Prima pagină » Local » Județul Iași a ajuns pe locul 3 de pe locul 9 în doar 24 de ore ca număr de noi cazuri de coronavirus. 237 de paturi libere în spitalele suport COVID-19
Județul Iași a ajuns pe locul 3 de pe locul 9 în doar 24 de ore ca număr de noi cazuri de coronavirus. 237 de paturi libere în spitalele suport COVID-19

Județul Iași a ajuns pe locul 3 de pe locul 9 în doar 24 de ore ca număr de noi cazuri de coronavirus. 237 de paturi libere în spitalele suport COVID-19

13 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Numărul de cazuri noi de coronavirus raportate în județul Iași a crescut de la 82 la 112. Din acest motiv, în doar 24 de ore, de pe locul 9 în clasamentul județelor din țară a ajuns pe locul 3. Medicii ieșeni spun însă că numărul de cazuri este în continuare scăzut și că nu se așteaptă la un nou val de infectări

Ieri, 12 februarie 2021, în județul Iași, numărul de cazuri de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 32.272. Sute de persoane confirmate pozitiv cu noul tip de virus au ajuns în spitalele suport COVID-19 și în secțiile de Terapie Intensivă. Medicii au trăit de atunci alături de pacienți clipe tensionate în lupta pentru a supraviețui infecției cu coronavirus. Mulți pacienți au fost în secțiile de Terapie Intensivă mai mult de o lună, timp în care au stat departe de familie și prieteni. Cadrele medicale au povestit cum unii dintre ei au sărbătorit zilele de naștere și onomastice pe patul de spital, Crăciunul, dar și Anul Nou. Chiar dacă numărul de cazuri este în scădere, se recomandă persoanelor care au simptomatologia infecției SARS-CoV-2 să se prezinte de urgență la spital, pentru a primi tratamentul corespunzător în timp util.

32 de paturi libere pentru pacienții COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

În luna decembrie 2020, medicii ieșeni internau pacienți în stare gravă, care ajungeau prea târziu la spital, deși aveau simptomele infecției SARS-CoV-2 de mai mult timp. După aproape două luni, raportările arată că, în secțiile de Terapie Intensivă, numărul de paturi libere este mult mai mare, iar în sectoarele COVID-19 cadrele medicale încep să respire ușurate.

„Dinamica îmbolnăvirilor este în scădere, ceea ce ne bucură. Există locuri în secțiile de Terapie Intensivă. Situația actuală este total diferită de ceea ce am mai întâlnit până acum de la debutul pandemiei COVID-19. În primul rând, faptul că se vaccinează din ce în ce mai multe persoane și, în al doilea rând, faptul că respectarea măsurilor de prevenție a devenit o obișnuință. Din aceste motive, numărul de cazuri de coronavirus raportate este în continuă scădere, situația fiind cu totul alta față de cea întâlnită în luna august, când am înregistrat o altă scădere urmată de un val de infectări”, explică dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Un ieșean a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Ieri, pe data 12 februarie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 112 persoane. Totodată, 17 au fost externate din spitalele suport COVID-19. De la debutul pandemiei au fost externate 7.389 de persoane. În spitalele suport COVID-19, gradul de ocupare al paturilor, inclusiv paturi ATI, conform raportărilor, ieri erau ocupate 217 paturi, din care 42 sunt paturi ATI. Situația cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI era următoarea: 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 5 paturi la Spitalul Municipal Pașcani, 3 paturi la Spitalul de Recuperare, 6 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, 16 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. În perioada 11-12 februarie 2021, în județul Iași s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 545.

Situația în secțiile de Terapie Intensivă. 7 paturi libere în patru spitale suport COVID-19

În spitalele suport COVID-19, ieri mai erau libere 7 paturi ATI: trei paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, un pat la Spitalul Municipal Pașcani, două paturi ATI la Spitalul de Recuperare și un pat la Spitalul C.F. Iași. Totodată, în sectoarele pentru pacienții COVID-19 erau libere 237 de paturi, astfel: 32 de paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 7 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 9 paturi la Spitalul Hârlău, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 75 la Spitalul C.F. Iași, 5 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 15 paturi la Spitalul Militar și 74 la Spitalul C.F. Pașcani. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate trei paturi ATI. 5 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în unitatea medicală.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, pe 12 februarie 2021, un număr de 1.734 de persoane se aflau în izolare, iar 3.276 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De la începutul pandemiei, DSP Iași a emis în total 32.570 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 33.382 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`