Județul Suceava va fi promovat la cel mai mare târg de turism din Polonia

Județul Suceava va fi promovat la cel mai mare târg de turism din Polonia

25 oct. 2023, 12:00,
BZI.ro, în National

Județul Suceava va fi promovat în cadrul celui mai mare târg internațional de turism din Polonia, anunță Monitorul de Suceava. Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința de luna aceasta participarea la Târgul Internațional de Turism „Tour&Travel Warsaw”, care va avea loc în perioada 23-25 noiembrie.

Administrația județeană va asigura o finanțare de 22.066 de lei pentru participarea delegației Bucovinei la acest târg, din care vor face parte patru persoane.

„Prin participarea la acest eveniment ne propunem consolidarea prezenţei noastre pe piaţa turistică din Polonia, precum şi atragerea unui număr mai mare de turişti din această ţară, motivaţi şi de faptul că una dintre cele mai importante comunităţi din Bucovina este cea a polonezilor”, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că anul acesta România a fost selectată ca țară parteneră la Târgul Internațional de Turism din Polonia, iar Bucovina se numără printre cele mai importante destinații de turism din țară.

Cum arată cavoul unde va fi înmormântat Ion Iliescu

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum Ion Iliescu, fostul președinte al României, are 93 de ani şi a ales locul în care va fi înmormântat. Este vorba despre un cimitir din București cunoscut atât pentru istoria sa, cât și pentru personalitățile comuniste care au fost înhumate aici de-a lungul vremii.

Fostul președinte al României va fi îngropat într-un cimitir creștin ortodox alături de familia sa, mai exact în Cimitirul Sfânta Vineri din București, acolo unde are un cavou din marmură neagră realizat acum ceva timp.

Mai mult, acum câțiva ani aici a fost îngropată și Maria Șerbănescu, cumnata lui Ion Iliescu și sora soției fostului președinte, Nina Iliescu, scrie mediaflux.ro.

Ion Iliescu a cerut ca locul unde este scris numele său și al soției de pe cruce să fie acoperit cu o altă placă de marmură pentru a sta ascuns. Timp de mai mulți ani acesta era acoperit doar cu o folie de plastic care era dată de multă lume jos, destul de frecvent, motiv pentru care fostul președinte a luat această decizie pentru a nu mai atrage atenția asupra locului de veci din acest cimitir.

Locul unde se află astăzi Cimitirul Sfânta Vineri a aparținut familiei Golescu-Grant, mari boieri cu merite în modernizarea României și mai ales filantropi.

Effingham Grant, fondatorul familiei, diplomat, om de afaceri și filantrop, născut în Marea Britanie și stabilit ulterior în România, este fratele Mariei Rosett, care se stabilește și ea la București. El este cel care a donat terenul cimitirului încă de la 1870, fiind considerat ctitorul acestui loc.

Printre personalitățile de marcă din acest cimitir se numără actorul-regizor-profesor C .Nottara, celebrul tenor Leonard, născut în Giulești, arhitectul Em. Budișteanu, cunoscuta artistă Maria Lătărețu, Toni și Lucia Sturdza Bulandra și alții. Tot aici erau înmormântați și liderii comuniști ai vremii.

Comentarii
  • Turismul este o afacere. Privată. De ce să plătească pulimea pt promovarea afacerilor din turism?! Celelalte afaceri ce au?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *