Prima pagină » Sanatate » Junghiuri în zona inimii: Consultă medicul specialist atunci când inima îți dă semnale 
Junghiuri în zona inimii: Consultă medicul specialist atunci când inima îți dă semnale 

Junghiuri în zona inimii: Consultă medicul specialist atunci când inima îți dă semnale 

06 ian. 2022, 09:05,
în Sanatate

Percepute ca o senzație de durere ascuțită, ca un impuls, junghiurile în zona inimii sunt de cele mai multe ori în partea stângă a pieptului, chiar în dreptul inimii și au o durată scurtă, de câteva secunde. În funcție de cât de intensă și apăsătoare este durerea, putem cataloga afecțiunea de care suferim și pe care trebuie să o tratăm. 

persoana care se tine cu mana de inima si acuza dureri la nivelul pieptului

Se trage un semnal de alarmă atunci când corpul nostru suferă de junghiuri în zona inimii

Ce ne spune un junghi în zona inimii 

Dacă suntem iubitori ai sportului și al efortului fizic constant, iar acest impuls cunoscut drept junghi în zona inimii apare, organismul ne spune că este momentul pentru o pauză binemeritată. Stresul, emoțiile, efortul intelectual sau bolile de care suferim sunt alți factori care  influențează apariția junghiului din zona inimii. Oboseala, starea de leșin sau lipsa poftei de mâncare însoțesc durerile din zona pieptului provocate de junghi. 

Se simte ca un impuls în zona inimii și poate dura de la câteva secunde, la câteva minute. Dacă durerea se intensifică, consultă de urgență medicul de specialitate. Este posibil să te confrunți cu afecțiuni mai grave ale unei boli la inimă precum infarct, miocardită sau embolie pulmonară. 

inima de plastic care prezinta vase de sange si anatomia

Miocardita poate apărea de la o infecție virală are nu a fost tratată la timp, iar simptomele variază

Disconfortul se transmite și la nivelul gâtului, spatelui, dar și al brațelor, cel mai frecvent în brațul stâng, până la terminații. Se simte ca o presiune ce pulsează, corpul amorțește și se instalează starea de leșin. Unele afecțiuni din trecut care nu au fost tratate corespunzător, precum infecții respiratorii sau șocuri care încă se mai resimt, pot provoca insuficiențe respiratorii, atacuri de panică sau anxietate. 

Bolile pe care un junghi în zona inimii le anticipează pot fi grave, în funcție de momentul în care a fost descoperit și intervenit, pot fi greu de depistat și de multe ori se manifestă ca o senzație de durere pulsatilă la nivelul gâtului, abdomenului sau în zona inghinală care se simt chiar și la nivelul spatelui. 

Miocardita poate apărea de la o infecție virală are nu a fost tratată la timp, iar simptomele variază. Cele mai des întâlnite sunt starea de leșin, respirația greoaie și amețeala. Această boală este destul de rară și se manifestă prin mărirea inimii. Slăbește funcțiile vitale pe care le are și duce la oboseală cronică, disfuncții ale organismului și respirație greoaie.  

O altă problemă medicală pe care junghiul în zona inimii ne-o sesizează este ruptura sau disecția unui anevrism aortic care se manifestă prin instalarea bruscă a durerii toracice. Durerea se duce spre spate, umeri, durere abdominală, foarte adesea cu semne de hemoragie internă,  scăderea tensiunii arteriale și pierderea cunoștinței pentru o perioadă de timp. 

grafica a corpului uman in care este evidentiata inima

Durerea în piept este însoțită și de simptome precum transpirații reci, stare de amețeală, stare de slăbiciune, greață și chiar vomă, palpitații și senzații de sufocare

Dacă nu sunt depistate din copilărie, anomaliile cardiace congenitale și sunt anomaliile inimii care nu este dezvoltată corect în perioada intrauterină, iar unul din simptomele care apar este reprezentat de junghiul din zona inimii. Nu sunt de evitat nici durerile din zona plămânilor pentru că aceste două organe vitale sunt în strânsă legătură și se impune un control amănunțit al tractului respirator. Inima și plămânii oxigenează aerul pe care îl respirăm și îl trimit mai departe în corp spre celelalte organe.

Fă o vizită la medicul specialist 

Durerea în piept este însoțită și de simptome precum transpirații reci, stare de amețeală, stare de slăbiciune, greață și chiar vomă, palpitații și senzații de sufocare. Se simte ca o presiune în piept și în spatele sternului, începe prin a avea o suprafață mică de acțiune și se poate mări dacă nu este tratat corespunzător.

Medicul specializat în cardiologie este cel care poate face un consult amănunțit, bazat pe o schemă completă de investigații, stabilește diagnosticul și tratamentul aferent. Dacă te confrunți cu senzații de amețeală, dificultate în respirație sau pierderea echilibrului, consultul cardiologic este esențial pentru a preveni și combate junghiul din zona inimii.

persoana imbracata in haine de medic care prezinta o inima

Percepute ca o senzație de durere ascuțită, ca un impuls, junghiurile în zona inimii sunt de cele mai multe ori în partea stângă a pieptului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`