Prima pagină » Local » Judecătorul Costică Ciocan pledează pentru importanța educației juridice

Judecătorul Costică Ciocan pledează pentru importanța educației juridice

30 aug. 2024, 19:40, 5 ,
în Local

Costică Ciocan, un cunoscut judecător din Iași, despre importanța educației juridice.

„Astăzi am avut plăcerea de a participa la Tabăra de Vară din Comuna Aroneanu, organizată de JoyCamps Romania, unde am avut parte de o zi plină de învățare și entuziasm. În cadrul activităților, am avut ocazia să desfășurăm procese simulate, în cadrul cărora elevii au jucat roluri de judecători, procurori, avocați, părți și martori, explorând astfel lumea sistemului judiciar. Am discutat cazuri simple, dar pline de învățăminte, care au ajutat copii să înțeleagă modul corect de a rezolva conflictele și importanța respectării drepturilor celorlalți (dreptul la proprietate, dreptul la integritatea fizică și psihică, dreptul la libertate, dreptul la demnitate, dreptul la respectarea vieții private).

De asemenea, copiii au participat la o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri despre lege și drepturi și obligații și le-a fost prezentată uniforma judecătorului, care i-a fascinat în mod deosebit. Unul dintre momentele care îmi vor rămâne în suflet a fost atunci când o fetiță de șapte ani a recunoscut și explicat simbolurile de pe insigna judecătorului: balanța, sabia, cartea și tricolorul.

M-am bucurat să văd cât de implicați și entuziasmați au fost copiii și cât de mult au reușit să învețe prin aceste activități practice. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a fi parte din acest program și pentru șansa de a împărtăși din cunoștințele mele juridice.

Mulțumesc Flavius-Ştefan Popa și JoyCamps Romania pentru invitație și îi felicit pentru că au creat participanților un mediu prietenos și educativ!”, a transmis judecătorul Costică Ciocan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`