Prima pagină » Actualitate » Judecătorii decid astăzi dacă Lia Olguţa Vasilescu poate fi primar al Craiovei

Judecătorii decid astăzi dacă Lia Olguţa Vasilescu poate fi primar al Craiovei

04 nov. 2020, 10:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dat un nou termen, pentru miercuri, 4 noiembrie, în dosarul în care este judecată contestaţia mandatului de primar al Craiovei al Liei Olguţa Vasilescu formulată de craioveanul Petru Becheru. Contestatarul Liei Olguța Vasilescu după ce acesta a depus o nouă cerere de recuzare a completului, prima fiindu-i respinsă marţi.

Mai, la Curtea de Apel Craiova se judecă cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Dolj, dar şi cererea de suspendare a apelului la Tribunalul Dolj până când se va da o soluţie la cererea de strămutare, următoarele termene fiind pe 10 noiembrie şi, respectiv, pe 5 noiembrie.

Mandatul Liei Olguța Vasilescu, pus sub semnul întrebării

Validarea mandatului de primar al Craiovei al Liei Olguţa Vasilescu a fost contestată în instanţă de craioveanul Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”.

La finalul lunii octombrie, șapte dintre cei 37 de consilieri judeţeni şi şase din cei 27 de consilieri locali în Consiliul Local Craiova, aleşi la alegerile locale din noiembrie, nu au fost validaţi de instanţe. Majoritatea fie au renunţat în primă fază la mandate, din diverse motive, în timp ce unul a fost exclus din partid. E vorba despre Cristian Mihail Negulescu, candidatul PMP la funcţia de preşedinte al CJ Dolj.

Instanța nu a validat o parte din consilieri

Judecătoria Craiova a invalidat mandatele de consilier local pentru Lia Olguţa Vasilescu (PSD), care a câştigat funcţia de primar al Craiovei, pentru deputatul PNL Nicolae Giugea, pentru senatorul PNL Mario Oviciu Oprea, pentru Mihail Genoiu, primarul în funcţie al Craiovei, pentru Adrian Cosman (PSD) şi Antonie Solomon (PER), care au renunţat şa mandate. Instanţa a dispus, în primă fază, validarea a 21 din cei 27 de consilieri locali: din partea PSD: Dan-Ştefan Spânu – vicepreşedintele Asociaţiei Magistraţilor din Romania, fost judecător, Sorin-Nicolae Dinescu – prorector UMF Craiova, Dorel Berceanu – prorector UCV; Lucian-Costin Dindirică; Gheorghiţa-Daniela Barbu; Radu Marinescu; Marin Nicoli; din partea PNL: Adriana Ungureanu, Cosmin Ion Corâţu, Marian Vasile, Dan Diaconu, Georgel Enescu, Flavius Adrian Sirop şi Teodor Nicuşor Sas; din partea USR-PLUS: Lucian-Bernd Săuleanu, Cezar Drăgoescu, Nicu Cosmin Teodorescu, Manuel Borţoi şi Eduard Cîrceag; din partea PER: Sorin Octavian Marinescu şi Constantin Mogoşanu.

O luptă începută în urmă cu mai mulți ani

Petru Becheru a devenit inamicul public numărul 1 al Liei Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei, după ce tânărul i-a făcut plângere la DNA, prin care denunţa nereguli privind lucrările de reabilitare a blocurilor din oraş. Scandalul s-a reaprins în 2016, după ce Olguţa Vasilescu a făcut valuri pe Facebook, publicând pasaje din dosar, iar fanii acesteia au pornit rafala de insulte asupra denunţătorului.

Becheru a sesizat, din nou, DNA. Petru Becheru, absolvent al Facultăţii de Matematică, având master în domeniul intelgenţei artificiale, în prezent doctorand, a devenit unul dintre cei mai importanţi martori în dosarul instrumentat de DNA împotriva primăriţei Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (PSD).

Războiul dintre cei doi a continuat în ultimii ani, totul culminând acum cu cererea de invalidare a mandatului de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *