Prima pagină » Local » Judokanul ieșean Vlad Simionescu, impresionat de drama prin care trece Andreea Lichi: „Sperăm să o ajutăm să strângă suma de care are nevoie, să aibă o șansă la a merge din nou!”

Judokanul ieșean Vlad Simionescu, impresionat de drama prin care trece Andreea Lichi: „Sperăm să o ajutăm să strângă suma de care are nevoie, să aibă o șansă la a merge din nou!”

16 iul. 2022, 02:00,
în Local

Andreea Lichi este o tânără în vârstă de 22 de ani, extrem de ambițioasă, care, în ciuda problemelor prin care a trecut, nu a uitat să zâmbească. Tânăra a fost acum aproximativ 7 ani victima unui accident auto, în urma căruia a rămas imobilizată într-un scaun rulant. De curând, Andreea Lichi a primit o veste extraordinară, care vine tocmai din SUA. Ea ar putea merge din nou, doar că pentru asta are nevoie de o operație care costă 45.000 de euro.

Până în momentul de față, tânăra a reușit să strângă 25.000 de euro și mai are nevoie de doar 20.000, pentru a putea fi, din nou, pe picioarele ei. Sute de persoane au donat pentru Andreea, iar impresionat de cazul tinerei a fost și judokanul ieșean Vlad Simionescu, care nu doar că i-a mediatizat povestea, ci o să-și liciteze și kimono-ul cu care a luptat la Jocurile Olimpice de la Tokio, pentru a o ajuta.

Andreea Lichi este o învingătoare care vrea să-i ajute și pe alți tineri aflați în suferință

Andreea a fost victima unui accident rutier, acum circa 7 ani, după care a rămas imobilizată în scaun rulant. După accident, timp de 3 ani și jumătate, Andreea a trăit într-o agonie continuă, după care a găsit puterea „să nu se mai privească cu silă, să slăbească 25 de kilograme și să-și dea o șansă, în speranța de a-și găsi acele momente care să îi facă bine”.

Andreea Lichi a ales să studieze Psihologia, din dorința de a deveni un sprijin pentru sufletele care trec prin aceeași situație ca și ea, pentru a le ajuta să redescopere calea către lumină și speranță. Primul vis al Andreei a fost să studieze Medicina, însă, din cauza accidentului prin care a trecut, tânăra a trebuit să renunțe la dorința de a deveni medic și s-a îndreptat spre Psihologie.

„Deși am cochetat cu Medicina și după accident, în ciuda multor bariere, am înțeles, în final, că trebuie să știu când să mă opresc. Am înțeles că deși viața mi-a dat atâtea suferințe, nu va veni acum să își ceară scuze și să mă lase să fac lucrurile așa cum mi le doresc. Așa că m-am oprit, am căzut și m-am ridicat din nou. Și am ales Psihologia. M-am gândit că, dacă nu voi putea fi un medic de o anumită specialitate, măcar voi fi un doctor de suflete”.

Persoanele care doresc să afle întreaga poveste a Andreei pot citi „Suflet de porțelan”. Tânăra și-a scris povestea, deoarece a simțit că, astfel, se poate elibera de toate energiile negative, iar, totodată, Andreea crede că povestea sa îi poate face și pe alți tineri să nu se lase doborâți de probleme.

Judokanul ieșean Vlad Simionescu: „Eu empatizez foarte mult cu persoanele care au probleme”

Impresionat de povestea Andreei a fost și judokanul ieșean Vlad Simionescu. Acesta a spus că nu poate să rămână indiferent la drama trăită de Andreea Lichi, deoarece, de mic copil, a cunoscut numeroase persoane cu dizabilități. Pentru a o ajută pe Andreea, Vlad Simionescu o sa-și liciteze kimono-ul cu care a luptat la Jocurile Olimpice de la Tokio.

„Eu empatizez foarte mult cu persoanele care au probleme de genul, deoarece mama lucrează într-un centru de plasament, unde trăiesc mulți copii cu dizabilități. De mic, am crescut pe lângă ei și nu pot rămâne indiferent la situațiile astea, deoarece le știu suferința. Am ajuns la concluzia că măcar atât pot face și eu ca să o ajut, să mediatizez un pic cazul, iar persoanele care doresc să o ajute, o să doneze bani pentru ea. Sperăm să o ajutăm să strângă suma de care are nevoie, să aibă o șansă la a merge din nou. În seara asta, voi începe licitația pentru kimono-ul meu, sper să strâng cât mai mulți bani și să-i vin în ajutor. Să fim serioși, nu e o sumă colosală, e o sumă care se poate strânge destul de ușor. Dacă tot am putut să fim solidari cu refugiații, cred că am putea să începem să fim mai implicați și în ceea ce îi privește pe ai noștri”, a precizat Vlad Simionescu.

Persoanele care doresc să o ajute pe Andreea, pot dona banii în contul:

RO22BTRLRONCRT0473206001 (RON)

RO69BTRLEURCRT0473206001 (EURO)

Lichi Andreea Alexandra

REVOLUT

RO72 BREL 0005 5138 4428 0100

Andreea Alexandra Lichi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024