Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, împreună cu vicepreședintele Marius Dangă și consilierul județean Romeo Vatră au prezentat astăzi într-o conferință de presă cele mai importante proiecte care se vor regăsi pe ordinea de zi la viitoarea ședință a Consiliului Județean, ce va avea loc pe 24 februarie.
Președintele Costel Alexe a anunțat că la Iași vor ajunge primele fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea de către Consiliul Județean a parcului industrial de la Lețcani și pentru continuarea lucrărilor la Parcul Industrial 2 Miroslava. În urma modificărilor la legea bugetului de stat, în 2021 județul Iași va obține 16 milioane de lei finanțare de la Guvern, câte 8 milioane de lei alocate fiecăruia dintre cele două parcuri.
Master Planul Integrat pentru proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași
Aprobarea Scenariului 2 din Master Planul Integrat pentru proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași, precum și aprobarea realizării obiectivelor de investiții Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii și Centrul de Tratament al Infertilității vor fi suspuse votului consilierilor județeni, alături de alte 25 de proiecte de hotărâre.
În urma întâlnirii Consiliului de Administrație al R.A. Aeroportul Internațional Iași din 15 februarie s-a decis ca, dintre cele 3 scenarii propuse pentru dezvoltarea aeroportului, să se supună aprobării Scenariul 2 – Construirea de facilități suplimentare și creșterea capacității de procesare a terminalelor existente din amplasamentul actual, ce presupune: extinderea suprafețelor de mișcare și a terminalelor de pasageri, realizarea unor noi căi de acces care să asigure legătura aeroportului cu Municipiul Iași și zonele limitrofe, extinderea capacității de parcare pentru autoturisme și crearea de facilități cargo.
Parte a strategiei de dezvoltare a infrastructurii medicale, concepută de actuala administrație a Consiliului Județean, cele două obiective de investiții Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii și Centrul de Tratament al Infertilității au scopul de a contribui la creșterea calității actului medical în județul Iași, precum și de a diversifica serviciile oferite, prin facilitarea accesului locuitorilor din întreaga regiune la noi proceduri și tratamente, pe care sistemul public nu le oferă momentan.
„În calitate de președinte al Consiliului Județean, mă bucur să vă anunț că, după 30 de ani, împreună cu administrația de la CJ, aducem în județul nostru primele fonduri guvernamentele pentru dezvoltarea de parcuri industriale. Am intrat pe un făgaș al dezvoltării, al proiectelor mature, concrete, care vor aduce plusvaloare, vor crea locuri de muncă și vor susține creșterea calității vieții și a prosperității în județ. Discuțiile și întâlnirile pe care le-am avut luna aceasta cu reprezentanții Aeroportului Internațional Iași, cu managerii unităților medicale din subordinea Consiliului Județean, cu primarii din județ s-au transformat în proiecte care deja se află pe ordinea de zi a următoarei ședințe de plen. Am spus că vom accelera ritmul de implementare a proiectelor și ne ținem de cuvânt.”, a declarat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.
„Preocuparea noastră este să asigurăm viitorul județului prin înființarea de unități spitalicești noi. Multe dintre actualele structuri spitalicești nu mai fac față normativelor, nu mai corespund normelor de siguranță la incendiu și există multe dificultăți pe care personalul medical le întâmpină. Venim la CJ cu două noi inițiative, de a înființa un Spital Integrat de Boli Respiratorii și Centrul de Tratament al Infertilității pentru a răspunde nevoilor actuale ale locuitorilor județului Iași prin oferirea de servii medicale de calitate.”, a declarat Marius Dangă, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.
”După foarte mulți ani, vom aproba un nou regulament de organizare și funcționare. Actualul regulament necesita modificări fiindcă funcționăm după un nou cod administrativ. Regulamentul este unul depășit, nu a mai fost schimbat de cel puțin 12 ani și crea multă confuzie, multe situații în care lucurile erau cu echivoc. Din acest punct de vedere este o intrare în normalitate, avem un regulament la care a lucrat o echipă de la care a participat câte un reprezentant de la fiecare partid. Toate propunerile au fost acceptate. Am aprobat regulamentul în cadrul comisiei de aprobare a regulamentului în unanimitate și sper să găsim aceeași unanimitate și în plen. Avem acum cadrul să propunem proiecte într-un mod absolut reglementat și să ne îndeplinim menirea – aceea de a reprezenta cetățenii.”, a declarat Romeo Vatră, consilier județean.