Prima pagină » Local » Județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei de coronavirus! Autoritățile sunt în alertă după ce numărul pacienților internați în secțiile COVID-19 a crescut
Județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei de coronavirus! Autoritățile sunt în alertă după ce numărul pacienților internați în secțiile COVID-19 a crescut

Județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei de coronavirus! Autoritățile sunt în alertă după ce numărul pacienților internați în secțiile COVID-19 a crescut

30 iul. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Medicii ieșeni sunt în alertă! Județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei de COVID-19, după ce cazurile au crescut considerabil. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a fost amenajat un nou pavilion COVID-19, iar conducerea spitalului se gândește și la inființarea celui de-al treilea pavilion

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a anunțat că județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut considerabil în ultima lună. Ieri erau ocupate peste 30 de paturi din spitalele suport COVID-19 de pacienții infectați cu o formă ușoară a bolii.

„Am intrat oficial în valul patru de câteva zile. Numărul cazurilor a crescut și se menține așa. De aproximativ o săptămână, în spitalele ieșene sunt internați patru pacienți în stare destul de gravă în secțiile ATI. Numărul acestora se menține, însă numărul pacienților internați cu o formă ușoară crește în fiecare zi. Dacă în urmă cu șapte zile erau ocupate doar 14 paturi în secțiile COVID-19, ieri numărul a ajuns la 31 și este în creștere. Suntem pregătiți pentru orice situație, deoarece am dobândit o oarecare experiență de anul trecut. În urmă cu un an am avut de luptat cu aproximativ 300 de cazuri pe zi. Situația a început să scape din nou de sub control în urmă cu aproximativ o lună. Cu siguranță rata infectării se va menține crescută în perioada următoare, deoarece se întorc foarte mulți ieșeni din străinătate”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase a fost construit un nou pavilion COVID-19

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” a terminat ieri, 29 iulie 2021, construirea unui nou pavilion COVID-19. Medicii ieșeni se pregătesc pentru a face față noului val de infectări. În secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului sunt internați cinci pacienți în stare gravă, din care patru confirmați cu noua tulpină Delta.

„Suntem în valul patru și deja am deschis cel de-al doilea pavilion. Dacă situația se va menține așa și în următoarea săptămână, vom fi nevoiți să pregătim și cel de-al treilea pavilion. Din păcate, situația este destul de complicată și de aceea am spus mereu că este nevoie să ne vaccinăm. Ieri a mai fost internat în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase un pacient suspect de infectare cu noua tulpină Delta și se așteaptă rezultatele testelor. Ceilalți patru pacienți din secția ATI internați anterior sunt în continuare în stare gravă. Am luat în calcul și transformarea secției ATI non-COVID-19 în secție ATI COVID-19, dacă numărul infectărilor se va menține crescut”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.

Ieri, în spitalele ieșene erau ocupate patru locuri ATI-COVID-19

Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI, joi, 29 iulie 2021, în spitalele suport COVID-19 din județul Iași erau ocupate 31 de locuri dintre care cinci ATI. Din cele cinci, patru paturi erau la Spitalul de Boli Infecțioase și un pat la Spitalul Municipal Pașcani. De la debutul pandemiei și până ieri, 29 iulie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.543 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19 .

Reprezentanții DSP Iași au precizat că, în ultimele 24 de ore, nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 și că nu a fost înregistrat niciun deces. Numărul total de decese din județul Iași de la debutul pandemiei și până ieri este de 992. Potrivit raportului INSP din săptămâna 19-25 iulie 2021, toate decesele cauzate de COVID-19 au fost la persoane nevaccinate, iar 77 la sută din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Iași, Arad și Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *