Prima pagină » Titlurile zilei » Jupânul asfaltului din Iași primește lovitura de grație! Pierde proprietăți de 500.000 euro. Era pe cai mari în urmă cu 10 ani
Jupânul asfaltului din Iași primește lovitura de grație! Pierde proprietăți de 500.000 euro. Era pe cai mari în urmă cu 10 ani

Jupânul asfaltului din Iași primește lovitura de grație! Pierde proprietăți de 500.000 euro. Era pe cai mari în urmă cu 10 ani

20 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Costică Pricop, cel care s-a ocupat de asfaltarea străzilor din Iași, rămâne și fără ultima brumă de avere. Lichidatorii vând proprietățile din Miroslava, evaluate la aproximativ 500.000 euro. Mâine va avea loc licitația.

„Persoanele care pretind vreun drept asupra bunului ce urmează a fi scos la vânzare au obligația, sub sancțiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până în preziua licitației”, se arată în anunțul lichidatorului.

Ultimele date financiare ale firmei lui Pricop arată datorii de aproximativ 10 milioane de euro. Banii i-a obținut în special din împrumutul făcut de municipalitatea ieșeană, în valoare de 200 milioane lei

În perioada când primarul Iașului era Gheorghe Nichita, una dintre cele mai profitabile firme de construcții era Euroconstruct Group SRL, controlată de către afaceristul Costică Pricop. Banii veneau în mare parte din contractele cu instituțiile publice. După ce s-a schimbat orânduiala în administrația locală, a început și decăderea firmei de construcții. Datoriile au făcut ca firma să intre în isolvență. Acum, lichidatorii caută să valorifice orice proprietate aflată pe numele lui Pricop. În cursul zilei de mâine, Specialist Trust Insolvency va scoate la vânzare trei terenuri situate în comuna Miroslava, cu o suprafață totală de aproape 7.000 metri pătrați. Pe terenurile amintite se află o cantină cu o suprafață de 314 metri pătrați și un pavilion administrativ de 476 metri pătrați. Pe amplasamentul menționat se mai află și o platformă betonată de 4.000 metri pătrați. Procedura este organizată în baza hotărârilor luate de Adunarea creditorilor din data de 31 octombrie.

Aproape jumătate de milion de euro

Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 570.838 euro, cu tot cu TVA.

„Persoanele care pretind vreun drept asupra bunului ce urmează a fi scos la vânzare au obligația, sub sancțiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până în preziua licitației. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune cel puțin 24 de ore înainte de data și ora de începere a licitației. Prin înscrierea la licitația publică cu strigare se consideră că ofertantul acceptă prețul de pornire la licitație a activului pentru care a depus documentația de înscriere, condițiile stipulate în caietul de sarcini, precum și în regulamentul de vânzare al activului”, se arată în anunțul lichidatorului judiciar.

Participanții care nu depun o ofertă cel puțin egală cu prețul de pornire vor pierde garanția depusă.

Datorii de 10 milioane de euro

Înființată în 2001, Euroconstruct Grup este condusă de Costică Pricop si soția acestuia, Marguitte Hevriette Hildolort Pricop. Societatea a cunoscut o serie importantă de contracte cu municipalitatea, tunul cel mare fiind tras cu lucrările de asfaltare realizate în baza creditului Dexia Kommunal Kredit, în valoare de 200 milioane lei. Contractul de împrumut a fost încheiat de Primărie în 2007. Pricop a avut acces la mai multe lucrări de asfaltare a mai multor artere din Iași. Contracte au fost derulate și cu cei de la Consiliul Județean Iași, pentru refacerea drumului Iași-Botoșani. Dar, înțelegerea a fost reziliată, moment care a anunțat prăbușirea afacerii. Însă, problemele nu s-au oprit aici.

Firma lui Pricop a emis aproape 300 de cecuri și bilete la ordin fără acoperire, în valoare de peste 20 de milioane lei. Finanțele ieșene au scos la vânzare si un teren ce aparținea familiei Pricop, situat în Valea Lupului, cu o suprafață de 2.854 metri pătrați. Ultimele date financiare ale firmei arată datorii de 45 milioane lei, aproape 10 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`