Prima pagină » Local » Juniorul lui Relu Fenechiu a intrat în afaceri cu stații de încărcare! A primit contract de la ApaVital
Juniorul lui Relu Fenechiu a intrat în afaceri cu stații de încărcare! A primit contract de la ApaVital

Juniorul lui Relu Fenechiu a intrat în afaceri cu stații de încărcare! A primit contract de la ApaVital

22 sept. 2023, 02:00, 3 ,
Ciprian BOARU în Local

Alex Fenechiu, fiul fostului ministru condamnat pentru fapte de corupție, a câștigat o licitație organizată de ApaVital. Trebuie să fie furnizeze stații de încărcare a autovehiculelor electrice

ApaVital a realizat o nouă licitație din programul anual de investiții. Recent, a fost finalizată procedura pentru montarea mai multor stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Comisia de evaluare a ales societatea Next Generation Technologies SRL, care a depus o ofertă financiară de 507.676 de lei, aproape 100.000 de euro. Firma este controlată de Alex Fenechiu, fiul lui Relu Fenechiu, fost deputat și ministru la Transporturi, condamnat cu executare pentru fapte de corupție.

„La momentul declanșării acestei proceduri, ApaVital nu deține infrastructură pentru alimentarea cu energie electrică a vehiculelor de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. Programul vizează atingerea următoarelor obiective: diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului și sănătății populației, promovarea autovehiculelor electrice, reducerea nivelului emisiilor de poluanți și zgomotului, transport ecologice, diminuarea efectuării poluării solului și apei cauzate de scurgerile de substanțe periculoase de la autovehiculele uzate ce utilizează alte sisteme de propulsie decât cel electric, prin înlocuirea treptată a acestora cu autovehicule electrice”, se arată în caietul de sarcini.

În ultima perioadă, ApaVital a scumpit apa potabilă furnizată clienților.

Stațiile de încărcare vor fi amplasate în 3 puncte

Firma lui Alex Fenechiu trebuie să asigure și montajul stațiilor. Acestea vor fi amplasate la sediile companiei din Aurel Vlaicu, Mihai Costăchescu, nr. 6, Milcov, nr. 6. În total, vor fi furnizate 5 stații. Echipamentele trebuie procurate în termen de 5 luni de la semnarea contractului. Garanția produselor este de minimum 24 de luni.

„Contractantul este responsabil pentru instruirea la fața locului a personalului desemnat de entitatea contractantă. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera produsul. Instruirea va fi organizată după ce produsul este funcțional și trebuie să permită personalului să înțeleagă toate funcționalitățile, să opereze produsul, să dețină informații despre mentenanța de rutină, să depisteze problemele și diagnosticarea de bază”, se mai arată în documentația procedurii.

În parcul auto al ApaVital sunt zece autoturisme electrice. La un moment dat, Alex Fenechiu a vândut un teren în Bucium, dar noii proprietari și-au dat seama că nu pot construi vile cu 2 etaje.

ApaVital investește în rețeaua de distribuție

Totodată, compania de apă-canal a județului Iași continuă investițiile în infrastructură. Recent, autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru interconectarea rețelei de distribuție a apei din comuna Bârnova cu cea a municipiului Iași. Valoarea estimată a contractului este de 2.180.280 de lei, fără TVA, aproape 380.000 de euro. Comisia de evaluare a ales societatea Saga Energy SRL (sat Aroneanu – județul Iași), care a depus o ofertă de 1.900.247 de lei, fără TVA. Firma este deținută de Gheorghiță Garofița Luca.

Conform contractului, conductele de aducțiune vor fi racordate la rezervor Bârnova prin conducta existentă la intersecția șos. Bucium cu strada Petre Vancea.

Comentarii
  • Nu mai scăpăm de cangrena numita Fenechiu.
    Ieri a lucrat la apavital finul lui Fenechiu, valerian Solovastru, un mare incompetent, astăzi fiul lui fenechiu, un alt pui de lele.

  • Este la fel de bun si de istet ca tatal lui. Ce naste din pisica soareci prinde. Cati pui de lele sunt in toata tara si capuseaza la fel institutiile statului (primarii, consilii locale, apa, salubritate, energie, vama, spitale, tribunale, politie, scoli, etc), cu catel si purcel.

  • Da ciordeliști mei au trecut de la transformatoare la încârcare de ciordealâ –-cum sâ nul ajute eșuatu halexe bam bam pe tâtucul relu–poate îi monteazâ o stație și la conacul lui unde ruginește mita(sponsorizarea bețivanâ a veneticului orbanist–cinee e bețivul meu cineee–cineeee–cineeeeeeeee–-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *