Prima pagină » Local » Judecătorii au refuzat să împartă averea unui milionar ieșean! Viorel Roman fusese dat în judecată alături de soția sa (EXCLUSIV)
Judecătorii au refuzat să împartă averea unui milionar ieșean! Viorel Roman fusese dat în judecată alături de soția sa (EXCLUSIV)

Judecătorii au refuzat să împartă averea unui milionar ieșean! Viorel Roman fusese dat în judecată alături de soția sa (EXCLUSIV)

29 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu în Local

Magistrații au refuzat să împartă averea unui afacerist ieșean. Astfel, Judecătoria Iași a respins acțiunea formulată de Ana Oniga în contradictoriu cu Viorel Roman și Mariana Roman. Totul a pornit în urma unui proces penal, în cadrul căruia afaceristul ieșean a fost obligat să îi achite despăgubiri Anei Oniga

Judecătorii au refuzat să împartă averea unui afacerist ieșean. Așadar, Judecătoria Iași a respins recent acțiunea formulată de Ana Oniga în contradictoriu cu Viorel Roman și Mariana Roman.

„Instanța respinge cererea, având ca obiect partaj bunuri comune, formulată de reclamanta Ana Oniga în contradictoriu cu pârâţii Viorel Roman și Mariana Roman, ca neîntemeiată”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Au refuzat să împartă averea afaceristului ieșean Viorel Roman

Procesul dintre Ana Oniga și Viorel și Mariana Roman a început pe data de 5 februarie 2021. Reclamanta a cerut împărțirea averii soților Roman, după ce o altă instanță a decis condamnarea afaceristului ieșean. De asemenea, judecătorii l-au obligat atunci pe Viorel Roman să îi achite Anei Oniga suma de 50.000 de lei, drept daune morale.

Amintim că, în urmă cu 2 ani, omul de afaceri ieșean a fost condamnat definitiv de magistrații din cadrul Curții de Apel Alba Iulia.

„Instanța dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani de închisoare aplicată inculpatului Viorel Roman. Condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Exploatare Patrimoniu sau Direcția Generală Economică și Finanțe Locale. Reduce cuantumul daunelor morale acordate părții civile Ana Oniga, de la 500.000 de lei, la 50.000 de lei. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate. Definitivă”, au precizat judecătorii din Alba.

Inițial, omul de afaceri ieșean fusese condamnat la 3 ani de închisoare și fusese obligat, de magistrații din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, la plata unor daune materiale de 2.595.000 de lei, precum și a sumei de 500.000 de lei, reprezentând daune morale.

Mărirea și decăderea unui milionar al Iașului

Omul de afaceri Viorel Roman, unul dintre primii miliardari din Iași, a fost trimis în judecată pentru faptele din cursul anului 2009.

„Începând cu luna ianuarie 2009, în calitate de reprezentant al unei firme, a indus și a menținut în eroare pe Ana Oniga, reprezentantă a unei alte firme, în scopul de a o determina să încheie un contract de cesiune, urmată de emiterea unor instrumente de plată pentru achitarea unei părți a prețului cesiunii ce au fost ulterior refuzate la plată de instituția bancară, precum și de convingerea persoanei vătămate să radieze notarea contractului de cesiune din cuprinsul cărții funciare a unui teren în suprafață de 50.000 de metri pătrați, totul în scopul de a nu achita prețul la care s-a obligat prin contractul de cesiune. În acest mod, inculpatul Viorel Roman i-a provocat persoanei vătămate un prejudiciu de 2.600.000 de lei”, au spus anchetatorii.

Conform acestora, pe 26 ianuarie 2009, prin contractul de cesiune de creanță, în calitate de cedent, reprezentată de Ana Oniga, firma a cesionat către SC Scala Real Estate SA, reprezentată de Viorel Roman, în calitate de cesionar, o creanță în valoare de 2.600.000 de lei, pe care o avea de încasat de la SC Iorom Trading SRL, în calitate de debitor cedat.

Ce au spus anchetatorii, în cazul omului de afaceri ieșean

Oamenii legii au adăugat că, în urma acestei operațiuni, cesionarul prelua de la cedent creanța în valoare de 2.600.000 de lei, creanță pe care cedentul o deținea asupra debitorului cedat SC Iorom Trading SRL. Prețul cesiunii a fost stabilit la suma de 2.600.000 de lei. Aceasta urma să fie achitată de cesionar către cedent, la data vânzării de către cesionar a terenului extravilan arabil, în suprafață de 50.000 de metri pătrați, deținut în municipiul Timișoara, indiferent de prețul ce urma să fie încasat de cesionat, vânzare care urma să aibă loc până pe 26 decembrie 2010. Astfel, Viorel Roman ar fi primit de la Ana Oniga 4 file CEC și 4 bilete la ordin.

„Contractul de cesiune de creanță a fost semnat de inculpat. Pe 27 ianuarie 2009, firma reprezentată de partea civilă Ana Oniga a notificat pe debitorul cedat SC Iorom Trading SRL cu privire la cesiunea încheiată cu cesionarul SC Scala Real Estate SA, solicitând, pe această cale, debitorului cedat să achite debitul pe care îl avea către cesionarul SC Scala Real Estate SA”, au mai afirmat anchetatorii.

Potrivit acestora, Roman a cumpărat terenul din Timișoara de la firma care avea o datorie către societatea Anei Oniga. Drept urmare, vânzătorul i-a spus lui Roman să pună 2,6 milioane de lei în contul lui Oniga, lucru care nu a mai avut loc, în ciuda demersurilor repetate ale acesteia. Situația s-a tot prelungit, după ce Ana Oniga l-a tot păsuit pe omul de afaceri. Așadar, firma Anei Oniga s-a prăbușit pentru că nu a primit banii, a intrat în faliment și a fost radiată de Oficiul Registrului Comerțului. Din cele 2,6 milioane de lei, Oniga a primit doar 5.000 de lei.

Din acest motiv, Ana Oniga a depus o plângere penală. Însă, acum, judecătorii au refuzat să împartă averea milionarului ieșean.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`