Prima pagină » Titlurile zilei » Jumbo deschide un magazin pe locul fostei fabrici Țesătura din Iași! Cererea oficială a fost depusă la primărie. Terenul este al lui Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli – EXCLUSIV

Jumbo deschide un magazin pe locul fostei fabrici Țesătura din Iași! Cererea oficială a fost depusă la primărie. Terenul este al lui Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli – EXCLUSIV

03 sept. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Retailer-ul de jucării și decorațiuni interioare Jumbo va deschide un magazin în municipiul Iași. Amplasamentul visat este situat pe bulevardul Socola, după magazinul Dedeman, pe amplasamentul fostei fabrici Țesătura. Reprezentanții retailer-ului Jumbo au depus o solicitare la Primăria Iași pentru autorizare, terenul fiind achiziționat de la firma controversatului Bogdan Gheorghiu, cel care s-a aflat în spatele festivalului Afterhills

Una din cele mai mari firme destinate vânzării de articole de jucărie din țară va dechide un magazin și în municipiul Iași. După ce inițial tatonase terenul la Valea Lupului, retailer-ul grec Jumbo s-a reorientat și a găsit un teren tocmai în municipiul Iași. Astfel, retailer-ul Jumbo ar urma să deschidă un astfel de complex pe bulevardul Socola pe un teren situat între magazinul Dedeman și spațiul deținut de firma Rodotex, pe amplasamentul unde a fost fabrica Țesătura. De altfel, zilele trecute, reprezentanții Jumbo Ec.R. SRL au depus o solicitare la Primăria Iași pentru obținerea unui certificat de urbanism.

Teren de mii de metri pătrați pentru Jumbo SRL în Iași

Retailer-ul Jumbo SRL a demarat discuții cu firma Concep SRL, deținută de Bogdan Gheorghiu, pentru a lua terenul din zona centrală a Iașului. Este vorba de o suprafață de 18.000 de mp și una de 4.000 de mp ce vor fi antamate de Jumbo de la Concept SRL. Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Jumbo Ec.R. SRL au confirmat tranzacția, însă nu au dorit să ofere multe detalii.

„Da, se confirmă. Nu putem da detalii. Este un acord de confidențialitate cu proprietarul”, au precizat reprezentanții Jumbo Ec.R. SRL.

Practic, între firma lui Bogdan Gheorghiu și cei de la Jumbo, a fost încheiat un precontract, toate detaliile afacerii urmând a fi parafate în perioada următoare.

Primele tatonări au fost la Valea Lupului

Inițial, la începutul anului, Jumbo intenționa să demareze construcția unui magazin la Valea Lupului, pe un teren de 6 hectare. Tot la vremea respectivă, Jumbo estima că, până în 2022, vor fi deschise 25 de magazine pe piața din România. Astfel, ieșenii vor fi scutiți de deplasarea la Suceava sau Bacău pentru a-și face cumpărăturile dintr-un astfel de magazin. Jumbo este cunoscut ca având cea mai diversificată categorie de produse cu prețuri mici. Jumbo este o companie care a reușit să se impună pe piață printr-un concept unic și prețuri mici.

Magazinul comercializează 5 mari categorii de produse, cu accent pe jucării. În cea mai mare parte, produsele de pe rafturi provin din Asia. Jumbo România este administrată prin societatea Jumbo EC.R SRL. În 2019, cifra de afaceri a companiei a fost 721.4 milioane de lei, aproape 150 de milioane de euro, profit de 170.2 milioane de lei, datorii de 132.1 milioane de lei, cu un număr de 1.307 de angajați.

Afaceri de milioane de euro pe terenul din municipiul Iași

Firma Concep SRL, cea care vinde terenul către Jumbo, este deținută de controversatul Bogdan Gheorghiu, unul dintre patronii de la clubul Fratelli și cel care a inițiat festivalul Afterhills. Terenul care face obiectul tranzacției cu Jumbo a fost al Iasitex SA, iar în ultimii ani a fost în mijlocul unui scandal între Bogdan Gheorghiu și milionarul Ștefan Vuza. Concept SRL a achiziționat mai multe terenuri și imobile de la Iasitex SA, însă Ștefan Vuza a intrat pe fir și a încercat să blocheze contractul. Scandalul s-a mutat în instanță, iar firma lui Gheorghiu a avut câștig de cauză. Acum, acesta a vândut o parte către cei de la Jumbo, care vor ridica magazinul respectiv.

„Deocamdată e prea devreme să ofer detalii. Încercați peste vreo două – trei luni, când voi putea spune mai multe”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *