Prima pagină » Local » Judecătorii din Iași au micșorat pedeapsa unui tânăr acuzat de trafic de droguri. Tudorel Lucian Androni a scăpat de 6 luni de închisoare
Judecătorii din Iași au micșorat pedeapsa unui tânăr acuzat de trafic de droguri. Tudorel Lucian Androni a scăpat de 6 luni de închisoare

Judecătorii din Iași au micșorat pedeapsa unui tânăr acuzat de trafic de droguri. Tudorel Lucian Androni a scăpat de 6 luni de închisoare

06 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii din Iași au redus pedeapsa lui Tudorel Lucian Androni, acuzat de trafic de droguri de mare risc. Acesta fusese condamnat inițial de magistrații din cadrul Tribunalului Iași la 3 ani și 6 luni de închisoare. Noua sentință, emisă de Curtea de Apel, este definitivă

Un tânăr din Iași, Tudorel Lucian Androni, a scăpat de 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul făcut de Tudorel Lucian Androni. Instanța a decis diminuarea pedepsei primite de tânărul acuzat de trafic de droguri, de la 3 ani și 6 luni, la 3 ani de închisoare. Sentința emisă de magistrații ieșeni este definitivă.

Trafic de droguri descoperit de anchetatorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași

Inițial, judecătorii Tribunalului Iași l-au condamnat pe tânăr la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. Atunci, instanța a confiscat de la tânăr mai multe comprimate care conțin ca substanță activă MDMA. De asemenea, judecătorii au confiscat și suma de 1.003 lei.
La finele lunii august 2019, tânărul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv sub acuzația amintită. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Iași.
În timpul Festivalului „Afterhills”, procurorii au cerut arestarea mai multor tineri. În principal, anchetatorii DIICOT i-au acuzat pe aceștia de trafic de droguri. La scurt timp după începerea festivalului, judecătorii au admis cererea de arestare pe numele lui Tudorel Lucian Androni. După emiterea primei sentințe, tânărul a contestat-o la instanța superioară.

Pedeapsa, aplicată după percheziții la suspecți de trafic de droguri

Polițiștii ieșeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au întocmit în total 34 de dosare penale, în urma festivalului de muzică. Polițiștii au confiscat 90 de comprimate ecstasy, 10 pliculețe cu canabis, 20 gr de cocaină, 30 gr de canabis, 7 grindere, un cântar de mare precizie etc.
Conform specialiștilor, MDMA (3,4-metilendioxi-N-metilamfetamina) este o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor. Ea este întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy, ce pot conține, de asemenea, și alte substanțe. Efectele sale psihice constau în euforie, stare energică, reducerea anxietății, empatie pronunțata, un sentiment de intimitate față de cei din jur, halucinații foarte vagi, deseori cauzate de atenția prea mare acordată gândurilor și imaginației, nu realitații.

Suspecți de trafic de droguri ridicați în fiecare an de anchetatorii ieșeni

De remarcat este că, în fiecare an, procurorii DIICOT Iași ridică mai mulți suspecți de trafic de droguri la Festivalul „Afterhills”. În urmă cu doi ani, doi DJ olandezi au intrat în atenția anchetatorilor ieșeni din același motiv. Cei doi DJ din Olanda au fost prinși cu droguri pe Aeroportul Internațional Iași și duși la sediul DIICOT pentru audieri. Cei doi au participat la Festivalul „Afterhills”, care a avut loc în august 2018 la Iași.

La controlul corporal efectuat la Aeroportul Internațional Iași, au fost descoperite substanțe susceptibile a fi droguri. Cei doi DJ au fost audiați la sediul DIICOT. Aceștia se îmbarcau într-o cursă Iași – București, de unde, ulterior, aveau programată întoarcerea în Olanda.
La poarta de filtru, angajații Aeroportului Iași au observat reacțiile bizare ale celor doi olandezi și le-au făcut un control corporal mai amănunțit. Atunci au descoperit pastile și o substanță vegetală asupra lor, produse susceptibile a fi ecstasy și canabis. Substanțele au fost preluate de anchetatori și trimise la laborator, pentru analiză. Ulterior, cei doi olandezi au fost lăsați să plece spre casă. Pe de altă parte, Tudorel Lucian Androni a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`