Prima pagină » National » Jumătate de milion de lire sterline, confiscate de polițiștii de frontieră. Bărbatul încerca să ducă banii în Turcia

Jumătate de milion de lire sterline, confiscate de polițiștii de frontieră. Bărbatul încerca să ducă banii în Turcia

08 sept. 2021, 11:20,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Polițiștii de frontieră se pot lăuda cu o captură impresionantă la granița cu Bulgaria. Un bărbat de cetățenie turcă a încercat să iasă din România cu aproximativ o jumătate de milion de lire sterline, echivalentul a nu mai puțin de 700 de mii de euro.

Bancnotele au fost ascunse în portbagajul unui autoturism, iar inițial bărbatul nu a vrut să declare suma ce o deținea. Acesta ar fi vrut să își deschidă o afacere în România, dar s-a răzgândit. Întreaga sumă de bani a fost confiscată de autorități, iar turcul este cercetat în aceste momente pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Cetățeanul a ascuns bancnotele în 9 cutii de carton lipite cu bandă adezivă, însă acestea au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în portbagaj. Bărbatul, de 57 de ani, se află într-o mașină condusă de un prieten român.

Circa 700.000 euro, găsiți într-un portbagaj. Polițiștii de frontieră au confiscat banii

Polițiștii de frontieră l-au interpelat pe bărbat câți bani transporta, însă turcul ar fi declarat o sumă mult mai mică, de 350 de mii de lire. Abia în momentul în care au fost numărați banii, polițiștii au descoperit faptul că acesta voiau să scoată din țară peste 483 de mii de lire sterline, echivalentul a 700 de mii de euro.

Cetățeanul a fost condus la audieri, unde a menționat că banii îi aparțin și ar fi făcut rost de ei după ce a vândut în Turcia mai multe bunuri personale printre care o casă și un autocar. Cu suma obținută din tranzacții avea în vedere să deschidă o afacere în România, dar nu s-a înțeles cu partenerul său așa că a încercat să se întoarcă în țara natală cu banii.

Ce spune legea privind suma de bani deținută la ieșirea din țară

Legea spune însă că orice sumă mai mare de 10.000 de euro este absolut necesar să fie declarată la ieșirea din țară. Drept urmare, banii au fost confiscați, iar bărbatul este cercetat acum pentru spălare de bani și evaziune fiscală.

Reamintim faptul că alți indivizi au încercat să scoată în moduri bizare diverse obiecte din România, și nu numai. Au ascuns de pildă țigările sau tutunul chiar și în oalele cu sarmale sau în borcanele cu dulceață. Motiv pentru care astfel de controale aleatorii au loc zi de zi.

De asemenea. alte persoane au încercat să ascundă tigarete inclusiv în borcane cu șuncă de porc, dar și bijuterii în tuburi de pastă de dinți sau în borcane de maioneză.

„Pe linie de migrație ilegală au fost descoperite persoane ascunse în compartimentul de marfă al autocamioanelor sau în habitaclul autocarelor. Un caz recent îl reprezintă descoperirea unei persoane ascunse în portbagajul aplicat pe plafonul unui autoturism”, a transmis Răzvan Păun, șeful punctului de trecere a forntierei Giurgiu.

De la începutul anului 2021, la toate punctele de trecere a frontierei au fost confiscate în total peste 80.000 de bunuri contrafăcute în valoare de peste 12 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *