă la autonomia Ținutului Secuiesc, Tanczos Barna s-a declarat dezamăgit de refuzul venit din partea celorlalți parlamentari.

„Trecutul nu-l mai putem schimba, dar putem construi împreună o Românie într-adevăr modernă, europeană. Este pentru a patra oară când un proiect de lege care se referă la autonomia Ținutului Secuiesc trece prin Parlamentul României. Mi-ar fi plăcut să spun, să afirm, că dezbatem un asemenea proiect de lege care se referă la autonomia Ținutului Secuiesc, dar din păcate nici la precedentele inițiative, nici de data aceasta  nu am avut parte de o dezbatere reală.

În ciuda lipsei dezbaterii, trebuie să subliniez, așa cum am subliniat de fiecare dată, că noi purtăm acest dialog într-un cadru constituțional și legal. (…) Doar că modul în care atât la Camera Deputaților cât și aici în Senat s-a refuzat dezbaterea reală a problemei, mă face să spun că nu am avut parte de un dialog deschis, și nu am găsit parteneri pentru dezbatere corectă.

«Nu»-ul, refuzul sec de care avem parte de fiecare dată, folosirea acestui subiect în luptele politice meschine dintre partide, lipsa totală a unei dezbateri reale sunt inadmisibile din punctul nostru de vedere“, a transmis Tanczos Barna.

Cine este Tanczos Barna

Tanczos Barna a absolvit Academia de Studii Economice, fiind de profesie economist. La 29 de ani a fost numit președinte al Agenției Domeniilor Statului (ADS). Pe vremea când era la ADS, Tanczos Barna a fost înjunghiat cu o baionetă, în propriul sau birou. Este din Miercurea-Ciuc, este căsătorit și are doi copii.

Conform declarației sale de avere, Tanczos Barna deține la Sîncrăieni, județul Harghita, două terenuri forestiere (de 549 metri pătrați, respectiv 346 metri pătrați) și trei terenuri agricole (4.000 de metri pătrați, 24.500 de metri pătrați și 20.900 de metri pătrați). În aceeași comună, Tanczos Barna deține o casă de locuit de 283 metri pătrați.

Este senator din 2012, membru al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală.

În mandatul precedent a făcut parte din comisia de specialitate a Parlamentului responsabilă pentru elaborarea bugetului anual al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`